Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Omadata Taustalla yhteiskunnan digitalisoituminen ja yhä suurempien henkilötietomassojen kertyminen Omadata on henkilötietoa mitä yksilö voi itse hallinnoida.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Omadata Taustalla yhteiskunnan digitalisoituminen ja yhä suurempien henkilötietomassojen kertyminen Omadata on henkilötietoa mitä yksilö voi itse hallinnoida."— Esityksen transkriptio:

1 Omadata Taustalla yhteiskunnan digitalisoituminen ja yhä suurempien henkilötietomassojen kertyminen Omadata on henkilötietoa mitä yksilö voi itse hallinnoida Organisaatiot tarjoavat tuottamansa tai keräämänsä yksilöä koskevan tiedon takaisin itselleen Yksilö voi hallita, hyödyntää ja päättää tietojen jakamisesta edelleen valitsimiinsa palveluihin Nähdään osittain ratkaisuna esim. yksityisyyden turvaamiseen Ratkaisee myös toiminnassa tarvittavia tietotarpeita esim. henkilökohtaistamisen/suoritteiden siirtyminen yksilön mukana Luo uusia mahdollisuuksia myös esim. oppimisanalytiikkaan, tietojen uudenlaiseen yhdistämiseen, tietojen käyttämistä tutkimuksissa jne. Keskiössä on siis ihminen, ei yritys etc. Jotta voidaan aidosti hyödyntää niin vaatii teknisiä ratkaisuja, sekä palveluiden jne. rakentamista Omadata logiikkaan sopivaksi

2 Omadata Kehitys vasta alkuvaiheessa niin Suomessa, kuin KV -puolella
Vaatii ratkaisuja esim. suostumuksenhallintaan Menossa mm. VN TEAS hanke missä haetaan näkemyksiä millä toimintamalleilla Omadatan toteutuminen julkishallinnossa voisi tapahtua, ja minkälaisia vaikutuksia sillä toteutuessaan olisi YVA:n puolella konseptointia Omadata-lähtöisestä suostumustenhallinnasta, jota tehdään toukokuuhun saakka yhteistyössä Demola Tampereen kanssa VM/VRK pilotit omadatasta > Omana haasteena omadatassa on alaikäisten omadatan käytännöt, miten ja kuka suostumuksia minkäkin ikäisenä hallitsee, miten täysi-ikäiseksi saavuttuaan voi hallita aiemmin tehtyjä suostumuksia sekä miten nykyiset kirjautumiskäytännöt tukevat alaikäisten tunnistautumista.


Lataa ppt "Omadata Taustalla yhteiskunnan digitalisoituminen ja yhä suurempien henkilötietomassojen kertyminen Omadata on henkilötietoa mitä yksilö voi itse hallinnoida."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google