Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
FinDM II - tutkimus ja Diabeteksen kustannukset Suomessa - tutkimus
Advertisements

Diabeetikon jalkojenhoidon laatukriteerit
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Diabeetikoiden hoidonohjauksen laatukriteerit
Diabeteshoitotyön osaaminen
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Katso Aitolasta lisää:
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
Miten uusi korvaushoitoasetus muuttaa käytäntöjä
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Diabro Dehko alueellisena hankkeena. Tausta •Diabro on alueellinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon kehittämisprojekti, joka toteutettiin kolmessatoista.
Diabeetikoiden hoitotyytyväisyys Suomessa. Taustaa •Kansallisen diabetesohjelman, Dehkon, yhtenä tavoitteena on, että diabeetikot hallitsevat omahoidon,
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
MITEN LAPSI SELVIÄÄ KRIISISTÄ
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Lasten ja Nuorten klinikassa
Sairaanhoitaja/kipuhoitaja Turun yliopistollinen keskussairaala
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
Apteekkien diabetesohjelma
Alaraaja-amputaatiot
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Diabeetikon hyvän hoidon laatukriteerit. DEHKO:n toimenpidesuositus Maassamme otetaan käyttöön yhtenäiset diabeteksen hoidon laatukriteerit, jotka jokaisen.
Terveytemme.fi / Timo Koskela1 Terveytemme.fi Tietoa väestön terveydestä alueittain ja väestöryhmittäin.
Dehko Outokummun terveyskeskuksessa. Taustaa Paikallinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon tehostamisen kehittämisprosessi käynnistettiin vuonna Aluksi.
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Diabeteksen aiheuttamat munuaissairaudet. Diabeetikoille tehdyt munuaisen siirrot vuosina
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Vantaan dysfasiaprojekti Tutkimussuunnitelmat 1,2,3 Leena Isotalo Sinikka Hannus Pia Isoaho.
Sydäninfarktit.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Hoidon tarpeen arviointi potilaan päivittäisissä toiminnoissa.
Hoidon tarpeen arviointi potilaan päivittäisissä toiminnoissa
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Helka Ratilainen Outokumpu Teollisuuspaikkakunta Asukasluku 7800 Lääkärin virkoja 6, joista täytetty 3, omista lääkäreistä työssä yksi, eurolääkäri.
DIABETES.
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
HUOLELLISESTI HOIDETTU LAPSI 1900-luvun alussa LPP15K Henna, Sanna, Siiri, Sonja R.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Uusi teknologia apuna liikunnan ja diabeteksen yhteensovittamisessa
DOWNIN SYNDROOMA. MITÄ DOWNIN SYNDROOMA TARKOITTAA? Downin syndrooma on yleisin kehitysvamman aiheuttaja ja Suomessa Downia sairastavia on n henkilöä.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
IHMISEN FYYSINEN KASVU, KEHITYS JA HYVINVOINTI Materiaali: Minna Sipponen Opettaja: Mari Tero
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Hoitotyön prosessi Marianne Niinimäki. Hoitotyön prosessi  =hoitotyölle ominainen yksilön, perheen tai yhteisön terveyteen kohdistuvien toimintojen järjestelmä.
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Etsivä sairaanhoitaja INNOVAATIO  Eri ammattiryhmien yhteistyötä.  Toimintamallin kuvaus poliisin ja sairaanhoitajan toimimisesta työparina puhallusratsiassa.
Verenpaineryhmä. Mitä tuloksia saatu? Verenpainetaso – Miksi RR-taso ei muutu tai muuttuu hitaasti. Vuosi toisensa jälkeen suurin piirtein sama taso,
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Tyypin 2 Diabetes mellitus.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Epilepsialiiton näkemyksiä erikoissairaanhoidon keskittämisestä
Onko meillä syytä olla huolissaan?
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Lähde: Lapin suhdannekatsaus 2015
Gerontologisen kokonaisarvioinnin prosessimalli
Idan tarina DM1 on energia-aineenvaihdunnan häiriö/sairaus, jossa haima ei eritä insuliinia ollenkaan. Keho tarvitsee insuliinia sokerin pilkkomisessa.
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
RAVITSEMUSHOITO LAPISSA ravitsemusterapeutin palvelujen saatavuus
Pohjoismaiset perinataalitilastot 2014
Loiste –hanke KEE-päivät
Esityksen transkriptio:

Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit

Hoidon tavoitteet Diabetekseen liittyvän kuolleisuuden minimointi Jokapäiväinen hyvinvointi ja oireettomuus Lapsen normaali kasvu ja kehitys Verensokerin ja valtimotaudin vaaratekijöiden pysyminen niin lähellä normaalia kuin mahdollista Lisäsairauksien ehkäisy, varhainen toteaminen ja hyvä hoito Optimaalinen diabetekseen liittyvä elämänlaatu Turvallinen ja joustava hoito

Hoidon välilliset tulokset hoitotavoitteina HbA1C < 8,0 % Ei diabeettisia ketoasidooseja Ei vaikeita hypoglykemioita Pituuspaino < 20 % Lisäsairauksien säännöllinen seuranta toteutuu Lapsi ja hänen perheensä ovat tyytyväisiä diabeteksen hoitoon

Laatukriteerien jaottelu Lapsen diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerityöryhmä on jaotellut laatukriteerit neljään osa-alueeseen: Perustietoihin hoidossa olevista diabeetikoista Hoitojärjestelyihin Hoidon toteutumiseen Asiakasnäkökulmaan

1. Perustiedot hoidossa olevista diabeetikoista Väestötiedot Diabeteksen esiintyvyys hoitoyksikön väestöpohjassa alle 15-vuotiailla lapsilla Hoidossa olevat diabeetikot Seurantajärjestelmästä poimittavissa olevat perustiedot

2. Hoitojärjestelyt Hoitoyksikössä on käytössä seurantajärjestelmä Hoitoyksikössä on sovittu diabeteksen hoitokäytännöistä ja kuvattu diabeteksen hoidon resurssit sekä järjestäminen Hoito ja ohjaus toteutuvat sovitun hoitokäytännön ja –ketjun mukaisesti

3. Hoidon toteutuminen 1/2 Kirjallinen hoitosuunnitelma Glukoositasapainoa seurataan säännöllisesti Ketoasidoosi vältetään Vaikeat hypoglykemiat vältetään Pistospaikat pysyvät kunnossa Verenpainetta seurataan 12 vuotta täyttäneillä Tupakointia ei aloiteta

3. Hoidon toteutuminen 2/2 Ylipainoisten ja lihavien määrä ei lisäänny Kasvu ja puberteettikehitys on normaalia J. Jalat, silmänpohjat ja munuaisten toiminta tutkitaan säännöllisesti K. Kilpirauhasen toiminta arvioidaan vuosittain L. Keliakiaseulonta tehdään määräajoin

4. Asiakasnäkökulma Hoitotyytyväisyyskyselyt ovat käytössä Diabetesta sairastava lapsi saa riittävän määrän verensokeriliuskoja korvauksetta Diabetesta sairastava lapsi ja hänen perheensä tietävät mistä he saavat neuvoja omahoitoaan varten ja apua äkillistä hoitoa vaativissa tilanteissa.

Lähde: Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit. 2003 Lähde: Lasten diabeteksen hyvän hoidon laatukriteerit. 2003. Lasten diabeteksen hoidon laatukriteerityöryhmä. Komulainen J, Härmä-Rodriguez S, Lounamaa R, Sipilä I & Vuolle E. DEHKO-raportti 2003:7