Yhteisöllisyys lähtee asenteesta 4.11.2013 Kati Keronen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Jumalan kanssa.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Vapaaehtoiset keikka-auttajat apuna arjessa. Missiomme on: Etsiä, löytää ja auttaa unohdettuja kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki lähimmäisyyteen ja yhteiskuntavastuuseen.
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Yhteisiä tekoja Tepsi – työhyvinvoinnin hyvien käytäntöjen tietopankki 1www.tyohyvinvointifoorumi.fi.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Ovatko klubini IT-asiat kunnossa Sivujen ajantasaisuus Uudet mahdollisuudet.
Henkilökohtainen tavoitepohja
Vuolenkoski ja OmaVerkko
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Yhteisöllisyys alkaa projektin näkyvyydestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta ke klo 9:00-16:00 Kati Keronen.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
matematiikan ja luonnontieteiden pedagogiikan professori, OKL, JY
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Koulutuksen laadun kehittäminen
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Käyttöbassetit Ideointia, käsitteitä, tavoitteita marraskuussa 2013.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Huippukäytäntöjä, elämyksiä, kontakteja. Missio Työelämän ja vapaa-ajan huippukäytäntöjä ja vahvoja elämyksiä sekä kontakteja Sinulle ja Sinulta.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Tapatuunaus-hankkeen seminaari
Esityksen transkriptio:

Yhteisöllisyys lähtee asenteesta Kati Keronen

Satunnainen joukko ihmisiä torilla ei ole verkosto. Torilla säännöllisesti käyvät alkavat hiljalleen tervehtiä toisiaan ja vaihtaa kuulumisia samoin kuin vakimyyjien kanssa. Keskustelu koetaan paitsi viihdyttäväksi, myös hyödylliseksi. Aamukahveista toriporukan kanssa tulee tärkeä osa arkea, eikä sitä aivan pienen syyn takia jätetä väliin. Torin elinvoimaa ylläpitävä ydinjoukko on syntynyt.  Verkosto syntyy vain, jos joukossa on riittävästi henkilöitä, jotka suhtautuvat avoimesti toisiin ihmisiin, näkevät verkostoitumisen mukanaan tuomat hyödyt ja haluavat sekä auttaa muita että olla autettavina. Yhteisö on ihmisverkosto

Tarkoituksena luoda hanketoimijoita sisällöllisesti palveleva perusta verkostoitumiselle sekä tehdä hanketoimijoiden oma osaaminen näkyväksi ja helposti yhdestä paikasta löytyväksi. Pilottiryhmän kanssa ideoitiin: Mitä tietoja hanketoimijat tarvitsevat muista projekteista (=projektien omien sivujen sisältö & hyvä käytäntö) Mitä tietoja hanketoimijat tarvitsevat toisistaan löytääkseen toisensa (=henkilökohtainen profiili) Mistä asioista hanketoimijat tarvitsivat tietoa oman toimintansa kehittämiseksi, mutta joita on vaikea nykyään löytää (= blogikirjoitusten sisällöt & roadmap). Perusta rakennettiin pilottiryhmän kanssa 2012

Asenneilmapiiri alussa: epäusko ja tuplatyön pelko ”Ei minulla ainakaan ole aikaa mihinkään ylimääräiseen.” ”Ei taas uutta portaalia, salasanoja on kaikilla muistettavana jo aivan riittävästi!” ”Minun hankkeellani on jo somealusta ja nettisivut, en halua tehdä tuplatyötä.” ”Luulin, että täällä olisi valmis ehdotus, mutta jouduimmekin töihin.” ”Ai tämä on taas yksi uusi väliaikainen yritelmä.”

Portaalin perustan ollessa valmiina, aktivoitiin osallistujia mm. hankekoulun tapaamisten kautta opastamalla hanketoimijoita: Luomaan ystäväverkostoja portaaliin Lukemaan ja kirjoittamaan blogipostauksia ja kommentoimaan tai tykkäämän niistä Tekemään projektisivuja ja kokoamaan miniverkostoja niiden ympärille omista sidosryhmistään. Tunnistamaan ja kertomaan hyvistä käytännöistä  Tavoitteena luoda tarve vuorovaikutukselle ja osoittaa portaalin mahdollisuudet yhdistää ihmisiä eri osaamistaustoilla, eri tehtävänkuvissa, rohkaista osallistumaan. Yhteisöllisyyden hyötyjä esille hankekoulussa 2013

Asenneilmapiiri nyt: varovainen kiinnostus ja innostus ”Tämähän on paljon parempi mahdollisuus kuin osasin ajatella. En vain ole kiireessä löytänyt aikaa tälle, pitää korjata tilanne.” ”Uutena hanketoimijana koen tämän mahdollisuuden erittäin kiinnostavana tapana verkostoitua muiden ESR- toimijoiden kanssa.” ”Juuri tällaista tarvitsemme, toivottavasti tämä jää elämään ja jatkaa kehittymistään.” ”En ole koskaan osallistunut keskusteluun tai kommentoinut blogeja. Olen kuitenkin linkittänyt blogeja eteenpäin ja kertonut niistä monille. Itse olen kokenut ne erittäin hyödyllisiksi ja kuullut hyvää myös muilta.”

HELMET-YHTEISÖN VAIHE NYT Mitä asenneilmapiiri kertoo

Kollegiaaliset miniverkostot: Projektipäälliköt, jotka ovat koonneet omien projektisivujensa ja ja hyvien käytäntöjensä yhteyteen pienryhmiä. Seurailijat: Mukaan liittyy viikottain uusia jäseniä, jotka eivät vielä ole luoneet kontakteja muihin yhteisön jäseniin. Seurataan ketä tulee mukaan, toivotetaan heidät tervetulleiksi ja annetaan vinkkejä siihen, miten verkostoitumalla saa kaiken hyödyn irti. Sanansaattajat: Sitoutuneita sisällöntuottajia, toisten tuottamien sisältöjen kommentoijia, jakajia ja tykkääjiä, jotka omalla osallistumisellaan tekevät yhteisön toiminnasta palkitsevaa.

Asenteet nyt: ”Tämähän on paljon parempi mahdollisuus kuin osasin ajatella.” ”Nyt tarvitaan yksilöiden halua ottaa vastuuta muista ja olla yhteyksissä toisiinsa.” ”Toivottavasti tämä hyvä käytäntö jää elämään, eikä taas pian perusteta uutta alustaa.”

Eväät ovat repussa, nyt vain eteenpäin Perusta yhteisölle on luotu ja asenneilmapiirin muutos on aktiivisen osallistumisen myötä saatu liikkeelle.

Kiitos, että sain olla hankkeessa mukana. Tsemppiä jatkoon, toivottavasti kohdataan! Kati Keronen Sisältöstrategi Puh

Differon bränditaulu: