Sääntötietoutta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
B – TYTÖT Miesvartiointi
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Toiminta avustavana erotuomarina Toiminta avustavana erotuomarina •Ongelmakohtia: –Perustekniikassa ongelmia (näyttöjä ei osata.
Uudet säännöt ja tulkinnat 2009  Uudet säännöt  Valittuja muutoksia Jim Briggs Suomennos: Matti Mäkäräinen.
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Pallo vaihtaa omistajaa a j e k. o r g ) Estäminen vyötärön alle potkuissa ja aina, kun pallo vaihtaa omistajaa.
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFA’sta ja UEFA’sta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä, ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja.
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
JALKAPALLO- JA EROTUOMARITOIMINNASSA HUOMIOITAVIA TEKIJÖITÄ PELIKAUDELLA 2011.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
AET:n liikkuminen ja liputustekniikka
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
TOIMITSIJAT Ajanottaja Pöytäkirjanpitäjä
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Harjoituksia Jäähalliin
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
FC POHU NAISET HARRASTETURNAUS LA PITÄJÄNMÄEN TN
PELINOHJAAJAKOULUTUS. Pelinohjaaja Valioerotuomari Erotuomarikokelas Piirin erotuomaritoiminta Liiton erotuomaritoiminta Pelinohjaaja toimii alle 12 –vuotiaiden.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
2016.  Turnauspäivä ja aika: Lauantai  Ensimmäiset pelit molemmissa ikäluokissa ja tasoissa alkavat klo 11  Paikka: Astrum Stadion, Halikontie.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
P07 WARASTO-Turnaus Hippo-areena KHT, Halikko Lauantaina
JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA 1. OTTELUTOIMITSIJAT 2.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Syysturnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarja alla olevien otteluohjelmien mukaisesti Kilpasarjassa pelaavat: Ylämyllyn Yllätys, MP Sininen, LAUTP kilpajoukkue,
Jalkapallo Aapo Manni.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Viiden suora -peli ristinolla-peli (viiden suora) esim. yhtälön ratkaiseminen, prosenttilaskenta, sähköopin perussuureet (PUImURI) jne. 11x11-ruudukko,
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Jalkapallo.
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
”Vanhojen” tuomarien koulutus
Esityksen transkriptio:

Sääntötietoutta

Ilmeisen maalitekotilanteen vieminen Mikäli pelaaja vie rikkomalla vastustajalta maalin tai ilmeisen maalintekotilanteen, on hänet poistettava kentältä Mikä on ilmeinen maalintekotilanne? Merkittävä ero jalkapalloon Yksin läpi pääsemistä ei tulkita ilmeiseksi maalintekotilanteeksi, mikäli vastassa on vielä torjuntavalmis maalivahti Paitsi jos maalivahti on kenttäpelaaja

Varoitus, ei punaista

5 metrin etäisyys Tilanteessa olleen pelaajan ei tarvitse poistua paikalta juosten Tilanteen ulkopuolelta ei saa juosta eteen estämään pelin nopeaa jatkamista Paikallaan seisominen vs. jalan heilauttaminen Muuri Lähtee liian aikaisin vastaan, mutta ei osu palloon Peli jatkuu Lähtee liian aikaisin vastaan ja osuu palloon Vapaapotku uusitaan + varoitus

Muuri

Muuri

Käsivirhe 1/2 Pallo osuu futsalottelun aikana useita kertoja käteen. Valtaosa näistä ei ole virheitä Käden liike Luonnollinen peliasento Kädet alaviistossa Juostessa kädet ovat luonnollisesti koukussa Maasta nouseva pelaaja ottaa tukea kentästä. Tämäkin on luonnollista

Käsivirhe 2/2 Varoitus käsivirheestä vain, jos Maalivahdin käsivirhe Vie virheellä lupaavan tilanteen Yrittää tehdä kädellä maalin Selkeä epäurheilijamaisuus Maalivahdin käsivirhe Torjunta rangaistusalueen ulkopuolella Kentältä poisto Liukuminen pallo sylissä yli rangaistusalueen rajan Vapaapotku, mutta ei korttia

Fyysinen peli Osassa saleista on hyvin rajallisesti tilaa Pelaajan on tiedostettava tämä ja hyväksyttävä, että lähellä estettä ei voi pelata samalla tavalla kuin keskellä kenttää Vastustajan pelaaminen päin estettä johtaa aina punaiseen korttiin Vaarallinen pelitapa johtaa herkemmin varoitukseen kuin jalkapallossa

Pelaajien lukumäärä Vaihdot tapahtuvat omalta vaihtoalueelta Koskee myös pois tulevaa pelaajaa Säännön rikkominen johtaa rikkeen tehneen pelaajan varoittamiseen (Lievässä tapauksessa voi huomauttaa) Maalivahti vaihdetaan kuten kenttäpelaaja Joukkueella on oltava pelin alkaessa vähintään 1+4 pelaajaa Maalivahtia ei tässä lajissa voi ottaa pois!

Punainen kortti Ulosajetulla pelaajalla ei ole oikeutta jäädä vaihtopenkille, eikä hän osallistu enää peliin Peli loppuu, mikäli joukkueeseen jää vähemmän kuin kolme pelaajaa Siis kolme kahden minuutin rangaistusta päällekkäin Vaihtopenkille annettu punainen ei vaikuta kentällä olevien pelaajien lukumäärään Pelaajat poistetaan aina punaisella kortilla, taustahenkilöt pelkällä käskyllä

2 minuutin rangaistus 2 minuutin rangaistus päättyy, mikäli vastajoukkue tekee maalin Mikäli samasta tilanteesta poistetaan kummankin joukkueen pelaaja, jatketaan peliä tasavajaalla Tasavajaalla pelattaessa maalit eivät vaikuta pelaajien lukumäärään

Aikalisät Aikalisiä on 1 per joukkue per puoliaika Jatkoajalla ei aikalisää enää voi käyttää

Maalin hyväksyminen Kädellä tehtyä maalia ei hyväksytä ja tämä koskee myös maalivahtia Torjuttuaan pallon maalivahdilla on oikeus potkaista se käsistä Maaliheitto on nimensä mukaisesti heitettävä Käsistä potkaisemalla tehty maali hyväksytään

Alkupotku Lupa alkupotkuun maalin jälkeen annetaan välittömästi, kun kaikki sitä varten on valmiina Tuomaristo valmis (myös 2. et) Pallo keskipisteellä Pelaajat omalla kenttäpuolella Ei ylimääräisiä keskiympyrässä Maalin tehnyttä joukkuetta ei tarvitse odottaa, mikäli edellä mainitut ehdot täyttyvät

Pallon palauttaminen maalivahdille Pelattuaan palloa käsin tai jaloin hänelle ei saa pelata palloa ellei se tällä välin ole Osunut vastustajaan tai Käynyt yli keskirajan Säännön rikkomisesta seuraa vastustajan epäsuora vapaapotku paikasta, jossa mv pelaa palloa uudelleen Rangaistusalueen kaari

Kielletty peli Maalivahdin vangittua pallon hänellä on oikeus vapaasti avata peliä Tarkoituksellinen eteen sijoittuminen kielletty Edessä ei saa heilutella käsiä tai jalkoja Maassa pelaaminen EI OLE kiellettyä Pelaaja voi kuitenkin syyllistyä maassa muihin rikkeisiin, esim. pallon hautomiseen

Liukuminen 1/2 Liukuminen on tuomittavaa, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät Pelaaja liukuu Pallo on vastustajan hallussa Liukuvan pelaajan tarkoituksena on riistää pallo Laukauksen/syötön eteen liukuminen on hyväksyttävää Liukuva pelaaja ei ole maalivahti omalla rangaistusalueellaan tai liuku on piittaamaton, holtiton tai kohtuuttomalla voimalla tehty

Liukuminen 2/2 Maalivahti ei voi puolustella liukuaan rangaistusalueen ulkopuolella sillä, että liuku lähti alueelta Hetki ja paikka jolloin maalivahti pelaa palloa ratkaisee Liukuminen ei johda automaattiseen varoitukseen Varoitus on kuitenkin annettava mikäli liuku täyttää vaarallisen tai väkivaltaisen pelin tunnusmerkistöt tai liuku on taktinen rike

Maalivahdin paikka 6 metrin rangaistuspotkussa: Maaliviivalla 10 metrin rangaistuspotkussa 5-10 metrin päässä pallosta

Rajapotku Pallo asetettava sivurajalle Suoraan rajasta yli menevä pallo Potkaisijan kummankin jalan on oltava kentän ulkopuolella tai kosketettava sivurajaa Pelkkä tukijalan hipaiseminen sivurajaan riittää Kulmapotkussa ei ole rajoituksia jalkojen asennolle

Pelin nopeuttaminen 4 sekunnin laskemisen aloitetaan, kun Pallo oikealla paikalla tai ainakin lähellä sitä Vastustajat vähintään 5 metrin päässä Paikalla on tai pitäisi olla joku joka peliä jatkaa Joukkueilla on oikeus vaihtaa Tämän on kuitenkin tapahduttava ripeästi Alkupotkussa ja rangaistuspotkuissa ei ole 4 sekunnin sääntöä