Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 RUUSUA SINULLE!.
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
TYÖELÄMÄYHTEISTYÖ OPINNÄYTETÖISSÄ
1.tapaamisen haastattelukartta ratkaisukeskeisessä terapiassa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
Toimintaohjeet opelle
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Yrittäjän hyvinvoinnin tekijät
Kääntäjät osana EU-viestintää
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Rakkaat ystäväni!.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Norssi ja Varis juttusilla
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Lahden kaupungin vanhusten kotihoidon palvelujen uudistaminen tarinateatterin keinoin Prosessi liittyy Lahden kaupungin "Kotiin kohdistuvien palveluiden.
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
“Aluekehittäjä parhaasta päästä.” Etelä-Karjalan liiton rahoittamia hankkeita koskeva asiakastyytyväisyyskysely Järjestettiin huhtikuussa 2014, toteutettiin.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Riippuvuus tupakoinnista
Väkivaltatyötä biologisten vanhempien kanssa Eeva Immonen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa Hanke 2009 – 2014.
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Päivätoiminnan asiakaskysely
AITOLAN RYHMÄPERHEÄIVÄKOTI SADUTUSKOKEILUN KAUTTA KOHTI SADUTUKSEN TOIMINTAKULTTUURIA Helena Lindqvist Sadutus, dokumentointi, pienryhmä- ja teematyöskentely.
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
”Et ne kattoo, että mihin palveluihin mun pitäs mennä” Lainrikkoja-asiakkaiden näkökulma palveluihin Katariina Pekkola Teija Sundman.
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
A SIAKAS YKKÖSEKSI Feargal Quinn. F AKTAT KIRJASTA Kirjoitettu 1990 Kirjoittaja Feargall Quinn Kirjoittaa omakohtaisesta kokemuksesta Perustanut ruokakauppa.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Yleistä tutkimuksesta
Tapahtukoon sinun tahtosi
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Toimintaohjeet opelle
Riippuvuus tupakoinnista
Niko Saarinen.
Katumuksen sakramentti
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Puhutaan rahasta Pieniä dialogeja.
OULU Uusi suunta työelämään –kokeilu OSATYÖKYKYISEN TYÖTTÖMÄN TYÖNHAKIJAN ASIAKASPROFIILIA KARTOITTAMASSA Tanja Turtiainen.
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Esityksen transkriptio:

Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija Nais- ja sukupuolentutkimus, Oulun Yliopisto Via Vis - Väkivaltatyön hanke, Oulun Seudun Setlementti Ry

Miten tulin mukaan Via Vis - hankkeeseen?

Vaikuttavuusarviointi Lähtökohtana oli arvioida:  Millä tavoin Via Vis toiminnalla on ollut vaikutusta asiakkaiden väkivallan vähenemiseen ja elämänhallintaan asiakkaiden arvioiden ja kokemusten kautta. Aineisto:  Via Vis työntekijät keräsivät aineistoa vuoden 2013 ajan käyttäen prosessikyselylomaketta (vastaajia: 32, 5naista & 27miestä).

Asiakkaiden sitoutuminen Via Vis asiakkaiden sitoutuminen työskentelyyn oli erinomaista.  Korkea lähtömotivaatio väkivallattoman elämänmuutoksen tavoittelussa.  Motivaation vaihtelu työskentelyn aikana oli myös erittäin vähäistä.

Via Vis työskentelyn hyödyllisyys Asiakkaat kokivat Via Vis työskentelyn todella hyödyllisenä ja heidän elämäänsä tukevana (arvosana: kiitettävä) Via Vis työskentelyprosessin aikana 35 %:lla usko omaan kykyynsä muuttua väkivallattomaksi nousi. Asiakkaat arvioivat Via Vis työskentelyn tukevan heidän elämäänsä myös tulevaisuudessa.

MINKÄ ASIAKAS KOKI HYÖDYLLISENÄ?

Työskentelyn luottamuksellisuus Muutamat ekat kerrat kun mä tässä kävin, mä en ihan niin avoimesti puhunu, mutta ku huomas heiät ihmisenä ja mitenkä ne hoitaa tätä työtänsä, se sitte vapauttaa aika paljon. Ja aika vaikeesti kukaan ihminen saa minuun sellaista luottamusta, että sekin on kehu kyllä multa heille.

Työskentelyn asiakaslähtöisyys ja yksilöllisyys Ja siinä jälleen kerran päästään siihen, tämän systeemin hyvään puoleen, että sitä ei oo hakattu siihen kiveen, ei oo semmosta järjestelmää, mennään tilanteen mukaan. Jos on paha päivä, niin jutellaan niistä perhosista ja leppäkertuista ja…

Aito kohtaaminen Yritätte ymmärtää aidosti minua. Saa avautua ja puhua asioita ja saa kertoa, mitä ajattelee ja saa purkaa pahaa oloa. Saa kertoa mitä ajattelee ja kukaan ei tuomitse.

Mitä asiakas toivoo jatkotyöskentelyltä Asiakkaiden mielestä tarve Via Vis hankkeen palvelulle on olemassa myös tulevaisuudessa. Tutkimustuloksissa ei ilmennyt suuria kehittämistarpeita toiminnalle, mutta toivottiin muun muassa tapaamistiheyden tiivistämistä ja työskentelyn toteuttamista myös toiminnallisissa merkeissä, kuten keilaamisen yhteydessä.

Ydinasia Via visin menestyksessä? ”Asiakkaasta ei yritetä välttämättä kitkeä väkivaltaa pois, vaan synnyttää oivallusta, ettei hän enää käyttäisi väkivaltaa. Asiakas pyritään saamaan ymmärtämään, että väkivaltaisella käytöksellä on negatiivisia seurauksia hänelle itselle kuin muillekin ihmisille”. Tulosten mukaan tämän periaatteen mukainen toiminta tuottaa positiivisia tuloksia ja varsinkin kun käytetään yksilöllisiä, asiakaslähtöisiä ja eklektismisia lähestymistapoja.

Kiitos!