Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT www.jko.fi OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE 2009-2010.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
PK-kehittämispalvelut
Toimintakyvyn tukeminen taidolla ja laadulla
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
Lukiokoulutus lähemmäksi työelämää! Opinto-ohjaajan rooli on yhä tärkeämpi. Teini-ikäisten koulutuksessa enemmän tekemistä. Teoria –annos vasta sen.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Näyttötutkintojärjestelmä Tutkinnot Erilaiset tavat suorittaa tutkinto
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
Avainopistojen Lake-hanke ”Avainhanke II”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Lastensuojelu nuoren tukena
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.
Yhteistyöpassi/Peltola työelämän YHTEISTYÖPASSI JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
OSMOS- OSallistava MOnikulttuurinen Sosiaaliohjaus –projekti v – 2011 Metropolia ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutusohjelman ja Helsingin kaupungin.
Valtionavustukset ammatillisen koulutuksen kansainvälistymiseen 2010 Annikki Häkkilä Erityisasiantuntija Opetushallitus Huki-hankkeen Lajipäällikkö-valmentajapäivät.
Ajankohtaista oppilashuollossa
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Yhteishanke Turun kristillinen opisto Jyväskylän kristillinen opisto Lapuan kristillinen opisto Sisälähetysseuran oppilaitos Valkealan kristillinen.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia. Yrittäjyyden haasteet liikkuvilla työmarkkinoilla 1 Rahoittajaviranomainen: OPH 75% ja loppu 25% kuntayhtymän omarahoitusta.
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
Näkökulmia opintojen seurantaan biotieteissä Yliopistopedagogiikan yliopistonlehtori BioTDK Soila Judén-Tupakka.
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Tarja Janhunen, Perhehoitoliitto - jotta sijoitukset eivät katkeaisi ! Jyväskylä
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Kehityspoliklinikka/sosiaalityöntekijä Satu Seppelin-Kivelä.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Uraseurantakysely vuosina
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Verkostotapaaminen Tampere
TYKE-hankkeet Koulutuskeskus Tavastia
Kehitysvammaliitto ja FASD
Saimaan ammattiopisto Sampo
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Esityksen transkriptio:

Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE Perhehoidon osuus

HANKKEEN TAVOITTEET KITEYTETTYNÄ HANKKEEN TAVOITTEET KITEYTETTYNÄ Hankkeella on opetushallituksen myöntämä rahoitus vuosille  Jatkaa ja laajentaa osaamiskartoitustyökalujen kehittämistä perhehoidon osaamistason nostamiseksi, perhehoitajien sitouttamiseksi ja rohkaisemiseksi ammatillisuuteen ja yrittäjyyteen.  Osaamiskartoitusten ja tulosten perusteella > tarjota laadukasta ammatillista henkilöstö- ja täydennyskoulutusta lastensuojelusektorin tarpeisiin työelämälähtöisesti.  Lapsi- ja perhetyön perustutkinnon opiskelijoiden työssä oppimisen suuntaaminen perhehoitoon.

 Hanke tukee sijaisvanhempien PRIDE –koulutuksen jälkeistä osaamisen kehittämistä  Työkalu osaamisen arviointiin ja kehittämiseen sekä sijaisvanhemmalle että lapsen sosiaalityöntekijälle  Kunnat ovat uuden lain mukaan velvoitettuja järjestämään sijaisvanhemmille koulutusta 1-2 krt./vuosi > kartoitus auttaa tässä tehtävässä Hankkeen tarpeellisuus

Hankkeen oppilaitostoimijat:  Jyväskylän kristillinen opisto: Sirkka Peltola, Susanna Elsilä  Lapuan kristillinen opisto: Elina Ketola Hankkeen yhteistyöoppilaitokset:  Valkealan kristillinen kansanopisto: Suvi Putkinen, Maritta Mörk-Huttunen  Lieksan kristillinen opisto: Jari Palviainen HANKKEEN OPPILAITOSTOIMIJAT

PERHEHOITOLIITTO ry Mukana osaamiskartoitustyökalun suunnittelussa, linkkinä sijaisvanhempiin ja valtakunnallisessa tiedotuksessa. PESÄPUU ry Mukana osaamiskartoitustyökalun suunnittelussa asiantuntijana sekä tiedotuksessa. KASTE -HANKE Mukana osaamiskartoitustyökalun suunnittelussa ja testausta koordinoivana tahona, Itä-Suomen alueen ja Keski-Suomen alueen tiedotus. Keski- Suomen perhehoidon kehittämis- ja koulutussuunnitelman laadinnassa. KESKI-SUOMEN SIJAISHUOLTOYKSIKKÖ Mukana osaamiskartoitustyökalun suunnittelussa, linkkinä sosiaalityöntekijöihin ja tiedotuksessa. KESKI-SUOMEN SIJAISVANHEMMAT ry Mukana osaamiskartoitustyökalun suunnittelussa sekä linkkinä sijaisvanhempiin. HANKKEEN TYÖELÄMÄN YHTEISTYÖKUMPPANIT

I)Kasvatus ja sen haasteet II)Lapsen ja nuoren kiintymyksen tukeminen III)Lapsen ja nuoren kehityksen tukeminen IV)Yhteistyö lapsen asioissa V)Oma jaksaminen ja sen vaikutus kasvatustyöhön VI)Päihteet, rikollisuus ja väkivalta VII) Mielenterveys VANHEMMUUDEN VAHVISTAMINEN LASTENSUOJELUN PERHEHOIDOSSA VANHEMMUUDEN VAHVISTAMINEN LASTENSUOJELUN PERHEHOIDOSSA - Osaamiskartoituksen osaamisalueet Lähteet: Lapsi- ja perhetyön perustutkinnon sekä lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon ammattitaitovaatimukset, Perhehoitoliitto ry, Pesäpuu ry, Pride -koulutuksen sisällöt, SOS -lapsikylä, aiempi ammatillisille perhekodeille kerätty materiaali sekä asiantuntijatyöryhmä.

 Sijaisvanhempien osaamiskartoitus laadittiin asiantuntijatyöryhmän avustuksella  Kysymyssarjat pilotoitiin sähköisesti Keski-Suomessa (50 sijaisperhettä)  Tulosten perusteella osaamiskartoitustyökalua muokattiin  Osaamiskartoitus lähetettiin sähköisesti vastattavaksi 108:lle sijaisperheelle  Syksyn aikana valmistuu painettu Vanhemmuuden vahvistaminen -työkirja Hankkeen eteneminen ja tuotokset pähkinänkuoressa

Arviointia pilotoinnin tuloksista  Sijaisvanhempien profiili samansuuntainen kuin ”mututuntuma”  Sijaisvanhempien osaamistarpeet (koulutustarpeet) nousivat selkeästi aineiston avulla tarkasteltavaksi ja ne ovat myös samansuuntaisia kuin tämän verkoston toimijat odottivat  Osaamiskartoitusta pidettiin toimivana ja todella tarpeellisena välineenä perhehoidon osaamisen kehittämisessä  perhehoito tarvitsee muidenkin tukitoimien mallintamista laadun kehittämiseksi