Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 1868. Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÄHETYS VAI RAHALÄHETYS Kirkon lähetysstrategiaesityksen mukaan Suomen Lähetysneuvoston missiologinen teemapäivä Jaakko Mäkelä.
Advertisements

Kunnat työnantajina • Suomen 320 kuntaa ja noin 140 kuntayhtymää toimivat itsenäisiä työnantajia • Työpaikkamme sijoittuvat halki Suomen: voit valita.
E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
Prosessiteollisuus monessa mukana.
Pellervon Päivä , Helsinki Pasi Holm.
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Uuden ulottuvuuden sohvat ympäristöystävällisesti jätemuovista.
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Vihreän kasvun malli eli miten yhteiskunnan sähkön tarve turvataan ilman lisäydinvoimaa Oras Tynkkynen Helsinki.
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Kokemuksia Mestari ja kisälli – järjestelmästä Kalaviikko 2010 Maria Saarinen, projektipäällikkö Suomen Kalatalous- ja ympäristöinstituutti.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
Jäähonka 2000 Stars •Lasten jääkiekkoa Espoossa Matinkylässä •Joukkue perustettu •40-50 pientä 6-7 vuotiasta jääkiekkoilijaa •Neljä peliryhmää.
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
RedLynx,Tabella ja Atk-palvelut MikroMike
Maahanmuuttajien yrittäjyys ei ole pelkkää pizzaa ja pubeja Maahanmuuttajien yrittäjyys Suomessa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan melko samanlaista.
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
KIINA Tietoa ja kokemuksia Kiinan koulutustilaisuudesta (Pohto PBMB 2/2005) Suzhou, Shanghai.
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Osa-aikatyö Lahti [pvm] [Alatunniste]. Osa-aikatyö lukuina Osa-aikaisten palkansaajien määrä kasvanut yli 60 % viimeisen 15 vuoden aikana Nyt.
OSANA SUUREMPAA SUUNNITELMAA? Elinikäisen ohjauksen kehittämispäivät Turussa Johanna Ollila, projektipäällikkö Tulevaisuuden tutkimuskeskus.
Eikö talous enää kasva? Timo Lindholm / Sitra
Näkökulmia tilastojen tulkitsemiseen Käytä oikeita käsitteitä.
Sähkön tarpeen turvaaminen ilman lisäydinvoimaa Anni Sinnemäki
”Tämän kehittämishankkeen tavoitteena oli saada uusia menetelmiä ja toimintamalleja opiskelijoiden opintojen tukemiseksi ja estämään nuorten syrjäytymistä.
KULTTUURIVIENNIN HUIPPUOSAAMINEN tarpeet ja koulutus kärkitoimijan näkökulmasta Kulttuurivientiosaamisen kehittäminen Suomessa | | HTC Helsinki.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
SOSIAALINEN YRITTÄJYYS JA VAMMAISPALVELUJEN TARPEET Sirkka Rajala
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
INSSI- tilanne (1) Tekniikan vetovoimakehitys vuosina : v2007v2008v2009v2010 1,801,86 2,16 2,20 Keskimääräinen opiskeluaika vuosina
Mitä opetan ammatillisessa?
Innova Länsi-Suomen akk
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Toteutuuko koulutustakuu Jussi Huttunen.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
Suomi tarvitsee myös virolaista työvoimaa Leif Fagernäs toimitusjohtaja Elinkeinoelämän keskusliitto EK
EK:n Suhdannebarometri Penna Urrila.
Tietoa ammattiosaamisen näytöistä AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT Riitta Karvonen.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
TALOUSTIETO Markkinat ja hinta Kysyntä ja tarjonta.
Palveluseteliseminaari Kajaani Suomen Yrittäjät Elinkeinoasioiden päällikkö Kari Jääskeläinen.
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.
Sosiaalinen media & työnhaku
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu
Ohjaamo-päivät, Helsinki
Yritykseni pahimmat kilpailijat
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Finanssiala pähkinänkuoressa
Hyvän mielen pelit ry Innovatiivista koulutusta ja työharjoittelua mielenterveyskuntoutujille IT-, peli- ja media-alan parissa Tommi Gustafsson, hallituksen.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Tilastotietoa teknologiateollisuuden rekrytointitarpeista, henkilöstön koulutustaustasta ja teknologia-alojen koulutuksesta.
Robotiikka ja tekoäly yhteiskunnan, ihmisten ja työn muuttajana
Senioriyrittäjyys Suomessa
Yrittäjyys antaa virtaa
Esityksen transkriptio:

Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä samanlaista kuin vuosisata sitten. Se edellyttää pyrkimystä laatuun ja vaativienkin asiakkaiden toiveiden toteuttamiseen. Yhdistyksemme haluaa, että myös tulevaisuuden Helsingissä olisi tarjolla perinteistä käsityöosaamista, joka tarjoaisi yksilöllisen, laadukkaan vaihtoehdon runsaan teollisen sarjatuotannon keskellä. Sen vuoksi ponnistelu käsityöammattien, ammattilaisten ja käsityönä valmistettujen tuotteiden säilyttämiseksi markkinoilla on entistä tärkeämpää. Yhdistys on saneerannut ja rakennuttanut eri puolille Helsinkiä seitsemän pienteollisuustaloa, joista noin 400 yritystä on saanut työtilat. Olemme yksi Suomen Yrittäjien toimialajärjestöistä. Yhdistyksemme jäsenet ovat myös samalla Suomen Yrittäjien jäseniä.

Kartoitus alan tilanteesta Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry tehnyt vuosina 2007 ja 2008 (valtuusto) Työllisyystilanne kohtuullisen hyvä – jopa pulaa työntekijöistä (vaatturi, metalli- ja peltityöt) Monilla aloilla kasvua, jota pula työntekijöistä rajoittaa (puuala, keramiikka, sepänala) Yritykset eivät juuri palkkaa uusia työntekijöitä – harjoittelijoita on – myös työn jatkajia eläköityessä Yritykset pieniä: 1-4 työntekijää Tarvitaan innovatiivisuutta, kausivaihteluiden hallintaa, korkeaa laatua, yksilöllisyyttä, sisäistä yrittäjyyttä Kuva:

Vaatetusala Vaatetusalalla valmistava tuotanto on maamme rajojen ulkopuolelle siirrettynä vähentänyt ompelevan teollisuuden työpaikkoja. Jäljelle jääneet työtehtävät ovat painottuneet suunnitteluun, kaavoitukseen, työnopastuksen suunnitteluun ja alihankintana teettämiseen. Vaatetusala elää murrosvaiheessa. Uskomme, että kasvunäkymät ovat yksilöllisessä tuotannossa vielä jonkin aikaa. Lähivuosina valmistaminen palaa takaisin lähialueille.

Metallialan erikoisosaaminen Kultasepänala/kaiverrus: Töitä tuntuu olevan, ainakin oman kokemuksen perusteella. Silti valmistuneet (alan oppilaitoksista) eivät tunnu saavan työpaikkoja. Monelle ainoa vaihtoehto yrittäjyys, joka ei sovellu kaikille. Peltiala: Yksinomaan kone- ja metallialan ammatillisen tutkinnon suorittaneita ennakoidaan tarvittavan alalle lähivuosina useampia tuhansia vuosittain. Ala kasvaa tai pysyy ennallaan. Kuva:

Tarvetta osaamisesta Keramiikka: Tietyt osa-alueet tänä vuonna hyvässä vedossa. Keramiikan kurssit ja entisöinti. ”Käsityöammateissa tämän näkee joka kerran kohtaamisessa asiakkaan kanssa, on paneuduttava ajatuksella ko. asiaan. Näihin asioihin toivoisimme kiinnitettävän lisää huomiota, ystävällisyys ja välittäminen ei edes maksa mitään.” Udumbara / Helena Sarvela,