KASVIKSET.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kauppapuutarhaliitto ry/JJ/ Kukkien ja vihannesten menekinedistäminen 2009–2010 – poimintoja – Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitto ry.
Advertisements

Lasten ja nuorten urheilijoiden ruokailu
RUOKATUOTANNON SUUNNITTELU
KSS Energia Oy Eveliina Pöllänen
Mukavaa ja terveellistä elämää?
Oikeudet muutoksiin pidätetään
Iltahoitopäiväkotien aterialista
SIKAKIN KYLLÄSTYY YHTEEN RUOKAAN, ENTÄ SIE??
Unitutkimus.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Kasviskampanja Etelä-Pohjanmaalla
Terveelliset elämäntavat
Pertti-Pupun terveellinen ruokavalio
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Harjoitus – Monikon genetiivi
S ysteemianalyysin Laboratorio Sosiaalifoorumi Tommi Kauppinen TKK Vegaanitko oikeassa? Kotimaisten elintarvikkeiden materiaalipanokset ja niiden.
RINGETTEPELAAJAN RAVINTO
Ilmastovastuullinen ruokakaappi ja ravitsemus Päivi Mattila
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Marjat ruokapalveluissa
Painonpudotushaaste 6. kuidut
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
salaatti Näpäytä tästä, kun olet löytänyt kuvasta kymmenen sanaa ja osaat ne.
Jääpalloilijan ravinto
Oikeudet muutoksiin pidätetään
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Gerbiili Gerbiilejä kannattaa hankkia kaksi samassa häkissä eläneestä poikueesta. Gerbiilit liikkuvat sekä yöllä että päivällä. Gerbiilin elin aika on.
Kasvien veden ja pääravinteiden saanti johtojänteellä
Ruokavalio-ohjeet odottavalle äidille, jolla verensokerit ovat koholla
VIHANNESHEDELMÄT Janita ja Anniina.
Kaikki ruoka-aineet eivät sovi kaikille
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
URHEILIJAN RAVITSEMUS
Suomalaiset ravintosuositukset
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
Erilainen ruokavalio – oma valinta Hurtig
Marevan-hoitoisen potilaan ruokavalio Ursula Schwab Dosentti, kliininen opettaja, laill. ravitsemusterapeutti Kliininen ravitsemustiede, UEF Kliinisen.
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.
Ravinnosta puhtia päivään -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
KASVIEN VESITALOUS ELÄVÄ KASVI HYVIN VESIPITOINEN: KESKIMÄÄRIN % MEHEVÄT LEHDET, HEDELMÄT YLI 90 % TUORE PUU 50 % SIEMENET %
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Ihmisen ravinto.
Elintarvikkeiden hygieeninen käsittely. Säilyvyyden parantaminen Kuivaaminen Suolaaminen Sokeri Pakastaminen Happamuuden säätäminen Pakkaaminen Säilöntäaineet.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
Erilainen ruokavalio – sairauden hoitoon Hurtig
KOTIATERIAN RUOKALISTA Elannontie 3, Vantaa ● vaihde 09 – ● Erityisruokavaliomerkinnät: vl=vähälaktoosinen, l=laktoositon, m=maidoton,
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
10 yleistä kysymystä leivästä Jokaisella on oma näkemyksensä leivästä. Mutta perustuuko se olettamuksiin vai oikeisiin faktoihin?
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
ERITYISRUOKAVALIOT Mikä on erityisruokavalio?
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
PUSU Uutta ja vanhaa kasvisten käytössä.
1. Hygieniapassikoulutus
Ravinto osana terveellistä ja turvallista liikuntaa
Nuoren urheilijan ravitsemus
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Gluteeniton ruokavalio/FODMAP-ruokavalio
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
Puutarhurille teollisesti merkittävä raaka-aine
Avanteen hoidon perusteet
Esityksen transkriptio:

KASVIKSET

KASVIKSET KASVIKSET VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät mehevät kasvit ja kasvinosat Vihannekset, juurekset, perunat, hedelmät, sienet, viljat VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät hyötykasvit tai niiden osat, kuten lehdet, varret tai juuret.

KASVIKSET MIKSI KASVIKSIA SYÖDÄÄN? Niissä on runsaasti Vitamiineja Kivennäisaineita Ravintokuitua Vettä TERVEELLISEN RUOKAVALIOON KUULUU ½ KG KASVIKSIA PÄIVÄSSÄ!

KASVISTEN SÄILYTYS KASVIKSET OVAT PARHAIMMILLAAN HETI KORJUUN JÄLKEEN! KASVIKSET PILAANTUVAT Vesi haihtuu -lehdet nuupahtavat Kellastuvat Muuttuvat puumaiseksi Makeus häviää

KASVISTEN SÄILYTYS SÄILYTYKSESSÄ TÄRKEÄ MUISTAA Oikea säilytyslämpötila Liian korkea lämpötila kiihdyttää kasvisten hengitystä ja pilaantumista. Kasvikset säilytetään pääsääntöisesti kylmässä eli +5 - + 10 ° C Etyleeni –kaasu Kaasulle herkät kasvikset säilytetään erikseen etyleeniä runsaasti erittävistä kasviksista

KASVISTEN SÄILYTYS KYLMÄSSÄ SÄILYTETTÄVIÄ (alle +5 °C) Juurekset Kaalit Salaatit Sipulit Herneet Pinaatti Selleri Yrtit sienet

KASVISTEN SÄILYTYS EI LIIAN KYLMÄSSÄ (+6 - 10° C) Kurkku Kesäkurpitsa Paprika Tomaatti Munakoiso Vesimeloni

Pilaavat muita vihanneksia KASVISTEN SÄILYTYS PALJON ETYLEENIÄ – SÄILYTÄ ERILLÄÄN MUISTA VIHANNEKSISTA Omena Päärynä Passion Persikka Mango Avocado Tomaatti Banaani Kiivihedelmä Pilaavat muita vihanneksia