KASVIKSET
KASVIKSET KASVIKSET VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät mehevät kasvit ja kasvinosat Vihannekset, juurekset, perunat, hedelmät, sienet, viljat VIHANNEKSET Ihmisravinnoksi käytettävät hyötykasvit tai niiden osat, kuten lehdet, varret tai juuret.
KASVIKSET MIKSI KASVIKSIA SYÖDÄÄN? Niissä on runsaasti Vitamiineja Kivennäisaineita Ravintokuitua Vettä TERVEELLISEN RUOKAVALIOON KUULUU ½ KG KASVIKSIA PÄIVÄSSÄ!
KASVISTEN SÄILYTYS KASVIKSET OVAT PARHAIMMILLAAN HETI KORJUUN JÄLKEEN! KASVIKSET PILAANTUVAT Vesi haihtuu -lehdet nuupahtavat Kellastuvat Muuttuvat puumaiseksi Makeus häviää
KASVISTEN SÄILYTYS SÄILYTYKSESSÄ TÄRKEÄ MUISTAA Oikea säilytyslämpötila Liian korkea lämpötila kiihdyttää kasvisten hengitystä ja pilaantumista. Kasvikset säilytetään pääsääntöisesti kylmässä eli +5 - + 10 ° C Etyleeni –kaasu Kaasulle herkät kasvikset säilytetään erikseen etyleeniä runsaasti erittävistä kasviksista
KASVISTEN SÄILYTYS KYLMÄSSÄ SÄILYTETTÄVIÄ (alle +5 °C) Juurekset Kaalit Salaatit Sipulit Herneet Pinaatti Selleri Yrtit sienet
KASVISTEN SÄILYTYS EI LIIAN KYLMÄSSÄ (+6 - 10° C) Kurkku Kesäkurpitsa Paprika Tomaatti Munakoiso Vesimeloni
Pilaavat muita vihanneksia KASVISTEN SÄILYTYS PALJON ETYLEENIÄ – SÄILYTÄ ERILLÄÄN MUISTA VIHANNEKSISTA Omena Päärynä Passion Persikka Mango Avocado Tomaatti Banaani Kiivihedelmä Pilaavat muita vihanneksia