03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HumanistiURA Tutkinnon tuhannet mahdollisuudet Humanistitutkimuksen tuloksia Akavan Erityisalat Humanistitutkimus 2013.
Advertisements

12/09 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Kulttuurien välinen vuorovaikutus työharjoittelun aikana CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden ja.
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
10 HYVÄÄ SYYTÄ OPISKELLA RANSKAA
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2013.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
XX RESPONSE KEHITTÄMISKUMPPANUUS RESPONSE-KEHITTÄMISKUMPPANUUS
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen 01/2011.
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely.
Puhelinkäyttäytyminen
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukeminen Variassa Kamut-projektin yhteenvetoa Varian opettajien kokemuksia.
11/2007 CIMO Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Kansainvälinen harjoittelu.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen
Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu.
Harjoittelu kehitysyhteistyötehtävissä ja kehitys- tai kehittyvissä maissa ma klo Tarja Nousiainen CIMO
Kansallinen kansainvälisen harjoittelun verkosto TRAINET-tapaaminen Pääpostitalo, Helsinki Jaana Mutanen, Erkki Härkönen, Matti Pietilä.
2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO ja suomalaiset maailmalla Kuvat ja teksti: Jaana Mutanen
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
03/10 CIMO_jaMu CIMO Tuki Suomen ja Latinalaisen Amerikan koulutusyhteistyölle Globaalilla yhteistyöllä aluevaikuttavuutta. Latinalainen Amerikka ja Suomi.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
11/2006 CIMO Harjoittelu saksankielisissä maissa Turun yliopistot, rekrytointipalvelut klo Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Kannattaako Suomeen tulla opiskelemaan? Kansainvälisen liikkuvuuden uudet muodot Irma Garam Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen 01/2012.
JaMu, CIMO 0509 TraiNet: Wiki Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät, Oulu, Jaana Mutanen CIMO Kv.harjoittelu ja jatko-opinnot.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
10 hyvää syytä opiskella ranskaa
2/2009 ”Menestyminen ulkomailla” Työn tai harjoittelupaikan perässä ulkomaille: Miten eri kansalaisuudet ja kulttuurit vaikuttavat työyhteisön toimintaan?
EU monikielisyyttä edistämässä Hannele Nevalampi
CIMO - ja suomalaiset maailmalla Valokuvat ja teksti: Jaana Mutanen/jaMu_CIMO.
2/2009 Intia. 2/2009 Intia ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? Intiassa on paljon erilaisia kulttuureja,
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2012.
03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain uutta apulaisasiantuntijaa YK-järjestöihin eri puolille.
Integroiva koulutus lähtömaissa ulkomailta rekrytoitaessa – Case Study: Filippiinit Euroopan muuttoliikeverkoston kansallinen seminaari
LE FRANÇAIS – BIEN SÛR ! RANSKA – TOTTA KAI !.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Kielivalinnat 2. luokalla
5/2008 CIMO TYÖELÄMÄSSÄ OLEVIEN KV-MAHDOLLISUUKSIA Kevätpäivät Info 2.1 YK:n apulaisasiantuntijat ja EU:n nuoret asiantuntijat Raita Paaermaa.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
H ARJOITTELUJAKSO ULKOMAILLA Emilia Tolvanen.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
Ulkomailla tapahtuvan harjoittelun kipukohdat: Osaamisen tunnistamisen tärkeydestä Janne Loikkanen Kansainvälisen harjoittelun suunnittelija.
Kansainvälisten suhteiden tutkimus = Maailmanpolitiikka = Kansainvälinen politiikka Tutkii ”ylikansallisia” suhteita, eli valtioiden/järjestöjen (esim.
Oma polkuni työelämään
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Alueiden Eurooppa.
TraiNet, Postitalo KTT Lauri Tuomi
TYÖHARJOITTELU.
Kulttuurienvälinen viestintä

MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
A2-kieli-info.
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Esityksen transkriptio:

03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus, Jaana Mutanen

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Uuteen kulttuuriin tutustuminen - Voi tutkailla omaa kulttuuria uudesta näkökulmasta, kulttuurinen sensitiivisyys, työkulttuurien moninaisuus: ”Aikakäsitys poikkeaa suomalaisesta. Sovituista ajoista ei aina pidetty kiinni, joten joustavuutta tarvitaan”.

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Niin business-kulttuurissa kuin jokapäiväisessä elämässäkin kärsivällisyys on monissa kulttuureissa valttia.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Työkulttuuri oli melko hierarkkinen…Ihmisten tunteminen, suhteiden hyväksikäyttäminen ja asioiden hoitaminen «takaoven kautta» olivat yksinkertaisesti tapa selvitä yhteiskunnassa.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Ehkä kaikkein olennai- simman asian tapakulttuu- rista kertoo se, kun puhuim- me, että lähtöpaikan ja kohteen etäisyys on noin 700 km. Kyseistä matkaa taitetaan noin 12 tunnin ajan. Ihmettelen kanssamatkus- tajalle sitä, että kuinka se voi kestää näin kauan. Johonka matkatoverin sitten totesi lyhyesti, että ”Meillä ei ole kiire minnekään”.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? “Mukavaa Venäjällä kielitaidon kannalta oli mielestäni se, että ihmiset olivat todella mielissään jos ulkomaalainen yritti puhua venäjää. Ja monet olivat todella kannustavia, tuntemattomatkin. Vaikka alkeellisella venäjällä pärjää, venäjäntaito on kuitenkin eduksi jotta arkielämä ja ihmisiin tutustuminen onnistuu.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Kielitaidon moninaisuus, ammatillinen kieli taito: “Siitä, että sekä asuin että työskentelin paikallisten kanssa, oli kuitenkin paljon hyötyä kielen kannalta. Koen, että harjoittelun päättyessä pystyin kommunikoimaan jo todella sujuvasti espanjaksi. Harjoittelussa kieliongelmia tuottivat kuitenkin alan Erikoissanasto, ja välillä esimerkiksi asiakkaiden epäselvä ja murteellinen puhetapa.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Miksi kansainväliseen harjoitteluun? Voi kehittää sosiaalisia valmiuksia: “Latinalaisessa Amerikassa suudellaan oikealle poskelle tervehdittäessä naisia. Miehet kättelevät keskenään. Oikeat tervehtimiskoodit eivät koskaan täysin valjenneet minulle, sillä toisinaan tyydytään etäisempäänkin tervehtimiseen. Se riippuu kuulemma tilanteesta ja henkilöiden välisestä suhteesta ja keskinäisestä asemasta - ja ties mistä. Joka tapauksessa pussailin siellä enemmän kuin koskaan ennen elämässäni.”

03/10 CIMO_jaMu CIMO Siis kansainväliseen harjoitteluun… Opintoihin sidoksissa olevia tuettuja harjoittelujaksoja Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella, opiskelijoille ja vastavalmistuneille CIMOn harjoitteluohjelmat: eri alat, humanistit, yhteiskuntatieteilijät, turismi, kaupallinen ja tekninen ala, metsä- ja ympäristöala, englannin kielen opetusta, oikeustieteilijät, eri alojen lääkärit Euroopan ulkopuolella: englantia, espanjaa, venäjää, ranskaa, mandariinikiinaa, hindiä, japania… englannin kielen opetusharjoittelua: Sveitsi, Venäjä, Chile, Kiina Harjoittelujakoja suomalaisorganisaatioissa ulkomailla YK- ja EU-organisaatioissa ranskaksi ja englanniksi, espanjaksi... EU-ohjelmat Erasmus-harjoittelu Euroopassa Comenius-apulaisopettajaharjoittelu Euroopassa Leonardo-harjoittelu vastavalmistuneille Korkeakoulu hakee hanketta: rahoitusta 2 vuodeksi Opiskelijat etsivät harjoittelupaikkansa itse

03/10 CIMO_jaMu CIMO JPO (Junior Professional Officers) UM rahoittaa ja CIMO rekrytoi vuosittain ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita apulaisasiantuntijoita YK-järjestöihin eri puolille maailmaa erittäin hyvä englannin kielen taito, jonkun muun YK:n virallisen kielen (ranska, espanja, venäjä, arabia, kiina) taito Valtion virkamiesvaihto, valtionhallinnossa työskentelevien omaa ammattiin liittyvä kansainvälistymismahdollisuus ja ammatillisen kielitaidon täydentäminen Siis kansainväliseen harjoitteluun…

03/10 CIMO_jaMu CIMO Tietoa harjoittelusta ja harjoittelupaikoista TraiNet trainet.wikispaces.com HarNet Maakohtaista tietoa: Yleistietoa maailmalle lähtemisen vaihtoehdoista:

03/10 CIMO_jaMu CIMO Kansainvälisessä harjoittelussa Harjoittelujaksossa ulkomailla pelikenttänä on maailma: Kulttuurista käyttäytymistä työpaikalla ja sen ulkopuolella, kielitaidon ja sosiaalisten taitojen sparraamista, sekä yhteiskunnallista vastuunottoa. ”Oppia ja antaa”.

03/10 CIMO_jaMu CIMO KiitosTackThanksDankeGraciasEskerrikaskoCbasiboDjakijuMerci GrazieGrazchaXièxieDhanyavádArigato.