Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rakennetukien kesäpäivät Ajankohtaista rakennetukien myönnöstä Kouvola Sanna Koivumäki.
Advertisements

Tutkimus- ja kehitystoiminta vuonna 2009 T&K-keskus, Sirpa Nypelö Tilastointitiedot perustuvat WebHansan taloustietoon.
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Kangas-Annala tie.
Kaivosten valvonta käytännössä Anna-Leena Pitsinki Lapin ELY-keskus
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Suomen aluehallinto Hallinnon kehittämisosasto 2 Valtion aluehallinto uudistui  Valtion aluehallintoa uudistettiin laajalla kokonaisuudistuksella.
Tarkastaja Raija Jääskelä Työsuojelun vastuualue Julkishallinnon ryhmä p Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.
Suomen massa- ja paperiteollisuuden ympäristönsuojelukustannukset
Metsäteollisuus käyttää vuosittain noin 150 milj. euroa ympäristönsuojeluun Suomessa Suomen massa- ja paperiteollisuuden ympäristönsuojelukustannukset.
Valtatien 4 Oulu – Kemi yhteysvälin kehittäminen
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla.  Pohjois-Savossa 3 Leader- ryhmää, joilla jokaisella oma, paikallinen kehittämisohjelmansa  Rahoitus kohdentuu sekä.
Mikä on Keski-Suomen ELY-keskus ?
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
Laajakaista kaikille -hanke Jyväskylä Keski-Suomen laajakaistahankkeen tilannekatsaus Tapio Saarinen Kehittämispäällikkö, ICT.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Mikä on hyvää hanketoimintaa? Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ryhmäpäällikkö Anna-Liisa Hietala.
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
ASPA2014 Pilottikunta Anna-Marja Tamminen
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Uudistunut aluehallinto/ELYt
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
ALKU-tilanteesta Esa Halme,
Perusturvalautakunta liite nro 5
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
1 ALUEHALLINNON UUDISTAMINEN HALLITUSOHJELMASSA ”Hallintoa uudistetaan ja kansanvaltaistetaan. Lääninhallitusten, työvoima- ja elinkeinokeskusten, muiden.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Keski-Suomen elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Pasi Molkoselkä | Kullanhuuhdonta.
Maaseuturahasto Satakunnassa
Eläinsuojien ympäristöluvat
Tapaus Keski-Suomi MYR-neuvottelupäivät, Jyväskylä Jyväskylä Ylijohtaja Juha S. Niemelä.
Ympäristöhankkeiden rahoitus
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Valtion aluehallintouudistus - Onko palapeli valmis?
Rakennerahasto-ohjelman toimeenpanon tilannekatsaus Maakunnan yhteistyöryhmä
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Aluehallinnon uudistuksen johtoajatuksina tunnuksia suunniteltaessa ovat olleet eri osa-alueiden yhdistyminen ja sujuvuus. Tunnukset kuvastavat maantieteellisten.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Aluehallinnon uudistus Tilannekatsaus
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Pohjois-Savon ELY-keskus Euroopan kalatalousrahasto Pohjois-Savossa Tuleva ohjelmakausi Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Itä-Suomen aluehallintovirasto, Johtaja Sirkka Jakonen, peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue1.
Työ- ja elinkeinokeskus 1 Työ- ja elinkeinokeskukset (TE-keskukset) 15 kpl Suomessa Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) 200 toimipistettä Suomessa.
Maakuntaohjelmatyön kehittäminen osana aluehallinnon uudistamista Jussi Lehtinen Kehittämisjohtaja Kymenlaakson Liitto / 2.2.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Lapin aluehallintovirasto, ylijohtaja Kaisa Ainasoja Tervetuloa Lapin aluehallintovirastoon! Lapin Nuorisofoorumi 2/
Maa-ainesten käyttö ja hankinta ELY-keskuksissa Tilaajan näkökulma Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Jukka Päkkilä, kunnossapito ja rakentaminen.
Kaavoituksen ja rakentamisen kehityspiirteitä alueella Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä Vaasa Matti Rantala Etelä-Pohjanmaan elinkeino-,
VALTION ALUEHALLINTO.
Yleisivistävän koulun hallinto
Valtion keskusvirastot Lupa- ja valvonta-tehtävät
Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Karjalassa
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Ylijohtaja Asiakkaat ja sidosryhmät
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Vesiosuuskunnat ELY- keskuksen näkökulmasta
Uusi maakunta vahvana ympäristötoimijana; yhteistyö Luova –viraston, maakunnan ja kunnan kesken Kansliapäällikkö Hannele Pokka
Kainuun ELY-keskus ja TE-toimisto
Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Nykyinen toiminta ja tuleva muutos Janne Kärkkäinen
Esityksen transkriptio:

Keski-Suomen ELY-keskus Juha S. Niemelä 20.05.2013

Uudistunut Valtion aluehallinto 2010 Kuudesta aluehallinnon virastosta kaksi uutta Ympäristölupavirasto Työsuojelupiiri Ympäristökeskukset Lääninhallitukset TE-keskukset Tiepiirit Peruspalvelu, oikeusturva ja luvat Poliisi Pelastustoimi ja varautuminen Ympäristöluvat Työsuojelu Elinkeinot, työvoima, osaaminen, kulttuuri Liikenne ja infrastruktuuri Ympäristö ja luonnonvarat JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

ELY-keskuksen vastuualueet Elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut maaseutuyrittäjyys ja maaseudun elinvoimaisuus, kalatalous elinkeinoelämän ja innovaatioympäristön kehittäminen työmarkkinoiden toiminta ja työllisyys osaaminen ja kulttuuri kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimi maahanmuutto, maahanmuuttajien kotouttaminen ja työllistyminen TE-toimiston ohajus Liikenne ja infrastruktuuri maanteiden kunnossapito tiehankkeet liikenteen lupa-asiat liikenneturvallisuus joukkoliikenne Ympäristö ja luonnonvarat ympäristönsuojelu alueidenkäyttö, yhdyskuntarakenne ja rakentamisen ohjaus kulttuuriympäristön hoito luonnon monimuotoisuuden suojelu ja kestävä käyttö vesivarojen käyttö ja hoito ympäristötiedon tuottaminen ja -tietoisuuden edistäminen JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

KESELY määrärahojen jakautuminen vuonna 2012, kokonaissumma 223 milj KESELY määrärahojen jakautuminen vuonna 2012, kokonaissumma 223 milj.euroa JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

Muutama ajankohtainen asia Tietyöt Turveasiat – ELYn rooli AVI myöntää luvat, joita ELY valvoo Alle 10 ha turvesuot ei tarvitse lupaa (mahdollinen YSL-muutos tulossa), näitä 16 kpl Keski-Suomessa Isompia turvesoita noin 100, näistä 90:llä lupa ja 10:llä lupakäsittely menossa TASO-hanke Tuotantoa ei voi keskeyttää ellei, välitön ja merkittävä ympäristön pilaantuminen Vanhat luvat haasteellisia Nuorisotakuu – yhteinen haasteemme!! JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

Kesän 2013 tietyöt Päällysteet ja sillat (13,5 milj.€) – Päällystysohjelman pituus n. 100 km – Vt 4 Kotakennäänsalmen sillan perusparannus (n. 1 milj.€) Perusväylänpidon investointikohteet – Kuokkalan kehäväylä valmistuu syksyllä – Kt 56 Jämsä – Mänttä käynnistyy, valmis 2014 EU- ja työllisyyshankkeita – Keuruu, Kannonkoski, Pihtipudas, Jyväskylä, Laukaa, Karstula JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen liikennejärjestelmän aiesopimus allekirjoitetaan 30.5. Mitat ja massat kasvavat. Varaudutaan todennäköisesti 1.9.2013 voimaantulevaan asetusmuutokseen Paino 60t -> 76t Korkeus 4,2 m - > 4,4 m 80-160 miljoonan euron vuotuiset säästöt logistiikkakustannuksissa JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

Mitat ja massat Ahtaita alikulkuja tusinan verran Uusia painorajoitettavia siltoja parikymmentä (kartan siniset tulevia, punaisilla jo nyt rajoituksia) JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

JSN, Keski-Suomen ELY-keskus

KIITOS! JSN, Keski-Suomen ELY-keskus