Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum 13.12.2013 Tuija Pasanen, UEF.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Advertisements

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Osaamisen ja sivistyksen asialla HAREK JA YHDEN PAIKAN SÄÄNNÖS Laila Puranen HAREK-seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Opiskelijavalintojen kehittäminen vuoteen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen yhteishaut, syksy Muutoksia amk:ien opiskelijavalintaperusteissa
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Yhteishaku keväällä 2015.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ-hankkeen tilannekatsaus Ari Ahlqvist Kehittämispäällikkö UKJ-ohjausryhmä
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Erillisopinto- oikeudet Oodissa Merkitsemiskäytäntöjen selkiyttäminen ja yhtenäistäminen Tiina Kotti / Opi-tieto.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Miten tästä eteenpäin? Valintojen laatulistaa kehitetty OKA:ssa Keskustelun jatkaminen tiedekunnissa ja laitoksissa hallituksen linjaukset tiedossa tilastotietoa.
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
TUHA-verkoston tapaaminen
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Opintopolku-palaveri
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
KSHJ:N TILANNEKATSAUS Opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Opintopolku – tilannekatsaus
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Opintopolku-palaveri
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Kehittämishankkeista Virtaa ja Synergiaa
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum 13.12.2013 Tuija Pasanen, UEF

Yliopistokohtaisesti 1 OKM:n yhteishakujen aikataulupäätös 2015 tulossa OKM:stä joulukuussa; pohjana korkeakoulujen suunnittelulle (vuosikello) Yliopistokohtaisesti onko yliopistotason ohjeistusta opiskelijavalintojen yleisistä periaatteista? Ohjeistuksen päivittäminen huomioiden mahdolliset OKM:n suositukset omissa päätöksissä huomioitava, ettei sidota esim. valintayhteistyössä/yhteisvalinnoissa alakohtaisesti sovittuja käytäntöjä (tästä on mainittu myös OKM:n suosituksessa) ASPA-työryhmän loppuraportti (2/2014) > menettelyohjeita ja yhteisesti sovittuja käytäntöjä: https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=11342044

onko kshj:n käyttöönottosuunnitelmaa? 2 onko kshj:n käyttöönottosuunnitelmaa? prosessien kuvaaminen yliopiston laatujärjestelmää vastaavasti (vastuut ja työnjako OKM/OPH/korkeakoulu ja sen sisällä esim. hakijapalvelut vs. tiedekunnat/oppiaineet) OPH:sta tulossa kuvaus työnjaosta (3/2014) Asiakaspalvelutiimin (kshj) valmistelemat käytännöt ja yhteiset pelisäännöt käytäntöön, loppuraportti 28.2.2014 mennessä Korkeakoulujen olisi keskusteltava sisäisesti/yhdessä kiintiöt, mahdollinen käyttöönotto v. 2015 ”joustavat siirtymismahdollisuudet”, siirto-opiskelijavalintojen käytännöt Sisältyy myös 2. vaiheen valmisteluun, käynnistyy 1/2014

Millaisia tilastoja tarvitaan suunnittelun pohjaksi? 3 opiskelijavalintojen kokonaisuus tärkeä (valintateknisesti, vuosikello) valintaprosessin vaikutukset esim. sisäiseen työnjakoon kussakin yliopistossa oikaisumenettelyprosessi (vaikutukset aikatauluun, työnjakoon); oikaisupyynnöt käsiteltävä ns. kiireellisenä. Mitä tarkoittaa käytännössä? Uuden järjestelmän myötä alakohtaisen yhteistyön merkitys lisääntyy: valintaperusteet, kiintiöt, valintayhteistyö Millaisia tilastoja tarvitaan suunnittelun pohjaksi?

4 Kevään 2014 aikana päätettävä hakukohteet ja aloituspaikat, yksityiskohtaiset valintaperusteet Koulutustarjontatiedon kuvaaminen ja kerääminen opintopolkuun – työn organisointi Syksy 2014  tapahtuu kevään aikana Kevät 2015  1.8.-15.10.2014 (valintaperusteet päätettävä käytännössä viimeistään toukokuussa 2014) pääkäyttäjäkoulutukset alkavat huhtikuun 2014 alussa pääkäyttäjät kouluttavat korkeakoulujen muut käyttäjät, koulutustarpeen kartoitus/ koulutussuunnitelma (tämä jää korkeakoulujen kontolle)! Kehry: yhteishakuasetus lausunnolle alkuvuodesta, 2. vaiheen lausuntokierros keväällä/kesällä   

5 Korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja keskustelua tarvitaan edelleenkin, vaikka ASPA-työryhmän työskentely loppuu Miten vuoropuhelu ja yhteistyö jatkuu? Millaisia rakenteita tulee korkeakoulujen tueksi? Asia voitaneen ottaa esille esim. ohryssa ja kehryssä ASPA-työryhmässä ehdotettu yhteistä korkeakoulujen päällikköverkostojen tapaamista maaliskuun alkupuolelle 2014 (AMK-sektori: Hilkka Korhonen, Karelia-amk)

Lähtökohta Hakijapalvelu ja asiakaspalvelu Hakeutuminen koulutukseen Valmistautuminen hakuun Valinnan suorittaminen Prosessin päätös Sijoittelu Opiskelupaikan vastaanotto ja korkeakouluun ilmoittautuminen ”Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.”

5