Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Advertisements

Yhteishaku 2013.
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Viikko 3 (16. – ) 3. JAKSO ALKAA Maanantai: (16.1.) - Tiistai: (17.1.) -9.LK: Tutustuminen II-asteen oppilaitoksissa Keskiviikko: (18.1.) -Rästikoe.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
13 tuntia valinnaisaineita 8. luokalla 8 tuntia Liikuntaluokalla 6 – 8 tuntia 9. luokalla 5 tuntia Oppimäärään laajuus: 2 vuosiviikkotunnin aineet 1 vuosiviikkotunnin.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
 Tärkeä ja arvokas asia  Hyödyttää matkoilla, jatko-opinnoissa, ihmissuhteissa yms.  Työelämä edellyttää yhä parempaa kielitaitoa.  Oppimisherkkyys.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Viitaniemen koulu Oppilaanohjaajat Heli Jakosuo ja Essi Riihinen
Kirkkojärven koulu esittäytyy 7. luokkien info
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
Opiskelijaksi Oulunsalon lukioon. Uusien opiskelijoiden valinta keväällä 2014  Oulunsalon lukiossa on 80 aloituspaikkaa kevään 2014 yhteishaussa  Lukioihin.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
7. lk. vanhempainilta Kurssivalinnat 8. ja 9. luokille.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Yhteishaku
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Yhteishaku 2017.
4. MONO-päivä Klo
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Tulevaisuuden koulu -kysely
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Oulunkylän ala-asteen koulu
OPS 2016 Valinnaisuus.
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Oppiainekohtaisten tavoitteiden pilkkominen vuosiluokittain.
Kurssimäärien laskeminen
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Valinnaisaineiden valinnasta tuleville 8. - luokkalaisille
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
5. luokkalaisten huoltajille
Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Etelä-Hervannan koulu
5. luokkalaisten huoltajille
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Oppilaanohjaaja Aija Helander
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Yhteishaku 2019.
Valinnaisaineet Hiidenkiven koulussa
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2019
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
7lk valinnaisainepäivä
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Esityksen transkriptio:

Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.

Miksi valitsen? Voinko valita vain osan aineista? Jokainen suomalainen peruskoululainen opiskelee kullekin vuosiluokalle määrätyn tuntimäärän valinnaisia aineita Oppilas ja huoltaja valitsevat opiskeltavat aineet Tietyt taito- ja taideaineet loppuvat seitsemännellä luokalla (mikäli niitä ei siis valita valinnaisaineena), jolloin peruskoulun päättötodistukseen jää arvosanoja seitsemänneltä luokalta. (KO, KU, MU, TN, TS) Ainoa jatkuva yhteinen taito- ja taideaine on liikunta

Valintaprosessi I-vaiheessa oppilaat tekevät valintansa koulussa opon kanssa Valinnat tehdään lyijykynällä Valinnaisaineryhmät muodostetaan valinnoista ja varavalinnoista (joulukuu) II-vaiheessa oppilaat voivat vaihtaa toteutumattomat valintansa Valinnaisainekortit lähetetään huoltajille hyväksyttäväksi Allekirjoitus ja mahdolliset muutokset valintakorttiin tehdään kuulakärkikynällä Huom! Kielivalinnat ja MAL: Alaluokilla tehdyt valinnat lasketaan mukaan 7.lk tehtävien valintojen yhteismäärään (8.lk 2 pitkää ja 1 lyhyt sekä viestinnän kurssi kuv tai muv + 9.lk 1 lyhyt) A1EN+A2SA / A2RA+B1RU = 1 pitkä ainekokonaisuus vähemmän ja ( A1SA+A2EN / A2RA+B1RU) 1 lyhyt ainekokonaisuus vähemmän A1EN+A2RU TAI A1RU+A2EN = 1 lyhyt ainekokonaisuus vähemmän Matematiikkalinja = 1 lyhyt ainekokonaisuus vähemmän

Valintakortin täyttäminen 1. Valitaan KUV tai MUV 2. Valitaan kaksi pitkää ainekokonaisuutta (esim. WLI ja MUO) Huom! Muotoilukasvatuksen kurssi/kurssit valitaan erikseen vuosiluokille 8 ja 9 Samaa MK-kurssia ei voi valita toistamiseen 3. Valitaan yksi lyhyt ainekokonaisuus (esim. VTS) 4. Valintakorttiin merkitään varsinainen valinta numerolla yksi ja varavalinta numerolla kaksi 5. Huom! Varavalinta on tehtävä huolellisesti Oppilas voidaan sijoittaa varavalinnan mukaiseen aineeseen

Ilmaisu ja viestintä (vain 8.lk kurssi) KUVMUV Tee merkintä mallin mukaisesti

JuhlaGrafiikka/kankaanpainantaHuonekalu Muotinäytös Sisustusesine Trendit(Tuotesuunnittelu) 8.lk JuhlaGrafiikka/kankaanpainantaHuonekalu Muotinäytös Sisustusesine Trendit(Tuotesuunnittelu) 9.lk JuhlaGrafiikka/kankaanpainantaHuonekalu Muotinäytös Sisustusesine Trendit (Tuotesuunnittelu) JuhlaGrafiikka/kankaanpainantaHuonekalu Muotinäytös Sisustusesine Trendit(Tuotesuunnittelu) Muotoilukasvatuksen kurssit ( 8.lk + lisävalinta 9.lk:lla) Valitse kurssi ja sille varavalinta. Voit valita joko kaksi MK-kurssia, kaksi pitkää ainekokonaisuutta tai yhden MK-kurssin ja yhden pitkän ainekokonaisuuden. A1EN + A2SA/A2RA + B1RU tai A1SA + A2EN/A2RA + B1RU valinnan tehneet oppilaat valitsevat näistä kursseista tai pitkistä ainekokonaisuuksista vain yhden 8.lk:lla. Merkitse valinta mallin mukaisesti

Pitkät ainekokonaisuudet ( valitaan 8 ja 9.lk:lle) B2SAB2RAWKOWLIWTNWTSWMUWKUWTTA1EN + A2SA/A2RA + B1RU A1SA + A2EN/A2RA + B1RU 8.lk B2SAB2RAWKOWLIWTNWTSWMUWKUWTTA1EN + A2SA/A2RA + B1RU A1SA + A2EN/A2RA + B1RU 9.lk B2SAB2RAWKOWLIWTNWTSWMUWKUWTTA1EN + A2SA/A2RA + B1RU A1SA + A2EN/A2RA + B1RU B2SAB2RAWKOWLIWTNWTSWMUWKUWTTA1EN + A2SA/A2RA + B1RU A1SA + A2EN/A2RA + B1RU Valitse kurssi ja sille varavalinta. Voit valita joko kaksi MK-kurssia, kaksi pitkää ainekokonaisuutta tai yhden MK-kurssin ja yhden pitkän ainekokonaisuuden. A1EN + A2SA/A2RA + B1RU tai A1SA + A2EN/A2RA + B1RU valinnan tehneet oppilaat valitsevat näistä kursseista tai pitkistä ainekokonaisuuksista vain yhden 8.lk:lla Merkitse valinta mallin mukaisesti

Lyhyet ainekokonaisuudet ( valitaan 8 ja 9.lk:lle) Valitse yksi kurssi ja sille varavalinta. A1EN + A2RU / A1RU + A2EN ja MAL Merkitse aiemmin tehty valinta. Ei muita valintoja. A1EN + A2SA/A2RA + B1RU tai A1SA + A2EN/A2RA + B1RU Merkitse aiemmin tehty valinta. Ei muita valintoja. Merkitse valintasi mallin mukaisesti 8.lkVTTVLIVTNVTSVMUVKUVKO VIL MALA1EN + A2RUA1RU + A2ENA1SA/A1EN + A2EN/A2SA/A2RA + B1RU 9.lkVTTVLIVTNVTSVMUVKUVKO VIL MALA1EN + A2RUA1RU + A2ENA1SA/A1EN + A2EN/A2SA/A2RA + B1RU

Matti Meikäläinen

Mikko Muusikko

Sanni Sievä

Maija Matikka

Niko Nokkela

1 2 Ulla Urheilija

Muistettavia asioita Valintakorttiin allekirjoitus huoltajalta Valintakortin(8-9.lk valinnat) palautus viimeistään Valinnaisainekortit on palautettava ehdottomasti ajoissa! Myöhästynyt palautus = vahvistamaton valinta Myöhästynyt palautus Oppilas voidaan tarvittaessa sijoittaa vapaasti (oppilaalta kysymättä) mihin tahansa ryhmään Valinnoista muodostetut ryhmät ovat nähtävissä opon ilmoitustaululla helmikuussa 2012 Valintoja voi muuttaa myöhemmin vain poikkeustapauksissa