Tinja Saarela ja Virpi Pennannen: Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa 28.11.2013 SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaari Mikko Vähäniitty.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mediakasvatus MLL:ssa
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
Kuntien liikuntaseminaari Anne Taulu toiminnanjohtaja, FT, TtM Mikko Vähäniitty.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Välityömarkkinoiden Toimijakartta
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
Vauhtia ja virikkeitä koulujen kv-suunnitelmiin Keväinen kv-koulutus Tampere Tiina Sarisalmi.
eNorssin OPS-ryhmä Ops-prosessien eteneminen – OPS Työkalupakki
JOENSUU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET A koulukohtaisesti: moduuli 1 B yksiköiden välisessä yhteistyössä: moduuli 2 (Jyväskylä,
toiminnanjohtaja, FT, TtM Virpi Pennanen
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Antidopingkoulutus Urhea asiantuntijaverkosto Helsinki Samuli Rasila.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Lisää laatua liikuntaan Liikkeelle – liikuntavavstaavan käsikirjan avulla.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TAVOITE Teemavuoden tavoitteena on vahvistaa Helluntaiherätyksen lapsi- ja perhetyötä käynnistämällä yhteinen kehittämishanke.
Tuetun oppisopimuskoulutuksen kehittäminen –hanke nykytila ja tulevat toimet Ulla Poutiainen
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Dehko Outokummun terveyskeskuksessa. Taustaa Paikallinen diabeteksen ehkäisyn ja hoidon tehostamisen kehittämisprosessi käynnistettiin vuonna Aluksi.
Avainvapaaehtoisten polku Projekti Avainvapaaehtoisten polku Projektin tarkoitus Selkeyttää ja parantaa Suomen Punaisen Ristin avainvapaaehtoisten.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
ViND – Visuaaliset ja Nopeat Demot -koulutushanke
Alueellisen toiminnan kehittäminen  Tietoon ja tiedon jakoon selkeyttä  Ohjausryhmä keskeinen toimija alueen koordinoinnissa ja markkinoinnissa  Uusia.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Työpaikkaohjaaja- koulutus Oppiminen ja Ohjaaminen Palaute ja arviointi Helena Rajalinna.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kymi-Saimaan alue1 Seuratoiminta- ja koulutusvaliokunnan toimintasuunnitelma Kymi-Saimaa.
Tähän otsikko (Arial Narrow, koko 28 p) – Tähän tekstiä… (Fonttina Arial Narrow, koko 20 p) tähän tekstiä – tähän tekstiä Tekijä, pvm.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
VALO JA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖT Toimenpiteet liikkuvampaan koulupäivään
Kyläsuunnittelun vaikuttavuus Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n alueella.
Asiakaskuuntelu Työpaikkakouluttaja-hanke
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Liikkuva koulu-alueseminaari Forssa. Aluejärjestöjen koulutukset Koulutukset: – Koulutoimijoille esim. Toiminnallinen oppiminen ja Liikunta.
Ari Maunuksela Toimitusjohtaja/Rehtori
Ohjeistus kouluttajille
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Kaikille avoimet tilauskoulutukset 2014
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
SUOSITUKSET SOVELTAVAN LIIKUNNAN JA VAMMAISURHEILUN KEHITTÄMISEKSI 2019–2022 Saku Rikala , Pajulahti.
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Tinja Saarela ja Virpi Pennannen: Koulutuksen merkitys asiantuntijuuden vahvistamisessa SoveLin 20-vuotisjuhlaseminaari Mikko Vähäniitty

Loppuraportti tiivistää Kove-hankkeen toiminnan ja tulokset

Pohja aiemmissa hankkeissa

Liikkeelle-koulutukset

Kouluttajakoulutuksia, sähköisiä ja painettuja materiaaleja kouluttajaverkosto.wikispaces.com/ kouluttajaverkosto.wikispaces.com/  Koulutussisältöjen, -materiaalien ja pedagogisten menetelmien kehittämisessä apuna  Kouluttajaverkoston yhteinen kohtaamispaikka  Auttaa kutakin kouluttajaa kulkemaan omalla kouluttajapolullaan Liikkeelle-kouluttajan opas Liikkeelle-liikuntavastaavan käsikirja ja sen sähkoinen työkirja

Kove-hankkeen suositukset Paikallisesti on tärkeää Jatkaa Liikkeelle-koulutuksia, koska niiden avulla on mahdollista: Tukea, motivoida ja sitouttaa vapaaehtoistoimijoita. Sitouttaa kuntia ja vahvistaa työntekijöiden roolia. Vahvistaa paikallista yhteistyötä ja verkottumista. Toteuttaa tarpeiden mukaista toimintaa, synnyttää KKI-hankkeita ja lisätä resursseja.

Kove-hankkeen suositukset Alueellisesti on tärkeää Tiivistää yhteistyötä liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Toteuttaa ELY-keskusten kanssa esim. soveltavan liikunnan seutufoorumeita. Valtakunnallisesti on tärkeää Hyödyntää kouluttajaverkoston asiantuntemusta ja huolehtia sen elinvoimaisuudesta. Järjestää kuntien ja järjestöjen työntekijöille koulutustilaisuuksia tai muita yhteisiä tilaisuuksia. Käynnistää soveltavan liikunnan toimenpideohjelma.

Kaikille avoimet tilauskoulutukset Peruskoulutus 2.Jatkokoulutus 3.Liikuntavastaavan käsikirjakoulutus 4. Virikepäivä 5. ITE-kehittämispäivä 6. Lisää laatua liikuntaan -koulutus 7. Asiantuntijapuheenvuoro ja -luento Tavoitteena asian- tuntijuuden ja laadun lisääminen

Mari Männistö

Jaana Teräväinen

Janne Ruotsalainen

Yhdessä olemme enemmän! Mari Männistö

Asiakaslähtöisyys sekä vuorovaikutteinen kehittäminen ovat SoveLin koulutustoiminnassa keskeisessä roolissa jatkossakin.