Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari 1.12.2006 Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Verkonkäytön ongelmat
Mediatekniikan seminaari Paula Sanaksenaho Voice over Internet Protocol Paula Sanaksenaho
Sivupiiri.fi • Kirjallisuuteen keskittyvä yhteisöllinen verkkopalvelu nuorille • Kirjavinkkejä kirjastolaisilta • Kirja-arvosteluja käyttäjiltä eli nuorilta.
Tommi Rajala1 Käyttöliittymäsuunnittelua kehitysmaiden ihmisille.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
VENÄJÄÄ VERKOSSA Mari Hämäläinen
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Saavutettavuus on osallisuutta
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 Toteutuminen 2 ryhmää, TAO ja TAKK verkkotaitojen opetuspäivää 7 viikon lähiopetusjakson aikana Käytössä.
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
Webinaarien hyvät käytännöt – webinaarit täydennyskoulutuksessa Helena Pulkkinen & Harri Jurvela DCL2011 Vanajanlinna.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Instagram Katariina Toivonen.
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Novell NetWare Verkkokäyttöjärjestelmä. NOS (Network Operating System) Yleensä järjestelmäriippumaton. Antaa: Läpinäkyvän (käyttäjän kannalta protokollavapaan)
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
WWW-sivuston tekeminen: n SUUUNNITTELE aina ensin:
SPORTS TRACKER Tekijä: Nybäck Teemu TU09s Tiedonhaku internetistä.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Veijo Nikkanen: Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Kaikille hyvä -koulutus 5. ja Selko-e Sisällön ja rakenteen saavutettavuus Veijo Nikkanen.
Opettaja ja kansainvälinen PBL –perustainen verkko-opetus Irmeli Ahonen THM, fysioterapeutti
Ohjelmistotuotanto- miniprojekti Suunnittelu. Ohjelman toiminnot Kurssin tai tapahtuman  Lisäys  Poisto  Muokkaus Viikon lukujärjestyksen tarkasteleminen.
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri NELLI, MIHI OLET MENOS? Triangelipäivät Turku Ari Rouvari.
Ympäristö on puoli ruokaa Ikäihmisten kuntoutumista tukevat hoito- ja toimintaympäristöt hanke 2006 – 2008 Ikäihmisen hyvä elämä – ympäristön merkitys.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Fysiikan laudaturseminaari k-2004 Tieteellisen esityksen kokonaisuus taustatyö: tiedon haku, ymmärtäminen ja oleellisen aineksen erottelu taustatyö: tiedon.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Kansalaisjournalismi on vapaaehtoistyötä, uuden oppimista ja tunnetta siitä, että on osa suurempaa yhteisöä Sampsa Kiianmaa Vehmas Assembly CC.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Jarno Laakso kirjastonhoitaja OULUN KAUPUNGINKIRJASTO
Jarkko Muhonen TeamProg
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Kotoutumiskoulutus verkossa

Saavutettavuus/esteettömyys   Tilat, tuotteet ja palvelut suunnitellaan kaikkia käyttäjiä varten. Design for all / Universal design.
Muksuoppi Online on psykiatri Ben Furmanin kehittämä Muksuoppia hyödyntävä tietokone-ohjelma netissä, jonka avulla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan voittamaan.
Käyttöliittymä.
Tavoitteet ja arviointi
E-aineistojen saavutettavuus Mitä sisällöntuottajien pitäisi tietää?
Muksuoppi Online on psykiatri Ben Furmanin kehittämä Muksuoppia hyödyntävä tietokone-ohjelma netissä, jonka avulla vanhemmat voivat auttaa lapsiaan voittamaan.
Digiopastus kirjastossa – googlen kaikki mahdollisuudet
Esityksen transkriptio:

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry / Selko-e

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön sosiaalinen ulottuvuus - saavutettavuuden sosiaalinen merkitys - esimerkkejä tieto ja viestintätekniikan sovellutuksista, joissa saavutettavuuden lisääminen merkitsee hyvinvoinnin lisääntymistä ihmisille, joilla on oppimisen ja ymmärtämisen vaikeuksia

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Tekniset ratkaisut yhteensopivia -> Tekninen standardinmukaisuus ja tuki palvelut toimivia myös vähemmän ylläpidetyillä laitteilla ja ohjelmistoilla, rahan tarve vähenee - asioita voi itse hoitaa ilman tukihenkilöä Selkeä rakenne - auttaa kaikkia - hommat hoituvat - asioita voi hoitaa ja tietoa löytää itsenäisemmin

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Omat sivut - itsetunto - ymmärrys - oma itse suhteessa muihin - elämä saavutettavissa ja näkyvissä (esim. - saavutettavia myös ulospäin - stereotypioiden poistaminen - se maailma jonka itse haluaa kertoa - media ja foorumi -> omaehtoisesti saavutettavissa (vrt. lehdet)

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Tiedostot ja tieto - tiedostomuodot html vai pdf - helpompi käsitellä? - hakukoneet löytävät, entä käyttäjä - oppimisen ja ymmärtämisen ongelmista kärsivät hyötyvät - jos julkisella rahalla tuotettuja, niin tiedostot voidaan jakaa ilmaiseksi verkossa - kirjaan ja painotuotteeseen verrattuna päätyy paremmin käyttäjälle - ei vaadi maksuvälineitä tai mahdollisuutta liikkua

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Sähköpostipalvelut - yhteydenpito helpottuu - varsinkin jos liikkuminen on vaikeaa tai taloudellisesti tai sosiaalisesti mahdotonta - sosiaaliset suhteet pysyvät yllä -sosiaaliset verkostot toimivat Keskustelu - muita ihmisiä lähipiirin ulkopuolelta - sosiaalisia suhteita (vrt. televisio)

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Aktiivisuus - uudet virikkeet - voin vaikuttaa ja muokata ympäristöä tämän verran Luku- ja kirjoitustaito - perus tietoyhteiskuntataidot - koko tietokoneen käyttöliittymä perustuu kieleen - harjaantuminen kommunikaatioon

Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkkosopimus - verkossa aika ei rajoita osallistumista - viestiä voi kirjoittaa vaikka vaikka tunnin - 20 euroa kuussa 494/516 - ’rajattomat’ mahdollisuudet