Eurooppa maailman 2. pienin maanosa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
Advertisements

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Eurooppalaiset kulttuurit
A w a i l a b l e Ammatillista täydennyskoulutusta kansainvälisissä tai kulttuurisesti monimuotoisissa työyhteisöissä ja monikulttuurisessa asiakastyössä.
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
MAAPALLO HALTUUN.
 Henkilö, jolla ei ole oleskelulupaa  Euroopassa arviolta 5-8 miljoonaa, tarkkaa määrää ei tiedetä  Suomessa paperittomia arvioidaan olevan joitakin.
Taloudellinen integraatio ja EU-oikeuden kehitys Niilo Jääskinen.
EU-kansalaisuus: Miten kansalaisuus määritellään?
Suuri ja mahtava Euroopan unioni?
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
Euroopan unionin kansalaisuus
LIETTUA LIETUVA.
ANTIIKKI.
E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Kristittyjen yhteys ja monikulttuurisuus seurakuntaelämän rikkautena
Turkki – Aasian läntisin maa
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Antiikin Kreikka.
Euroopan talous- ja rahaliitto EMU: Kehitetty jo n. 30 vuotta Ensimmäinen vaihe 1979 => valuuttakurssit Vuonna 1999 kytkettiin 12 maan valuuttakurssit.
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
Tutkijaliikkuvuuden palvelut –roundtable Kv-kevätpäivät, Seinäjoki Marita Niemelä Tutkimus- ja innovaatiopalvelut.
Malta.
Eurooppalaisuus ja Euroopan idea:
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ihmisoikeudet Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Oikeus ja kamppailut 7. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Ensimmäinen tapaus.
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
Rooman laajentuminen.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 Euroopan historia.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
3.11. Johdanto: Mikä Afrikka? Risto Marjomaa
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
ANTIIKKI Rooma. Rooman kaupunkikulttuuri  Kreikkalaiset politikoivat, roomalaiset huvittelivat  Roomalaiset ennemminkin insinöörejä kuin tieteilijöitä.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
2. Kansalaisten Eurooppa Kansalainen ja Eurooppa 1.
Suomi EU:ssa. Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten.
UUSI TESTAMENTTI UE1 LAJM. Uuden testamentin maailma.
YH4S EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI. IEurooppalaisuutta etsimässä.
Yhteistyö laajenee 1951 Hiili- ja teräsyhteisö – Ranska, Länsi-Saksa, Benelux-maat, Italia 1957 Rooman sopimukset – Samat maat – EEC ja Euratom 1967 hallinnon.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Kansalaisten Eurooppa
Eurooppa ja Eurooppalaisuus
Eurooppalainen kulttuuripiiri
EUROOPAN UNIONIN SYNTY JA LAAJENEMINEN
Alueiden Eurooppa.
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Eurooppalaisuus ja Euroopan unioni
Opiskelemaan tai töihin ulkomaille?
Afrikkalainen kulttuuri
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Eurobarometri
Antiikki ja varhainen filosofia
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Kristillinen Eurooppa syntyy keskiajalla
Filosofian osa-alueet
Onko tahto vapaa?.
Anarkismi Helmi & Jasmin.
Euroopan unioni.
Matkustatko Islantiin ?
Kansalaisten Eurooppa
Juutalaisuus ja kristinusko osana antiikin Välimeren maailmaa
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Uusi esitys Kempeleen Nuorisoseuralla
Esityksen transkriptio:

Eurooppa maailman 2. pienin maanosa ala: runsas 10 miljoonaa km² ja väestö: 730 miljoonaa maantieteelliset rajat Ural-vuoristo Kaspianmeri, Kaukasus-vuoret ja Mustameri Bosporinsalmi, Egeanmeri, Välimeri ja Gibraltar Atlantti, Tanskansalmi Grönlannin ja Islannin välissä Pohjoinen Jäämeri

Mitä on eurooppalainen identiteetti? identiteetti = samuus, yhtäläisyys, omin ominaislaatu; piirteet, jotka erottavat ryhmän toisista usko ja käsitys tästä on olennaisempaa kuin faktat identiteetti on sekä sisään sulkemista että ulos rajaamista toiseus eli joidenkin ulos rajaaminen on ollut yleistä Euroopan historiassa

”kulttuurinen kolmijalka antiikista” - eurooppalaisuuden ydin? 1) kreikkalainen rationalismi järkiperäinen ajattelu, tieteet, filosofia toisaalta: kreikkalaiset huikentelevaisia, taiteellisia 2) roomalainen oikeus Rooman laki ja laillisuususko, kansalaisen oikeudet toisaalta: kuri verrattuna kreikkalaisiin 3) kristinusko lähimmäisenrakkaus, tasa-arvo toisaalta: juutalais-kristillinen suvaitsemattomuus

EU:n identiteetin rakennus Euroopan unioni ja sen edeltäjät (EEC, EY) ovat pyrkineet rakentamaan eurooppalaista identiteettiä identiteettiohjelma on painottunut 1) yhteisten symboleiden luomiseen 2) eurooppalaisten elämää yhtenäistäviin toimiin (esim. euro, vapaa liikkuvuus, yhteinen maksualue)

Yhteiset EU-symbolit lippu – 12 tähteä, ”Marian kehrä”, 1955 hymni – Schiller, Beethoven: ”An die Freude”, 1972 Eurooppa-päivä 9.5. (← Schumanin julistus) tunnuslause: ”In varietate concordia” (”Moninaisuudessaan yhtenäinen”) EU-kansalaisuus 1992 EU-ajokortti ja –passi 1996 Eu-rekisterikilpitunnukset 2001 eurosetelit ja –kolikot 2002 yhteinen maksualue SEPA (Single European Payment Area) 2011

Ongelmia euroidentiteetin rakentamisessa 1) Euroopalla sotaisa, imperialistinen ja rasistinen menneisyys: identiteetissä paljon myös negatiivista 2) EU-identiteetti ylhäältä annettua eikä se juuri kiinnosta tavallisia ihmisiä 3) euronationalismiin pyritään 1800-luvun keinoilla: lipuin, lauluin – hieman kömpelöä 4) euroidentiteettiä vaikea perustaa kulttuuri- identiteetille, joka on kansallista

Euroidentiteetti käytännössä EU:n kansalaisia yhdistävät eniten käytännön asiat, esim. 4 vapautta: työvoiman, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaa liikkuminen yli rajojen euro yhteinen maksualue SEPA euroidentiteetti voisi vahvistua korostamalla poliittista ja taloudellista yhteenkuuluvuutta