Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi EU:ssa. Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi EU:ssa. Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten."— Esityksen transkriptio:

1 Suomi EU:ssa

2 Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten turvallisuus  tukea tasapainoista taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä  vastata globalisaation haasteisiin, erityisesti Amerikan ja Aasian taloudelliseen kilpailuun Suomalaisten kannattaa olla mukana siellä, missä Euroopan yhteisistä asioista päätetään.

3 Miksi Suomi on mukana EU:ssa?  Suomalaisille liittyminen EU:hun oli myös turvallisuuspoliittinen valinta.  Suomen elinkeinoelämälle EU tarjoaa vapaat ja laajat markkinat.  Moni halusi näyttää, että Suomi on todella osa Eurooppaa.

4 EU helpottaa myös käytännön elämää:  Eurooppalainen sairaanhoitokortti takaa äkillisesti sairastuneelle EU:n kansalaiselle sairaanhoitoa kaikissa EU-maissa.  EU:n sisällä on määrätty hintakatto verkkovierailupuheluille.  Opiskelijoille on tarjolla Erasmusta, Comeniusta, Leonardo Da Vinciä eli koulutus- ja vaihto-ohjelmia.  Ajokortti kelpaa kaikissa EU-maissa. Mikä on tärkeintä EU:ssa?

5  Mitä Suomen nuorin meppi eli EU-parlamentaarikko Riikka Manner pitää EU:n tärkeimpinä tehtävinä?  Mitkä sinä nostat tärkeimpien joukkoon?  Oppikirjan tehtävä 6 s.86:  Miten Suomen EU-jäsenyys on vaikuttanut eduskunnan toimintaan?


Lataa ppt "Suomi EU:ssa. Miksi Suomi on mukana EU:ssa? EU tavoitteet ovat kannatettavia:  turvata rauha ja vakaus ja Euroopan kansojen hyvinvointi  varmistaa kansalaisten."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google