Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Anarkismi Helmi & Jasmin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Anarkismi Helmi & Jasmin."— Esityksen transkriptio:

1 Anarkismi Helmi & Jasmin

2 Mitä on anarkismi? Anarkismi on poliittinen ideologia, joka korostaa yksilönvapautta. Se vastustaa valtiovaltaa ja valtion asettamia lakeja ja sääntöjä. Anarkismi vastustaa valtiota sen muodollis- oikeudellisuuden ja byrokraattisuuden takia. Anarkismi tulee latinan sanasta anarchia, joka tarkoittaa johtajattomuutta tai esivallan puutetta.

3 Tiede & anarkismi Tietoteoreettinen anarkismi on näkemys, jonka mukaan tiedettä ei voi rajata entuudestaan käsittämään vain tietynlaisia totuuksia. Tieteellistä anarkismia vastaan ovat kaikki käsitykset siitä, minkä tiede on nyt todennut totuudeksi. Tämän näkemyksen kehitti itävaltalainen filosofi Paul Feyerabend.

4 Uskonto & anarkismi Kristityt anarkistit pitävät Jeesusta ensimmäisenä anarkistina. Kristillinen anarkismi on ajatussuunta, jonka mukaan heillä on vain yksi auktoriteetti, Jumala. ’’Valtio ei saa asettaa sääntöjä, koska ihminen vastaa lopulta teoistaan vain Jumalalle’’. Anarkismia löytyy myös muista uskonnoista, mutta kristinuskosta eniten.

5 Mitä anarkismi tarjoaa?
Anarkismi lupaa ihmiselle yksilönvapautta ja oikeuden määrätä omista asioistaan. Se houkuttelee ihmisiä, jotka eivät halua toimia niin kuin valtio käskee. Punamusta lippu, työväenluokkaisen anarkismin symboli.


Lataa ppt "Anarkismi Helmi & Jasmin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google