Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia"— Esityksen transkriptio:

1 E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia
Harry Leinonen

2 E-laskujen keskeiset hyödyt
Samaa elektronista tietoa käytetään uudestaan ja välitetään tietoliikenneteitse (eikä paperia ja uudelleensyöttämistä käyttäen). Yhteinen standardi kaikille laskuille ja maksuille. Lasku- ja maksutiedot pysyvät jatkuvasti yhdessä. Atk-ohjelmistot voivat jatkotyöstää e-laskutietoja, ja e-lasku-ohjelmistokanta kasvaa. Kuluttajille vaivattomampi tapa vastaanottaa, hyväksyä ja maksaa laskuja hakea vanhojen maksujen ja laskujen tietoja seurata rahankäyttöä esim. erittelyraporttien avulla kuluttajahinnat alenevat yleisesti, kun laskutuskustan- nukset pienenevät ja maksaminen tehostuu

3 e-tiliotteista syntyy e-arkisto
e-tiliote 1 maksut + laskut e-tiliote n e-tiliotteisiin ja maksutapahtumiin lisätään vain laajempi tietomäärä Tilisiirrot + e-lasku Suoraveloitus Korttimaksut (+ e-kuitti) Pankkiasiointi nettipankeissa Maksaminen on kiinteä osa laskutusprosessia. Maksut ja laskut pysyvät yhdessä, ja elektronista arkistoa voidaan käyttää tietojen hakemiseen ja edelleenlähettämiseen esim. verottajalle yms. .

4 e-laskussa ja e-arkistossa on potentiaalia.
Olen kiinnostunut uudesta maksutavasta, jos a) voin luopua paperilaskuista ja siirtyä e-laskuihin b) säilyttää laskutiedot e-arkistoissa e-laskussa ja e-arkistossa on potentiaalia. b) e-arkisto a) e-lasku Pieni Iso merkitys merkitys SP:n kuluttajatutkimus syys-lokakuu 2005

5 e-lasku osaksi e-SEPAa
SEPA = Single Euro Payment Area = yhtenäinen euro-maksualue SEPA alkaa v ja kehittyy v ja edelleen yhteiset peruspalvelut: tilisiirrot, suoraveloitus ja korttimaksut yhteiset säännöt, toimintatavat ja standardit e-SEPA (elektroniset palvelut) kasvavat asteittain yhteiset pankkiyhteys-, maksupääte- ja tunnistusstandardit yhteiset lisäpalvelut: e-tiliotteet, e-laskut, e-maksut jne SEPA edellyttää laajaa eurooppalaista yhteistyötä pankkienvälinen yhteistyö yhteistyötä asiakasryhmien kanssa yhteistyötä atk- ja tietoliikennetoimittajien kanssa lainasäädäntö- ja muu sääntely-yhteistyö Maksut Helsingistä Roomaan samalla tavalla kuin Turkuun. Jatkossa nopeammin, varmemmin ja tehokkaammin yhteisellä SEPA-maksualueella.

6 Kansainvälinen kehitys
Pohjoismaat ovat edelläkävijöitä. e-laskutus ja Finvoice-kiinnostus kasvavat Euroopassa. Euroopan komissio on kiinnostunut e-laskun edistämisestä. Eurooppalaiset yritysjärjestöt (mm. treasury-yhdistys EACT ja TWIST-standards) edistävät e-laskuja. Kun Euroopassa on n. 60 mrd. maksutapahtumaa/vuosi, 10  30 euron säästö/lasku tuottaa helposti yli 100 mrd. euron yhteissäästöt vuodessa  osittaisestikin toteutettuna Useimmissa maissa e-laskukokeiluja. Yhteisiä EU-standardeja haetaan. e-lasku on merkittävin yksittäinen tehostamismahdollisuus e-laskut muuttuvat muutaman vuoden kuluessa lähes kaikkien käyttämäksi päälaskutustavaksi.


Lataa ppt "E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google