14.9.2013 VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
STTK-J / Palkansaajajärjestö Pardia Ay-asialla 20 vuotta
Advertisements

Työmarkkinaosapuolten oma neuvottelujärjestelmä EU:ssa
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
Tulevaisuus käsissä. Joka päivä. - ammattilaiset lasten arjessa.
Cogeca: Maatalousosuuskuntien yhteinen eurooppalainen ääni.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Palkansaajajärjestö Pardia
Vesionperusoikeus.fi VESI ON PERUSOIKEUS Ensimmäinen Euroopan unionin kansalaisaloite 1.
Julkisen sektorin tukemisen merkitys kehityspolitiikassa Sanna Vesikansa YK:n väestörahasto/ Etiopia
EU-vaikuttaminen Suomessa
Aavikko leviää Kansalaisjärjestöjen ratkaisut Tuuli Kaskinen
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Sosiaalinen keskustelu Missä olemme nyt?  sähkö  kaasu  sairaalat  paikallinen ja alueellinen hallinto  kansallinen ja eurooppalainen hallinto 
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia NY-ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Työnhaku.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Tulevan hallituskauden tiede- ja yliopistopoliittiset painopisteet (Edistyksellinen tiedeliitto ) Rehtori Keijo Virtanen Turun yliopisto Suomen.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Enni Räisänen Asiamies Palvelutoimialat, YTN.
Tieto- ja tekniikka-alojen työnantajaliitto TIKLI ry Toimitusjohtaja Harri Hietala Näkökulma työnantajaliitosta
Kansainliitto.
Terveystieteiden akateemiset johtajat ja asiantuntijat ry.
INSPIRE-direktiivin suhde PSI-direktiiviin Tampere Tuire Taina, maa- ja metsätalousministeriö.
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
Aineettomien oikeuksien hallinto Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Akavalainen neuvottelutoiminta AKAVA  talous- ja tulopolitiikka  yhteiskuntapolitiikka, verotus, sosiaalipolitiikka, koulutus, työvoimapolitiikka,
KIRKOT JA VALTIO Luku 17 – Ydinsisältö. Uskontojen merkitys valtion kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia tuottavat myös sosiaali- ja terveyspalveluja.
 ASIOITA, JOITA SINUN OLISI HYVÄ TIETÄÄ TYÖELÄMÄSSÄ OLLESSASI.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Olemme matkalla kohti uutta keskusjärjestöä 2 > Katsomme 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Perustamme uuden ajan keskusjärjestön ammattiyhdistysliikkeen.
Yhteistyöjärjestöt Akavan Erityisalat
Nuoren luottamusmiehen arkea
Lions tietoa uusille jäsenille
Vanhoja yo-kysymyksiä EU:sta
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Lions tietoa uusille jäsenille
Palkansaajajärjestö Pardia
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Belgia 5 asiaa, jotka tulee mieleen: EU:n päämaja Naton päämaja
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Yli 6000 jäsentä
Terveyspoliittinen työ reumaliitossa
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin, sosiaaliset ihmisoikeudet ja Suomi Päivä: tiistai   Ohjelma Seminaarin avaus, Tutkimusprofessori.
Esityksen transkriptio:

VEERA EINOLA TEHYN OPISKELIJAYHDISTYKSEN PJ STTK-OPISKELIJOIDEN JOHTORYHMÄ, TYÖELÄMÄ & KANSAINVÄLISYYS KANSAINVÄLINEN OPISKELIJAYHTEISTYÖ

PoriHelsinki BrysselLontoo Berliini ?

PUBLIC SERVICES INTERNATIONAL (PSI) EUROPEAN FEDERATION OF PUBLIC SERVICE UNIONS (EPSU) NORDENS OFFENTLIGANSTÄLLDAS FACKLIGA SAMORGANISATION (NOFS) SUOMEN JULKISEN ALAN AMMATTILIITTOJEN EU-YHDISTYS (FIPSU)

KANSALLINEN YHTEISTYÖ FIPSU on Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys Perustettu vuonna 1996 Tarkoituksena on huolehtia jäsenliittojen kansainvälisestä edunvalvonnasta. FIPSUssa valmistellaan Suomen kannat kansainvälisiin kokouksiin ja yhteisiä kannanottoja EU-kysymyksiin. FIPSUn jäseniä ovat Tehyn lisäksi JHL, JYTY, Pardia, SuPer, Tekniikka ja Terveys KTN, Akavan Erityisalat, OAJ ja Talentia. Tehyllä on edustajat FIPSUn hallituksessa ja sihteeristössä. Lisäksi Tehy toimii FIPSUn sosiaali- ja terveysalan taustaryhmän puheenjohtajana sekä kunta-alan ja tasa-arvon taustaryhmissä.

POHJOISMAINEN YHTEISTYÖ Pohjolan julkisen alan ammattiliitot ovat perustaneet yhteisen valmisteluorganisaation Tarkoituksena saada paremmin yhteiset näkemykset kansainvälisissä järjestöissä huomioiduiksi. Pohjolan liittojen NOFS:n yhteistyöhön osallistuu 45 pohjoismaista julkisen alan liittoa ja se edustaa noin 2,5 miljoonaa työntekijää. NOFS:n sihteeristö sijaitsee Tukholmassa ja sen pääsihteeri Oslossa. Tehy osallistuu NOFS:n johtoryhmän, vaalipiirin ja kansainvälisen sihteeristön toimintaan. Tehy toimii puheenjohtajana pohjoismaisessa sosiaali- ja terveysalan valmistelutyöryhmässä.

EUROOPPALAINEN EDUNVALVONTA Merkittävä osa Eurooppa-tason edunvalvontatyöstä tehdään Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestön EPSUn kautta. EPSUlla on yli 200 jäsenliittoa ja yli kahdeksan miljoonaa jäsentä 37 maassa. Keskustoimisto sijaitsee Brysselissä. EPSUn tärkein tehtävä on EU:n sosiaalisen vuoropuhelun (nk.sosiaalidialogin) käyminen. Sosiaalidialogissa työnantaja- ja työntekijäjärjestöt käyvät komission hyväksymillä aloilla neuvotteluja yhdessä sovituista asioista. EPSUn toiminnan ytimen muodostavat sosiaali- ja terveydenhuollon, kunta-alan, valtionhallinnon ja yleisten julkisten palveluiden aloilla toimivat komiteat. Näissä komiteoissa otetaan kantaa EU- lainsäädännön kysymyksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi direktiivi, joka koskee potilaiden oikeuksia rajat ylittävässä terveydenhuollossa, ammattipätevyysdirektiivi ja työpaikkaväkivaltaa koskeva sopimus. Tehy toimii EPSUn sosiaali- ja terveydenhuollon pysyvässä komiteassa, kunta-alan pysyvässä komiteassa ja sairaalasektorin sosiaalidialogikomiteassa. Tehyllä on myös edustus EPSUn hallituksessa. Lisäksi Tehy on mukana EPSUn eri verkostoissa, esimerkiksi nuorisoverkostossa.

GLOBAALI EDUNVALVONTA Julkisalojen maailmanliitto PSI toimii julkisen sektorin työntekijöiden etujen ja ay-oikeuksien puolustajana kaikkialla maailmassa. Sen yli 650 jäsenliittoon kuuluu yli 20 miljoonaa jäsentä noin 150 maassa. PSIn päämaja sijaitsee Ferney-Voltairessa Ranskassa. PSI hoitaa tehyläistenkin globaalia edunvalvontaa suhteessa seuraaviin järjestöihin; Maailman kauppajärjestö WTO, Maailmanpankki WB, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, Taloudellisen yhteistyön järjestö OECD ja sen ay-komitea TUAC PSI on vahva julkisten palveluiden aseman ja laadun puolestapuhuja. Samapalkkaisuus, tasa-arvo, julkisen sektorin ay-oikeudet, laadukkaat terveydenhoitopalvelut ja puhdas vesi. PSI ottaa kantaa ihmisoikeuksiin, ihmisarvoiseen työhön, pätkätöihin, yksityistämiseen, ulkoistamiseen, verotukseen ja moniin muihin julkisen sektorin työntekijöitä koskettaviin asioihin. Tehy vaikuttaa PSIn hallituksessa ja terveydenhuoltoalan komiteassa.

Kansainvälinen toiminta auttaa ymmärtämään muista kulttuureista Suomeen töihin tulevia terveysalan ammattilaisia, heidän taustojaan ja tapojaan tehdä asioita.