Zahra Kuuntele Zahran tarina Tehtäviä Lue Zahran tarina.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PALAPELIN PALAT PAIKOILLEEN
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Raahen Ammattiopisto Ammattistartti
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
AmmattiStartti Raahen Ammattiopiston Ammattiin Ohjaava ja Valmistava koulutus Valittavissa 20 tai 40 ov.
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Moodlen ohje opiskelijoille
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Mohammed Kertoo itsestään:
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Ammatillinen koulutus
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Opintopolku.fi palvelu
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Oulun aikuislukio 2014.
TYÖHAKEMUS.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Shuffle reagointi Luetunymmär- täminen ymmärtäminen palaute itsearvio kuullun- rakenne- ja sanasto OSAT: lisätietoa Opi oppimaan lisätehtäviävälitodistus.
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
Seuraava sivu Tekijä Marina Green-Järvinen, Tietotekniikka-ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Maaseutu.fi on uudistunut -
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Mikä on PIC-koodi ja mihin sitä tarvitaan?
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Työssäoppiminen eli TOP
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
1. IHMINEN.
MOppijat Jyväskylän pilotoijat
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Tervetuloa kurssille Suomi 3A! Sanna Rämö
VALIDOINTI JA RINNASTAMINEN ELI TUTKINTOJEN TUNNUSTAMINEN
Kotoutumiskoulutus verkossa
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Opiskelijan ohjaaminen
TYÖHARJOITTELU.
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Viherlaakson lukio Kevät 2017
OSAAMISKANSIO Nimi.
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Zahra Kuuntele Zahran tarina Tehtäviä Lue Zahran tarina

Alalle ohjaava koulutus kokopäivätyö Oppisopimus- koulutus Ammattikoulu työharjoittelu osa-aikatyö Alalle ohjaava koulutus VALMA ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus Kielikurssi työharjoittelu Talouskoulu kotitalousopetus Kotoutumis-koulutus ABC

ABC Mitä ABC tarkoittaa? Mikä on päivärahahakemus? Tehtäviä Minä opiskelen nyt ABC-kurssilla. ABC on minun ensimmäinen kurssi. ABC on hyvä kurssi , koska en osaa lukea enkä kirjoittaa minun äidinkieltä, arabiaa. Jos haluat tietää, millainen kurssi ABC on klikkaa infoa. Mitä ABC tarkoittaa? Mikä on päivärahahakemus? Tehtäviä Kirjoita hakemus

Kotoutumiskoulutus Kotoutumiskoulutuksessa opit: suomen kieltä, suomalaista kulttuuria tietoa työstä Mitä kotoutumiskoulutus tarkoittaa? Lue hakemus Tehtäviä Kirjoita hakemus

Työharjoittelu Mitä tarkoittaa työharjoittelu? Työharjoittelussa eli työelämävalmennuksessa opit lisää suomen kieltä ja tutustut mukavaan ja mielenkiintoiseen ammattiin. Mitä tarkoittaa työharjoittelu? Lue Zahran työharjoittelusopimus. Kirjoita sopimus. Työharjoittelupaikan kysyminen Saako työharjoittelusta rahaa? Tehtäviä

Talouskoulu Yhteishaun lomakkeen selkokielistäminen Lomakkeen täyttämisen harjoittelu Talouskoulun opiskelija kertoo, millainen koulu talouskoulu on, sisällöistä jne. Pitääkö kertoa työmarkkinatuesta(?)

Kielikurssi Kuva + dialogi: Fahra ja toinen opiskelija keskustelevat Kielikurssin sisällöstä, Kursseja on eri tasoisia Kotoutumiskoulutuksen ja kielikurssin eroista Kansalaisopistossa voi opiskella myös muuta erilaisilla ilta/päivä kursseilla: käsitöitä, tanssia, tietotekniikkaa jne. Tehtäviä dialogin pohjalta. Dialogi tekstinä, repliikit sekaisin, järjestä repliikit

Työharjoittelu (2) Esimerkkejä, minne Zahra voi mennä työharjoitteluun. Työharjoittelussa oleva opiskelija kertoo: millainen on työharjoittelijan päivä

Osa-aikatyö Dialogi työantaja & Zahra Tapausesimerkit Joku kertoo (+ teksti): Ahmed on töissä kaupassa 4 tuntia päivässä, kahtena päivänä viikossa. Hän tekee siis osa-aikatyötä. Jorma on rakennusmies, hän on töissä 5 päivää viikossa ja 8 tuntia päivässä. Hän ollut samassa työpaikassa kohta 10 vuotta. Hänellä on siis vakituinen työ. Linkit, joista löytyy tietoa työsopimuksesta , yms. muusta lisäsanastosta (Linkit, VERSOT:in materiaali, VILMA)

Oppisopimuskoulutus Missä puhdistuspalvelualan (tms.) ammattilainen voi työskennellä? Kts. Mohammed

Valma = Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus Opettaja kertoo koulutuksen sisällöistä, tavoitteista, kielitaitovaatimuksista jne. Tietoa YKI-testistä, yki-treenit (+ linkki https://www.jyu.fi/hum/laitokset/solki/yki/yleista) Ilmoittautuminen YKI:in (http://www.oph.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/oph/embeds/75361_YKI_ilmoittautumislomake_www_UUSI.pdf) Hygieniaosaamistesti, työelämäsertifikaatti…linkit netissä oleviin itseopiskelumateriaaleihin Hakulomake VALMAAn ja sen täyttämiseen opastus & selkokielistäminen (hakemuksen täyttämisen harjoitus) Loppukeskustelu: (Dialogi) Zahra ja ohjaava opettaja (eri koulutusvaihtoehdot) ? Mohammed kertoo, mitä on oppinut koulutuksen aikana Samaa materiaalia voidaan käyttää Mohammedin esimerkissä.

Alalle ohjaava koulutus Dailogi, Zahra työkkärissä: ”Minä haluan opiskella puhdistuspalvelualaa.” Työkkärin tätä epäilee, että kielitaito ei riitä vielä ammattikouluun, mutta ehdottaa Zahralle ohjaavaa koulutusta ja kertoo perustiedot ohjaavasta koulutuksesta. Dialogista tehtäviä: esim. yhdistä repliikit oikeaan järjestykseen, kerrataan sanastoa Hakemus: työvoimapoliittiseen aikuiskoulutukseen. Hakemusta käsitellään tarkemmin (kuin kohdassa Kotokoulutus, mm. oma motivaatio). Korostetaan omien perusteluiden kirjoittamista ja annetaan yksi kirjoitettu esimerkki Zahran perusteluista. Oppija voi kirjoittaa myös oman hakemuksen, jonka oma opettaja voi tarkistaa koulussa (jos tehtävää tehdään oppitunnin aikana). Voidaan käyttää tässä Mohammedin materiaalia: Mohammed hakee työvoimapoliittiseen koulutukseen : hakulomake ja sen täyttäminen (perusteellisemmin, oma motivaatio ”miksi haluan kurssille”) hakemuksen vieminen työvoimatoimistoon ja palauttaminen virkailijalle (keskusteluharjoitus) Kutsukirje työvoimatoimiston haastatteluun (malli kirjeestä ja siihen liittyvät tehtävät) Haastattelu kurssille?? (Haastatteluharjoitus, mallikysymyksiä, joihin opiskelija itse vastaa suullisesti + esimerkkivastaukset)

Ammattikoulu Ammattikoulun sisällöt, kesto, työssäoppiminen. Linkkejä eri koulujen sivuille (+versot:n materiaaliin) Dialogi tai opettaja kertoo. Esimerkkejä, mitä aloja Zahra voi opiskella ammattikoulussa. Ja esimerkkejä, minne voi työllistyä. Tehtäviä: Kuulet dialogin, jossa opettaja kertoo eri koulutus- ja työllistymisvaihtoehdoista. Täytä taulukko kuulemasi perusteella. Ammattibingo: ruudukossa ammattien nimet, vieressä työpaikka, jonne voi työllistyä. Vedä työpaikka samaan ruutuun ammatin kanssa Raha?

Kokoaikatyö