 anakronismi: jonkin asian sijoittamista sille sopimattomaan aikakauteen  kollaasi: katkelmia yhdistelemällä luotu (taiteellinen) kokonaisuus, kooste,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työhönvalmennuksella työelämään
Advertisements

Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
Yleiset kirjastot - tekijänoikeus Kirjastopäivät Hallitusneuvos Jorma Waldén, kulttuuriyksikkö, opetus- ja kulttuuriministeriö.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Novellin analyysin käsitteitä
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Keskiajan kirjallisuus
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Huumorin lajeja.
Nauru kritiikin keinona
Miguel de Cervantes Tekijät Taha ja Ada. Miguelin elämän vaiheet: Miguel on syntynyt 29. syyskuuta Alcalá de Henares, astilia, Espanja. Miguel on.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
Huumorin lajit.
Mitä tieto on? Mitä voi tietää?
Kulttuurisemiotiikkaa Harri Veivo Oulun yliopisto Lokakuu
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
2.2. – 2.4. Muistiinpano- ja tehtäväkokonaisuus
LASTENSUOJELIJAT KAHDEN EETOKSEN RISTIPAINEESSA ERJA SAURAMA HELSINGIN YLIOPISTO
Deskriptiivinen ja normatiivinen monikulttuurisuus Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
Kielivalinnat 2. luokalla
KASVATUS, KOULUTUS JA YHTEISKUNTA ( ) Pantzar
Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Nationalismi: Kansallisuusaate
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
6. Luento kieli ja postmoderni filosofia
Kulttuurisemiotiikkaa Oulun yliopisto Lokakuu 2007 Harri Veivo.
Modernismin tulo Suomeen
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
KRISTUS 9lk/UO2.
Ihminen, ympäristö, kulttuuri Hi1 Karhulan lukio.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 9. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 7. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 8. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 6. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
Kansainvälisten suhteiden tutkimus = Maailmanpolitiikka = Kansainvälinen politiikka Tutkii ”ylikansallisia” suhteita, eli valtioiden/järjestöjen (esim.
- yhteisö, yhteistyö, tasa-arvo, tarpeiden tyydytys ja yhteisomistus
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Islam ja länsimainen kulttuuri
Oppilaiden näkemyksiä maakunnastaan Pohjois-Kymenlaaksossa
Alueiden Eurooppa.
Kirjallisuuden käsitteitä
TYÖNHAKU PROSESSINA Kimmo Salakka.
Uskonnot yhteiskunnassa
Tutkielman teko-ohjeet
Maailman kielet ja suomi
Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan 2016 Lähde: KMT AL + total 2016 n=9 557 , est
Fenomenologia.
Yksilön lyhyt historia
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
Oman aikamme taiteen ilmiö
Eksistentialismi Martin Heidegger.
Novellin käsittelyä ryhmissä
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
Metafiktio ja muita postmodernismeja
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Fiktion keinoja fiktion kirjoittamiseen ja tutkimiseen.
Romaani (mielen) peilinä ja (maailman) ikkunana
PASTISSI   Pastissi on taideteos, joka tarkoituksellisesti jäljittelee jotakin taiteilijaa tai aikakautta. Pastissi voi olla kantaaottava, irvaileva tai.
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Uskonnollinen kieli ja fiktionalismi
Esityksen transkriptio:

 anakronismi: jonkin asian sijoittamista sille sopimattomaan aikakauteen  kollaasi: katkelmia yhdistelemällä luotu (taiteellinen) kokonaisuus, kooste, koostelma ◦ Alfred Döblin: Berlin Alexanderplatz, 1929 ◦ monikerroksista, Döblin sekoittaa kertojanääneen mm. sisäistä monologia, uutissähkeitä ja äänitehosteita  metafiktio: fiktiota fiktiosta (Metafiktiivisessä romaanissa tuodaan esiin teoksen syntyprosessi ja rakenteelliset ratkaisut)  parodia: ivallinen, piikittelevä, liioitteleva tai koominen toisen (yleensä tunnetun ja vakavan) teoksen jäljitelmä (myös pienet epäsuorat viittaukset riittävät)  pastissi: jäljittelee yhtä tai useampaa tunnettua teosta tai tyylilajia Pastissi eroaa parodiasta siten, että pastissi ei pyri pilkkaamaan jäljittelynsä kohdetta, ja plagiaatista yleensä olemalla niin selvä mukaelma jäljittelynsä kohteesta, että tämä "kunnianosoitus" tulee varmasti selväksi kaikille.

 Nykyaikamme historian poliittiset ja tekniset mullistukset luovat postmodernia eli jälkimodernia kirjallisuutta. Käsitys kirjasta tai tarinan kerronnasta laajenee verkkojulkaisujen ja elokuvatekniikkojen myötä. Tarinat sirpaloituvat, todellisuus ja fiktio sekoittuvat.  Nyky-yhteiskunnan keskeiseksi käsitteeksi on muodostunut globalisaatio, laaja kansainvälistyminen erityisesti talouden alalla. Paikalliskulttuurien lintukodoissa on sopeuduttava moniarvoisuuteen ja monikulttuurisuuteen. Samalla kielen merkitys korostuu. Turuilla ja toreilla – myös kirjojen lehdillä ­– ihmiset puhuvat eri kieliä ja murteita. Näin kieli luo ikään kuin oman maailmansa, merkitysten leikin.

 Jokainen 2000-luvun ihminen on ollut elämässään turistin roolissa. Väitetään matkailun avartavan, mutta emme ole säästyneet voimakkailta törmäyksiltä. Etenkin islamilainen kulttuuri ja länsimainen kristillinen maailma taistelevat tilasta ja oikeudestaan omaan ”vapaaseen” elämäntapaansa. Itä-Euroopassa koettiin sosialistisen yhteiskuntajärjestelmän murtuminen ja maailmansotien traumoja haudattiin yhdistämällä Saksan valtiot.  Kirjallisuus on aina auttanut ihmisiä arvojen pohdinnassa luvun lopulla ekologinen tietoisuus on synnyttänyt tieteisfantasioita ja kauhukertomuksia; tarinan tapahtumapaikkana voi olla maailma, jossa ihminen on kadottamassa suoran suhteensa luontoon ja samalla omaan luontoonsa.