Mikroblogit , & Soile Hietanen, Niklas Halttunen, Kauri Koponen, Eeva Jääskeläinen, Matti Karvinen, Susanna Kiljunen, Hanna Kankaanpää,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Advertisements

JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median.
Lankapuhelin Santeri Lehtonen, Vesa Mäki, Arto Ranta.
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Miten blogeja voisi hyödyntää yrityksen toiminnassa? Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Valtteri Suominen Deviantart.
Nuorten Tietokoneenkäyttö.
Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja.
Sensing the Web 2. lokakuuta, 2007Puh: Petteri Hannonen
Nuorten suosima nettiyhteisö
Sosiaalinen media.
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Twitter ja reaaliaikainen tiedonhaku.
VoIP-Puhelin • Voice over IP • Tutkittiin jo 1970-luvun lopulla • Ongelmana liian heikko suorituskyky • Innostus heräsi uudelleen luvulla, jolloin.
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Bloggaa! Wordpress-blogialustan käyttö Antti Huttunen.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sähköisen kaupan toimintaympäristö
Sosiaalisen median palvelut ja niiden hyödyntäminen nuorisotyössä Tuhti2013.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
TWITTER YRITYSTOIMINNAN TUKEMISESSA Kiravo-projekti 2012.
TWITTER YRITYKSEN MAINEEN SEURANNASSA Kiravo-projekti 2011.
Oppimistehtävä 2. Venla Paunoen MERp07sBE. Aihealueet.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Älypuhelimet Jaska, Juuso ja Roope. 3. Älypuhelimien määritelmä Älypuhelimien määritelmä Älypuhelimien määritelmä 4. Samsung Galaxy Xcover S5690 Samsung.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Verkkosivut opettajan apuna
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
RSS-syötteet ja Fronter Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta Netvibesissa: RSS-syötteet Kiravo-projekti 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina Lauronen Twitter.
TWITTER YRITYKSEN MAINEEN SEURANNASSA Krista Auvinen 2011.
Foursquare tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Foursquare Foursquare on paikannusta hyödyntävä peli ja mobiilisovellus. Sen avulla on mielenkiintoista.
Instagram Katariina Toivonen.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Twitter Twitter on yhteisö- ja mikroblogi palvelu. Twitterissä käyttäjät voivat julkaista omia päivityksiään ja lukea muiden päivityksiä. Käyttäjät voivat.
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta: iGoogle ja RSS-syötteet Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
Sosiaalinen media opetuksessa Pirita Nurmi Miksi? Yleensä lisämauste – etä- vai monimuoto? Ajasta ja paikasta riippumaton Antaa uusia välineitä.
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
 YouTube  MySpace  Vimeo  Reddit  Picasa  Photobucket  Mikseri.
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.JohdantoJohdanto 2.Tiedonhaku Europa-portaalistaTiedonhaku.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
RSS-syötteet tiedonhallinnassa Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Miten pitäisi elää?.  Keskittyy kysymykseen ’’miten pitäisi elää?’’  Tarkoituksena on löytää pohtimalla elämälle merkitys  Painottaa tekemistä ja henkistä.
Mikroskoopin keksiminen ja mikroskooppityypit
RSS-syötteet nuo unohdetut kuuluisuudet tiedottamisessa Krista Auvinen 2011 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Twitter Teppo Räisänen, Liiketalouden yksikkö Oulun seudun ammattikorkeakoulu.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
Jarkko Muhonen TeamProg
Esityksen transkriptio:

Mikroblogit , & Soile Hietanen, Niklas Halttunen, Kauri Koponen, Eeva Jääskeläinen, Matti Karvinen, Susanna Kiljunen, Hanna Kankaanpää, Miia Kinnunen, Petra Kurki

Mikroblogi blogi, jonka merkinnät ovat lyhyitä, tavallisesti noin 100-200 merkin mittaisia mikroblogissaan käyttäjä voi kertoa lyhyesti mitä tekee tai ajattelee sivustoille tunnusomaista mahdollisuus seurata omalta sivulta muiden käyttäjien päivityksiä mikroblogit yleensä suunniteltu niin, että niitä voidaan päivittää erityisillä asiakasohjelmilla, esimerkiksi sähköpostilla tai tekstiviestillä

Jaiku Yhteisö- ja mikroblogipalvelu, joka toimii internetissä ja matkapuhelimissa Kirjoitetaan lyhyitä tekstiviestejä, jaikuja, jotka näkyvät omista asetuksista riippuen joko julkisesti tai pelkästään ystäväpiirille Viestejä voi kommentoida ja viestit sekä kommentit kerääntyvät käyttäjän sivulle Jaikuja voi kirjoittaa web-sivulta tai puhelimeen asennettavan Jaiku-ohjelman kautta

Jaikulla on kyky tietää missä olet Jaikulla on kyky tietää missä olet. Jaiku-ohjelmaan voi syöttää nykyisen sijainnin (Esim. Tottinkatu, Savonlinna) ja Jaiku näyttää sen profiilin yhteydessä. Ohjelma myös muistaa sille syötetyt paikat, esim. kodin, työpaikan ja mökin tiedot. Se osaa automaattisesti päivittää profiilisi kun olet näissä paikoissa. Puhelinohjelman ongelmia ovat puhelimen lisääntynyt virrankulutus, tiedonsiirrosta aiheutuvat puhelinkulut ja se, että tällä hetkellä Jaiku-ohjelma on saatavilla vain uudehkoihin Nokian puhelimiin. Koska Jaiku on web-palvelu, sen käyttö puhelimella vaatii web-yhteyttä. Jaiku Oy:n perustivat helmikuussa 2006 Jyri Engström ja Petteri Koponen, itse palvelu julkaistiin saman vuoden heinäkuussa. - Google osti Jaikun vuonna 2007. Käytännössä Jaiku ei ole saanut samanlaista suosiota ja käyttäjämääriä kuin kilpailijansa, joista merkittävin on Twitter.

Qaiku mikroblogi, jossa käyttäjät voivat kommentoida keskusteluja ja artikkeleita tai keskustella keskenään avattiin maaliskuussa 2009 alunperin suomalaisille, mutta Googlen ostettua sen suomalaisilta, palvelu on laajentunut englannin-, italian- ja puolankieliseksi perustettiin, koska Google oli ostanut Jaikun vuonna 2007 ja sen kehittäminen hidastui ja lopulta kuivui kokoon

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä Internetissä eräänlainen yhdistelmä blogeja ja keskustelukanavia, sähköpostia ja pikaviestimiä tekstipohjaiset viestit eli twiitit, voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä käyttäjien mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-websivuston kautta, tekstiviesteinä, Rss-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta ylivertainen piirre on hakutoiminto ja palvelua onkin arveltu jopa Googlen haastajaksi palvelun käyttö Internetissä maksutonta palvelun kehitys aloitettiin keväällä 2006 ja palvelu julkaistiin heinäkuussa 2006.

Twitter jatkuu… Maija Haavisto: Twitter-opas - tarjoaa tietoa opettajille, yrityksille, kirjastoille, järjestöille ja harrastajille - käsittelee monipuolisesti mikroblogien käyttöä ja kuvailee myös kilpailevia vaihtoehtoja, esim. Jaiku, Qaiku - hinta 29,00€ Vuosi Twitterin käyttäjien lukumäärä 2008 4- 5 miljoonaa 2009 joitain kymmeniä miljoonia 2010 105 miljoonaa

Lähteet http://fi.wikipedia.org/wiki/Jaiku http://www.unessa.net/web/2007/lyhyt_johdatus_jaikuun/ http://www.jaiku.com/ http://fi.wikipedia.org/wiki/Qaiku www.parvi.fi/qaiku_logo.jpg  http://fi.wikipedia.org/wiki/Blogi http://www.tietoviikko.fi/taustat/article268191.ece http://www.designvsart.com/blog/wp-content/uploads/2007/10/jaiku_interface.jpg http://www.sopima.com/wp-content/themes/sopima/images/twitter_logo.jpg http://www.ame235.com/ame235/wp-content/gallery/various/jaiku.jpg http://www.parvi.fi/qaiku_logo.jpg http://www.twitterkirja.fi/luku1.pdf http://winku.fi/oppaat/twitter http://www.piksu.net/node/1723 http://www.nettielamaa.fi/Twitterin_kaytto.html http://fi.wikipedia.org/wiki/Twitter