- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mieti ennen kuin muutat
Advertisements

Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Tietoa asumisesta.
Yhtälön ratkaiseminen
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Moodlen ohje opiskelijoille
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Tutkimustuloksia asunnonvaihtoprosessista ja Igglon ensimmäisistä kuukausista Jaana Wikström.
Yleistä sijoitusasuntojen veroista
Yleistä sijoitusasuntojen veroista Voitot ovat pääomatuloa •Vuokraustoiminnan voitot •Asuntojen myyntivoitot •Veroprosentti 28 % •Tulot – vähennykset =
Asunnon vuokraaminen:
Perusparannus seminaari
Häiritsevä elämä Asunnossa vietetty häiritsevä elämä on paljon puhuttava ja erimielisyyttä aiheuttava aihe Liikkeellä on myös paljon väärää tietoa sovellettavasta.
TYÖHÖNOTTAMINEN JA TYÖSOPIMUS/M/S MARIELLA
Vesa Lehtelä Jäsenjärjestöpäivät
NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!. Lisämateriaalia opettajan opaaseen: NY Menestyksen avaimet – Oma talous hallussa! Maksaminen ja ostaminen.
Asuminen ja asuntokauppa
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Lamppu NY – Välähtävää toimintaa!. NY 6h -leiri Aurinkokennovarjostin.
Yrityksen talouden peruskäsitteet
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
PTT:n alueellinen asuntomarkkinakatsaus 2009 Petri Mäki-Fränti
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
VUOKRATAKUUPALVELU VUOKRANANTAJILLE
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Maaseutu.fi on uudistunut -
V Asuminen ja yksityistalous
Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Annuiteetti- eli tasaerälaina
AJANKOHTAISTA ASUINHUONEISTONVUOKRALAISTA ASUNTOMARKKINAILTA TURKU Lakimies Tiina Hallberg Suomen Kiinteistöliitto ry.
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Lakitieto ASUNNON VUOKRA. VUOKRALAIT Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Vuokrasopimus tehtävä kirjallisesti.
Kuka voi saada opintolainan
TALOUSTIETO Markkinat ja hinta Kysyntä ja tarjonta.
Kuluttajatarvitsee pankkia Kuluttaja tarvitsee pankkia s
Huomautus: Tämä esite on suunniteltu tulostettavaksi. Ennen kuin ryhdyt tulostamaan korttikartongille, tee koetulostus tavalliselle paperille ja varmista,
Oma koti kullan kallis.
Keskustele kaverin kanssa:
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
19 Yritys tavoittelee voittoa s
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
16 Kotini on linnani s
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Prosenttilaskennan kertausta
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Yhteiskunnallinen kyselytutkimus
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan
Instagram.
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
1,50 € / kg Määrä 2 kg 3 kg x 4 kg 0,5 kg 2 · 1,50 = 3,00 (€)
Vuokratulojen verotus
Tervetuloa oman verotuksen asiantuntijaksi
Suomen verotus selkokielellä
OSA II Luotot ja takaus. OSA II Luotot ja takaus.
Sinulle – veroilmoitus verkossa
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
OSA III Jos lasku tai luotto jää maksamatta
TERVEYSTIETO 8 Aloitus.
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Tapahtuman otsikko Johdanto-osa Tapahtuman alaotsikko Päivämäärä
Esityksen transkriptio:

- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti eroon - Vuokrasopimus määräajaksi tai toistaiseksi, sovitaan vuokran määrästä, vesi ja sähkö?, vuokratakuu (1 – 3kk, saa takaisin muuttaessa pois, jos asunto kunnossa  Asunnon kunto tarkastettava)

Jos vuokralainen irtisanoo, 1kk irtisanomisaika Jos vuokranantaja irtisanoo, 3 – 6 kk irtisanomisaika - Omistusasunto - omakotitalo - paritalo, rivitalo, kerrostalo  Ostetaan osake asunto-osakeyhtiöstä  Yhdessä taloyhtiön kanssa päätökset, maksetaan hoitovastiketta (lisäksi rahoitusvastiketta) - Tarvitsee yleensä ottaa lainaa, myytäessä voi saada voittoa

- Asumisoikeusasunto: 15% asunnon hinnasta maksetaan ja kuukausittain käyttövastike - Ei voi lunastaa omaksi, oikeuden voi myydä, ei pelkoa irtisanomisesta - Osaomistusasunto: 15 – 30 %asunnon osakkeista, myöhemmin voi ostaa loput - Tehtäväkirjasta s. 50 – 53, teht. 1 – 2

Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000 €

Kirjaa vastaukset vihkoon: 1) Millainen on unelmakotisi? Vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin: Kerrostalo/rivitalo/paritalo/omakotitalo? Tarkempi sijainti? Pinta-ala? Huoneet? 2) Mene sitten sivulle ja valitse sieltä mieleisesi asunto. (Huom! Ota tulosi huomioon) Kirjoita ylös hinta, asunnon koko, sijainti, rakennusvuosi, kuvaile asuntoa lyhyesti jne.

3) Laske lainalaskurilla ( kuinka kauan sinulla menee lainan takaisinmaksuun. Korko n.5% ( Todelliseen korkoon kannattaa hivenen laittaa lisää, jotta varautuu mahdolliseen koronnousuun. Euribor 2,036% ja siihen lisätään vielä pankin oma korko sekä mahdollinen koronnousu) Muista, että sinulla täytyy olla varaa ostaa ko. asunto  nyrkkisääntö: kuukausittainen lainanlyhennys ei saa ylittää yli puolta käteen jäävästä palkasta Jos sinulla ei ole varaa ko. asuntoon, vaihda asuntoa

4) Selvitä, mitä muita asumiskustannuksia sinulle tulee lainan lyhennyksen lisäksi kuukausittain? 5) Tee lista, mitä tarvitset uuteen kotiisi. Pohdi samalla paljonko kalustaminen tulee maksamaan ja voiko jollain tavalla kustannuksissa säästää? 6) Esittele unelma-asuntosi A3-paperilla - Jossa näkyy asunnon perustiedot - Hinta ja lainan maksusuunnitelma - Kuva asunnosta ja pohjapiirustuksesta - Voit myös suunnitella sisustusta