Mohammed Kertoo itsestään:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PALAPELIN PALAT PAIKOILLEEN
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
2+1-mentorointi Liisa Uusitalo
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
KOULUTUSTAKUU.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
TOPO-opettajien ohjatut työelämäjaksot Nina Aula.
Zahra Kuuntele Zahran tarina Tehtäviä Lue Zahran tarina.
Ammatillinen koulutus
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät syysseminaari Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Kuopio Lea Lakio.
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
VALTIONAVUSTUSHANKKEIDEN ALOITUSTILAISUUS - Hankeryhmä: joustavien ja yksilöllisten opinto- ja tutkintopolkujen rakentamisen tuki Ulla Aunola.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Mikä on PIC-koodi ja mihin sitä tarvitaan?
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
osana opiskelijan PLE:tä
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Suomen koulutusjärjestelmä
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Työpaikkakouluttajan ABC
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Haastatteluun valmistautuminen
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Ammatillinen koulutus
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Perustiedot Valmentavaa koulutusta KAO:lla vuodesta AVA, MAVA, Ammattistartti ja nyt VALMA VALMA:ssa 50 opiskelijapaikkaa Opetustiimi: 3 opettajaa,
Työhaastattelu ja työnhaku Tehtäviä. Keskustelua Onko joku ollut jo työhaastattelussa? Millaisia kokemuksia siitä on? Mitä asioita kannattaa laittaa hyvään.
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Kotoutumiskoulutus verkossa
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Opiskelijan ohjaaminen
Nuorten oppisopimuskoulutus
Nopso-työelämäryhmän näkemys nuoren joustavasta opintopolusta
Ammatillinen koulutus
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
YHTEISHAKU 2019.
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
KOKKI Raahen Ammattiopisto, kokki.
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
OSAAMISKANSIO Nimi.
YRITYSPOLKUTOIMINTAMALLI
Esityksen transkriptio:

Mohammed Kertoo itsestään: -35v mies, kotoisin Marokosta, asunut Kuopiossa vuoden -perheeseen kuuluu suomalainen vaimo ja 2 lasta pientä lasta -käynyt peruskoulun (8v) Marokossa ja suorittanut kokin ammatillisen koulutuksen Marokossa (2v) -työkokemusta kokin tehtävistä Marokosta 7v : ollut kokin tehtävissä ravintolassa, koulussa ja hotellissa Haluaa päästä Suomessa kokin tehtäviin Mohammedin tarina ja siihen liittyvät tehtävät: kuuntelu ja kysymykset sisällöstä, vaihtoehdot (a, b, c )

Ammatillinen lisäkoulutus työpaikka näyttötutkinto Ammattikoulu Oppisopimus- koulutus Osaamisen tunnistaminen Alalle ohjaava koulutus VALMA ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus

VALMA Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistava koulutus Kouluttaja kertoo lyhyesti, mikä VALMA on ja mitä VALMAlla opiskellaan ja kenelle VALMA soveltuu (kuunteluharjoitus ja tehtävät/teksti) hakulomake VALMAAn ja sen täyttämiseen opastus & selkokielistäminen (hakemuksen täyttämisen harjoitus) YKI-testi ja siihen valmistautuminen, linkki YKItreeneihin Ilmoittautuminen YKI:in (http://www.oph.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/oph/embeds/75361_YKI_ilmoittautumislomake_www_UUSI.pdf) Esimerkkejä muista testeistä, joita VALMAlla voi suorittaa (esim. hygieniaosaamistesti, työelämäsertifikaatti…linkit netissä oleviin itseopiskelumateriaaleihin) Mohammed kertoo koulutuksen jälkeen, mitä hän on oppinut???

Catering-alalle ohjaava koulutus, työvoimapoliittinen koulutus Mohammed etsii mol.fi –sivuilta sopivan koulutuksen itselleen (työvoimapoliittisen koulutuksen esite mol.fi –sivuilta, tekstinymmärrys..hakuaika, opiskelijapaikat, koulutuksen alkamis- & päättymispäivä jne..) + tehtäviä Mohammed hakee työvoimapoliittiseen koulutukseen : hakulomake ja sen täyttäminen (perusteellisemmin, oma motivaatio ”miksi haluan kurssille”) Kutsukirje työvoimatoimiston haastatteluun (malli kirjeestä ja siihen liittyvät tehtävät) Haastattelu kurssille?? (Haastatteluharjoitus, mallikysymyksiä, joihin opiskelija itse vastaa suullisesti)

Ammatillinen peruskoulutus Suomen koulutusjärjestelmä –kaavion esittely (puheena ja kaaviona, joka ”kasvaa”) Yhteishaku, linkki haenyt –sivustolle ja sen esittely, maahanmuuttajien joustava haku? Maahanmuuttaja kertoo opiskelukokemuksestaan ammattikoulussa esim. keittiöalalla tai opinto-ohjaaja kertoo opiskelusta ammattikoulussa (sen korostaminen, että ammattikoulu ei ole vain nuorille?) Mohammedin suomalainen kaveri kertoo oman koulutushistoriansa. (teht. opiskelija täydentää koulutustaulukon)

Osaamisen tunnistaminen Mohammed juttelee ammattiopettajan kanssa työkokemuksestaan ja koulutuksestaan Marokossa. Ammattiopettaja tekee arviota Mohammedin osaamisesta ja he suunnittelevat yhdessä Mohammedin jatkoa, osaamiskartoitusta (kuullun ymmärtäminen?) Opettaja kertoo näyttötutkintojärjestelmästä selkokielellä tai tekstinymmärtäminen? oman osaamisen tunnistaminen, osaan.fi?? (vaikea) tai isok.fi sivut (muutamia ammattisanastoja?) Tähän vinkkejä Annilta mitä voitaisiin lisätä!!

Ammatillinen lisäkoulutus Mohammed on jo työssä Rossossa, mutta hän haluaa opiskella lisää erityisruokavalioista Keskustelu työnantajan kanssa lisäkoulutuksen tarpeesta Mitä ammatillinen lisäkoulutus tarkoittaa, kuka voi suorittaa ja missä ko. koulutusta on tarjolla

Näyttötutkinto Mohammed suorittaa näytön työpaikallaan Rossossa Mikä on näyttö ja mitä se käytännössä tarkoittaa -> kenelle sopiva? (sanastotehtävä, ymmärtäminen) Opettaja ohjeistaa Mohammedin näyttöön Mohammed kertoo itse näytön jälkeen oman arvion siitä, kuinka näyttö meni: mikä oli helppoa, mikä vaikeaa (kuunteluharjoitus) Yhteinen loppukeskustelu työnantajan, opettajan ja Mohammedin kanssa tai työnantajan analyysi Mohammedin taidoista?

Oppisopimus Työvoimatoimiston viranomainen suosittelee Mohammedia etsimään oppisopimustyöpaikan ja kertoo Mohammedille mitä opso tarkoittaa (dialogi, sanastoa) Mohammed saa esitteitä ja menee kysymään paikkaa