Ravintolapalveluopinnot. Perusopinnot ja syventävät opinnot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alustava opintojen kokonaissuunnitelma
Advertisements

Toimialakatsaus Optinen toimiala. Tuoteryhmäkatsaus Q1/2013.
PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Vuosaaren lukio Juha Venäläinen
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Majoitus- ja ravitsemisalan koulutus pääkaupunkiseudulla sekä ammatillisten perustutkintojen uudistus Majoitus- ja ravitsemisalan Ennakointikamari II.
Ravintolapalvelujen opinnot
 Matkailuverkostot  Kokemäenjokilaakson  Matkailuyrittäjät ry Tommi Anttila1 •Anttilan Tila, •Tommi Anttila, Kokemäki.
Rovaniemen palvelualojen oppilaitos 2005
Tutkinnon osat Tuotteen / palvelun suunnittelu (ja dokumentointi) 10 ov työmenetelmien ja –välineiden suunnittelu oman työn suunnittelu tuotesuunnitteluprosessin.
Liiketalouden opiskelijoiden työssäoppiminen
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Yrityksen toimintojen kartoitus Toimintavaihtoehtojen selvittäminen
Coulutuscoctail
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
MYA9114 Matkailupalvelun perusteet, 2 op

Suomi idän ja lännen solmupisteenä
ELINTARVIKEALAN PERUSTUTKINTO
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Kansainvälisyys liiketalouden koulutusohjelmissa Caset Kansainvälinen kauppa International Business and Marketing Logistics (IBML) RIBA Kimmo Kallama Koulutusjohtaja.
Kokous-, kongressi- ja tapahtumamatkailu / Meetings Industry (8 op)
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
Jaostopäällikkö Minna Kuitunen
Aikakauslehtien mainontaa koskevat väittämät KMT Kuluttaja Syksy 2013 / Kevät 2014 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014, N=8 248 Vastaajamäärä N.
Alkoholijuomien kulutus 2012 Tuomo Varis Sirpa Virtanen
KSP10 Vaatetuksen kaavoitus- ja valmistus- prosessit 4op = 12 L + 40 R + 56 OT Päivi Aalto Kevät 2009 TOKL
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
Työvaltainen merkonomiryhmä ammatillisia ja yhteisiä opintoja työssäoppien 1. opiskeluvuotena Tavoitteet Toimintasuunnitelma.
Yritysviestintä 5 ov Käsikirjoittaminen –Muutos 1 ov  2 ov –verkkokurssi Yritysviestinnän rakentaminen –2 ov –Verkkokurssi Multimaker –Muutos 2 ov  1.
Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0.
Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski.
Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014, N=8 248 Vastaajamäärä N = Toteutus nettikyselynä.
Asiakkaan päätösprosessi
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski.
Täydentävät ammattiopinnot MAJOITUSPALVELUT 12,0 op Kurssi Majoituspalvelujen perusteet 3.0 op sisältyy perusopintoihin kaikille, toteutuu nyt 4. jaksossa.
Alkoholin mainonta ravintolassa
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Perusopinnot 20 op Yhteiset ammattiopinnot 80 op Syventävät ammattiopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15.
TELI / Logistiikan koulutusohjelma Työssä oppiminen, nykyinen käytäntö Koostuu kolmesta pääelementistä: - projektiopinnot, - ohjattu harjoittelu ja - opinnäytetyö.
Kajaani Kaikki mitä tarvitset on lähellä sinua! Monipuoliset harrastusmahdollisuudet Vimpelinlaakso, Kajaanihalli, Kajaanin liikuntapuisto,
Palveluiden muutosten vaikutukset
Osaamisen tuotteistaminen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa Irma Jaakkola
Johtamisen perusteet Verkkokurssi Aalto-yliopisto Avoin yliopisto A21A op Kevät 2016 Juhani Kauhanen Copyright Juhani Kauhanen.
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Restonomi, ylempi AMK Matkailu- ja palveluliiketoiminta, 90 op
Ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa Veli-Matti Aittoniemi
Yhteiset ammattiopinnot
Restonomi (ylempi amk)
Sosionomi (ylempi AMK)
INSINÖÖRI (AMK), ENERGIATEKNIIKKA 240 OP KEVÄT SYKSY KESÄ
RESTONOMI 210 OP Opetussuunnitelman rakennekuva
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
Tradenomi, ylempi AMK Liiketoiminnan kehittäminen, 90 op
Ota 2. jaksossa.
Perusopinnot 20 op Harjoittelu 30 op Pääaineopinnot 80 op ONT 15 op
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (ylempi AMK)
Keskeiset lyhyen aikavälin osaamiskapeikot Lapissa
Johtamisen erikoistumisopinnot 30 op
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Alkoholijuomien kulutus 2016
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
Konseptin kuvauspohja
Esityksen transkriptio:

Ravintolapalveluopinnot. Perusopinnot ja syventävät opinnot Ravintolapalveluopinnot Perusopinnot ja syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma 27.11.2013 Markku Haapakoski

Ravintolapalvelujen opinnot Perusopinnot: (kaikille 1. opintovuonna) Asiakaspalvelu ja myyntityö MYA9104 3,0 op. Syksy 2013 Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op Kevät 2014 Alkoholilainsäädäntö, sis. Alkoholipassin 1,0 Juomatietouden perusteet 2,0 op Juomatuotteiden perustuntemus ja valmistus WSET Intermediate mahdollisuus Palvelukonseptit 2,0 op Alan liiketoimintamuodot ja pelisäännöt jakelu- ja palvelujärjestelmät , ohjelmatuotteet Tarjoilu- ja myyntitilanteessa toimiminen, kassajärjestelmät Käytännön / kädentaitoja edellyttävät harjoitukset Ravitsemistoiminta yleensä; toimialan muutos ajan virrassa Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Ravintolapalvelujen opinnot ( jatkuu 2 Ravintolapalvelujen opinnot ( jatkuu 2.) (operatiivinen taso, Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma)) Ravitsemispalvelujen tuottaminen 12,0 op kokonaisuus, josta Ravintolapalvelujen tuotetietous ja tuottaminen 7,0 op (Toteutus 2. vuoden aikana) Ravintolapalvelut ja elämystuotanto 3,0 op Ravintolapalvelut ja elämys, tuotanto ja kulutus Asiakaslähtöinen palveluprosessi Palvelujen konseptointi ja franchising Vaativat myynti- ja palvelutilanteet, ateriakokonaisuuden myyminen Teeman tuotteistaminen, bankettitapahtumat Ruuan ja juoman yhdistäminen 2,0 op TAI Matching Food and Wine 2,0 op Baaritoiminnot ja juomasekoitukset 2,0 op Väkevien alkoholijuomien tuotetuntemus, hankinta ja hinnoittelu Juomasekoitusten reseptiikka ja cocktaillistat Baaritoiminnot ja niiden kansainväliset sovellukset Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Ravitsemispalvelujen operatiivinen johtaminen 11,0 op Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelma Ravitsemispalvelujen ohjaus ja kehittäminen MYB2120 5,0 op Toteutus 2. vuoden kevät Yksikön ( ravintolan / keittiön) liiketoimintojen ohjaus Esimiestyö ravintolassa ja keittiössä Tunnusluvut, tehokkuusmittarit, kassaraportit Ruokalistojen suunnittelu Hankinnat Ravintolan Revenue management Tutustumis- ja opintomatkamatka, yleensä Hki alue ja alan messut Asiakaslähtöisen palvelutuotteen suunnittelu ja myynnin ohjaus MYB2125 6,0 op Toteutus 3. vuoden kevät Kuluttajakäyttäytyminen Tuotesuunnittelu ja tuotteistaminen Myyntipalvelutoiminnot Lisäarvon tuottaminen palveluissa Asiakasrekisterit ja niiden hyödyntäminen Asiakassuhde- ja yritysviestintä Hotra-alan yrityspeli Esimiestyö erilaisissa konsepteissa Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0 op Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op Luonteva jatke on syventävät opinnot, jotka koostuvat kursseista: Viinitietouden syventävät opinnot MYC2125 3,0 op Gastronomian syventävät opinnot MYC3120 6,0 op Gastronomy in Different Food Cultures MIC3105 3,0 op Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Viinitietouden syventävät opinnot 3,0 op WSET Advanced WSET Advanced on kansainvälisesti akredoitu viinikoulutus Katso http://www.wsetglobal.com Viinin viljely ja viini valmistus Järjestelmällinen viinien maistelutekniikka Euroopan maiden viinit, Uuden maailman viinimaat Kuohuviinit ja väkevöidyt viinit Viinikauppaan vaikuttavat tekijät Hinnoittelu ja logistinen prosessi Mahdolliset ulkomaan intensiivimatkat ja projektiopinnot Miksi kannattaa valita? = laajemmat työmarkkinat tulevaisuudessa. Ravintolamaailman lisäksi juomien tukku- ja vähittäiskauppa, maahantuonti ja logistiikka Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala / Haapakoski

Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Intensiiviopintomatka Saksa 05/2013 Frankfurt / Rheinhessen ja Pfalz viinialueet Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski