Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta 24.9.2010 Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

VALTIONHALLINNON YLIMMÄN VIRKAMIESJOHDON PALAUTEPÄIVÄ
Tarkastaja Raija Jääskelä Työsuojelun vastuualue Julkishallinnon ryhmä p Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY 1 Kohti hyvinvoivaa Suomea Sosiaalialan Työnantajat ry:n linjauksia tulevalle hallituskaudelle
MITEN OMAVALVONTA TOIMII?
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
MITÄ TARKOITTAA OMAVALVONTA
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Ylilääkäri Marjut Frantsi-Lankia Valvira
Asiakas- ja ihmislähtöinen yhteistoiminta-alue Siika- Pyhäjokilaakso
SÄTEILYTURVAKESKUS • STRÅLSÄKERHETSCENTRALEN RADIATION AND NUCLEAR SAFETY AUTHORITY /EKe TERVETULOA Vastaavan johtajan kuulusteluja ja pätevöittämiskoulutusta.
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Ajankohtaista hedelmöityshoidosta
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Valviran Sampo-järjestelmä ja Terhikki-rekisteri
HPH konferenssi Turku 2011 Improving health gain orientation in all services: Better cooperation for continuity of care Koordinaattori Virpi Honkala, STES.
Lääninhallitus valvoo ja ohjaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Työsuojelu Suomessa.
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Napapiirin Kuljetus Oy
Akavan hallitusohjelmatavoitteet Kuntiin vahva ohjaus – palveluiden pelastus.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Hedelmöityshoitotilastot 1992–2010 Mika Gissler Anna Heino.
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
Terveys kansanterveysohjelma
1 Asiakas ensin EHY-päivät Pääjohtaja Matti Aho Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Sosiaalihuoltolaki.
Hedelmöityshoidot 2013–2014 Anna Heino & Mika Gissler.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
Vanhuspalvelulaki & laatusuositus Anne Nordblad Sosiaali- ja terveysministeriö.
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Anna Heino & Mika Gissler
Opiskeluterveydenhuollon valvonta
HYVINVOINTIVALTIOLLISET VALVONNAN JA SUOJELUN INSTITUUTIOT
Sijaishuollon ohjauksen ja valvonnan malli – Kohti lapsikeskeistä ja lapsenoikeusperustaista toimintatapaa Susanna Hoikkala Erityisasiantuntija/Lastensuojelun.
Köyhyys ja lapsen oikeudet
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Valtion keskusvirastot Lupa- ja valvonta-tehtävät
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Rautatiealan sääntelyelimen sidosryhmätilaisuus
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Mahdollistamme hyvinvointia ja kilpailukykyä liikenteestä.
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla
Sote-valtakunnallisten toimijoiden yhteinen tavoitetila: Luova-virasto
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Sote-uudistuksen toimeenpano
Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta on nyt Ruokavirasto.
Valtiontalouden ja toiminnan ohjaus
Esityksen transkriptio:

Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira

2  TEO ja STTV yhdistettiin  Toimipisteet Helsinki; Lintulahdenkuja 4 Rovaniemi (2010); Koskenranta 3 - sosiaali- ja terveydenhuollon lupa-, valvonta- ja ohjaustehtäviä Helsinki/Tampere - kemikaalit  Tukes 2011  Noin 180 työntekijää Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto

3 Organisaatio Hallinto • Taloudelliset toiminta- edellytykset • Henkisten voimavarojen hallinta 16 Tiedon hallinta ja tietohallinto • Tieto- ja informaatio- palvelut ja johtamisen tuki • Tietohallinto • Varmennepalvelut 23 Ylijohtaja Sisäinen valvonta Viestintä • Reaktiivinen valvonta • Suunnitelma- perustainen valvonta • Valvottavien neuvonta ja ohjaus sekä asiakirjalausunnot • Arviointi • Riskinhallinta • Kemikaalitiedot • Valtakunnalliset valvontaohjelmat • Yleinen ohjaus • Ammatti- ja toimintaoikeudet • Elinkeinon harjoittaminen • Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet ValvontaLuvat Kemikaalit Valvovien viran- omaisten ohjaus TUKES

4 VISIO 2015 Valvira varmistaa väestön oikeuden terveyttä ja hyvinvointia tukevaan elinympäristöön sekä riittäviin ja turvallisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. PERUSTEHTÄVÄ Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on STM:n hallinnonalan keskusvirasto, joka edistää väestön terveyttä ja toimintakykyä valvonnan edellyttämän ohjauksen sekä ennakoivan ja jälkikäteisen valvonnan keinoin. Visio ja perustehtävä

5 SUUNTAVALINTA Strategiset linjaukset Tunnistamme ja ennakoimme väestön terveyteen ja hyvinvointiin sekä palvelujärjestelmään liittyvät riskit ja kohdennamme työtämme tämän perusteella. 2. Huolehdimme erityisesti niiden ihmisten oikeuksista, jotka eivät itse pysty niitä puolustamaan. 3. Yhdenmukaistamme sosiaali- ja terveysalan valvonnan sekä valvonnan edellyttämän ohjauksen saumattomaksi kokonaisuudeksi koko maassa. 4. Ohjaamme toiminnanharjoittajia tehostamaan omavalvontaa. 5. Toimimme ja vaikutamme aktiivisesti EU:ssa ja kansainvälisessä yhteistyössä. 6. Parannamme asiakaspalveluamme ja perustamme toimintamme laadunhallintaan 7. Luomme toimivan ja tasapainoisen sisäisen rakenteen. 8. Parannamme johtamisen laatua sekä työhyvinvointia. Strategiset linjaukset

Eräitä Valviran kärkihankkeita -Valviran kehittämis- ja strategiahanke -Potilasturvallisuuskysymykset -Valtakunnalliset valvontaohjelmat (toimeenpano, seuranta) ja ohjauksen kehittäminen -Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet (uusi lainsäädäntö) -Omavalvonnan edistäminen -JulkiTerhikki-tietopalvelu -Luoteri- ja Valveri-rekisteri -Sidosryhmäyhteistyö

Johtaja Jussi Holmalahti Valvira valvoo Potilasturvallisuuden ja terveydenhuollon palvelujen laadun varmistamiseksi Terveydenhuollon ammattihenkilöiden toimintaa (ammatinharjoittamiskykyä ammatinharjoittamisen laatua) Terveydenhuollon toimintayksikköjen (mm. kansanterveyslain, erikoissairaanhoitolain, yksityisestä terveydenhuollosta ja hedelmöityshoidosta annetun lain mukaista) toimintaa Terveydenhuollon laitteita ja tarvikkeita

Hedelmöityshoito •Valvira myöntää hakemuksesta luvan sukusolujen ja alkioiden varastointiin ja hedelmöityshoidon antamiseen. –Lupa voidaan myöntää sellaiselle terveydenhuollon toimintayksikölle, jolla on toiminnan edellyttämä erityisasiantuntemus ja henkilökunta sekä asianmukaiset tilat ja laitteet toimintaa varten. •Valvira ylläpitää Luoteri-rekisteriä hedelmöityshoitoa varten tehdyistä sukusolujen ja alkioiden luovutuksista. –Rekisteriä ylläpidetään, jotta luovutetusta sukusolusta tai alkiosta alkunsa saanut lapsi voi myöhemmin halutessaan saada tiedon luovuttajan henkilöllisyydestä.