RUOTSISTA PERUSTIETOA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
Advertisements

Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
Harjoitus – kielteinen ímperfekti
Helluntailaisuus.
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Persoonapronominit.
Sri Lanka.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
TANSKA.
LIETTUA LIETUVA.
Englanniksi on : Estonia. Viron pääkaupunki on Tallinna
NORJA PÄÄKAUPUNKI Norjan pääkaupunki on Oslo. Oslo sijaitsee maan eteläosassa. Norjan virallinen kieli on norja. Norjan pinta-ala on km2.Jos Norjan.
SVENSKA - RUOTSIA Heja Sverige!.
UNKARIN KIERTOMATKA.
 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.
Suomen kartta.
Anna Abreusta tietoa! Anna Eira Margarida Mourao de Melo e Abreu on syntynyt 7.helmikuuta 1990 Vantaalla mutta hän on myös asunut pienenä Portugalissa.
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Turkki – Aasian läntisin maa
PERSOONAPRONOMINIT.
Valtiomuototasavalta Presidentti Pääministeri Ólafur Ragnar Grímsson Jóhanna Sigurðardóttir PääkaupunkiReykjavík Pinta-ala: km² Väkiluku (2008)
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Malta.
Italia.
Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.
ANGLO-AMERIKKA.
Ruotsi, 1 viikkotunti Kurssilla syvennetään jo opittua sanavarastoa ja rakenteita.
Turun linna.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Modernismin tulo Suomeen
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
” Kippis! Skål! Cheers! Jamas! Serefe! Cin cin!”.
Kansallislaulumme historiasta. Maamme alkutaivalta Kantaesitys Floran päivänä vuona 1848 ylioppilaiden juhlassa Suomi Venäjän vallan alla: protestilaulu.
5410_H12 SMG e-post palaute: Sähköstatiikka / Elektrostatik SUBSTANTIIVIN MUOTO a)yksikön epämääräinen, artikkelin kanssa -kun asia esitellään (tuntematon.
MAANTIETO 8 1. EUROOPPA ON KOTIMAANOSAMME. OLETKO KARTALLA?  Piirrä paperille ilman oppikirjan / kartaston apua Euroopan ääriviivat mahdollisimman tarkasti.
Uskonpuhdistuksesta kertaustaUskonpuhdistuksesta kertausta  Uskonpuhdistus ei ollut Suomessa kertaluontoinen: katolilaisia kirkonmenoja säilytettiin,
Hej! Jag heter … (oma nimi).  Vad heter du? Opiskelun ohjeita: - luottamus, vuorovaikutus, yhteistoiminnallisuus - Padit - Opettajan peda.net-sivusto:
APUVERBIT JA APUVERBIEN KALTAISET VERBIT. Käännä ja taivuta. 1. osata, voida______ ______ ______ ______ 2. saada______ ______ ______ ______ 3. haluta______.
MAT PÅ SVENSKA / OPINTOMATKA KÖÖPENHAMINAAN
VERB Rosenberg – VT2016. Ordklasser Tempus INFINITIIVI On verbin perusmuoto. Usein vaatii virkkeessä eteensä ”att” –infinitiivimerkin. PREESENS Ilmaisee.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Utön vanhin talo on rakennettu vuonna Silloin rakennettiin myös Utön ensimmäinen majakka.
Helsingin perustaminen
Ruotsin Man-rakenne.
Persoonapronominit.
Oppimispäiväkirja (PPT)
Suomi maailman kielten joukossa
MODERNIN VALTION SYNTY Sivut
Att visa vägen Tien neuvominen
TSEKKI Pinta-ala : km Väkiluku : 10 milj. Pääkaupunki : Praha
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Kustaa Vaasa ja Kalmarin unionista irtautuminen
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
K market Iisvesi Tomas Engelage ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Ruotsi –Suomen uskonpuhdistus
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
5411_h06 eny,rym: Arg.text apuverbi+infinitiivi: VOIN/HALUAN+ostaa (ei voi olla *voin/haluan ostan) apuverbit: kan, vill, måste, ska, bör, lär… jag kan/vill.
ALANKOMAAT Valuutta: Euro Väkiluku: Yli 16 miljoonaa
Matkustatko Islantiin ?
TERVEISIÄ RUOTSISTA :)
Persoonapronominit.
Substantiivin taivutus ja käyttö
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Esityksen transkriptio:

RUOTSISTA PERUSTIETOA Ruotsin pääkaupunki on Tukholma. Ruotsin asukasmäärä 9 316 256. Tukholma sijaitsee itäisessä osassa. Tukholmassa asukasmäärä on 810 120. Pinta ala on 187,74km2.

URHEILU Ruotsi on hyvä jääkiekossa. Talvilajit ovat Ruotsissa hallussa. Laskettelu on myös hallussa. Mäkihyppy on vahvuus. (Åressa on laskettelupaikka) Jääkiekko Jääkiekko joukkueen nimi on, Tre kronor. Se on voittanut kaksi kertaa olympiakultaa ja kahdeksan maailmanmestaruutta.

RUOTSIN KANSALLISLAULU 1. Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord Du tysta, Du glädjerika sköna! Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord, Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna. 4. Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd, för Sverige, den kära fosterjorden. Jag byter Dig ej, mot allt i en värld Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

PEPPI PITKÄTOSSU Peppi Pitkätossu on luotu Ruotsissa. Huvikumpukin on olemassa. Huvikumpu on Gotlannin saarella. Peppi Pitkätossun on kirjoittanut kuuluisa kirjailija nimeltään ASTRID LINDGREN. Tällä hetkellä hän olisi 103-vuotias. Hän kuoli vuonna 2002. Ensimmäinen Peppi kirja julkaistiin vuonna 1944. Seuraavana vuonna ilmestyi kaikille tuttu Peppi kirja, joka on käännetty yli 51 kielelle.

Ruotsin kuningas Ruotsin kuningas on, Kaarle XVI Kustaa. Ruotsia hallitsee kuningas kunta. Pääministeri on, Fredik Reinfeldt. Ruotsin kuningas syntyi 30.huhtikuuta.1946 Kuninkaan linna Tukholmassa. Kuninkaallinen vartija vartioi linnaa.

Ruotsi on EU jäsen, mutta se ei kuulu euron raha yksikköön. Ruotsin rahayksikkö on ruotsin kruunu. Ruotsissa käy myös euro. Ruotsissa puhutaan ruotsin kieltä. Ruosissa on myös muita ruotsin kieliä. Ruotsin rahaa!

IKEA Ikea on huonekalu kauppa jossa on muitakin tavaroita esim:peilejä ja kaikkia muita sisustus kamaa. Ikea on Ruotsissa perustettu huonekalu kauppa ketju. Ikea on levinnyt suomeen ja muualle maailmaan, enimmäkseen Eurooppaan. IKEA ON PERUSTETTU Ruotsissa.

Ruotsissa on paljon liha ruokaa. Ruotsista tuodaan Suomeen maitoa, sieltä tulee myös kalaa.

NÄHTÄVYYDET Ruotsin kaupungin talo Ruotsin moskeeja Ruotsin lätkä joukkueen koti-halli. Siellä on järjestetty eurovision 2000 Ruotsin kirjasto Katarina kirkon vieressä oleva muistomerkki

LÄHTEITÄ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsi wikipedia.org/wiki/Ruotsin_kansallislaulu http://fi.wikipedia.org/wiki/Peppi_Pitk%C3%A4tossu http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:H%C3%B6gvakten,_Stockholms_slott.jpg http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarle_XVI_Kustaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Ikea http://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholma#Ilmasto

kyllä... ... me tehtiin tää!!! Thanks... …kaikki jotka auttoi… Tässä me kerrotaan meidän perus ilmeet ja kaikkee kivaa… Sori mul on purkka suussa :O)

LOPPU... ...KIITOS... ...KUN JAKSOITTE...