Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään."— Esityksen transkriptio:

1 Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.
Amanda: Liettua on tosikiva maa vaikka minä en ole käynyt siellä toivoisimme että menette sinne käymään usein. Haluaisin tietää mitä siellä on? Onko siellä koskia Ja mitä siellä harrastetaan? Millä sinne voisi mennä jos tiedät niiin se olisi kivatietää. Vilma: no, nyt näemme kun katsomme tämän animaatio esityksen!

2 Moi. Me opastamme sinut liettuan tuntevaksi hepuksi, käytämme apuna mm
Moi! Me opastamme sinut liettuan tuntevaksi hepuksi, käytämme apuna mm. wikipediaa, luontokirjaa ja omia hoksottimia. Jos et ole kiinnostunut, istu hiljaa. Jos taas olet erittäin innoissasi, hypi, hurraa ja taputa! Mutta kuten jo lupasimme, nyt siirrymme tieteen ytimeen!! T: amanda ja vilma

3 LIETTUA

4 Tässä on Liettuan presidentti, Dalia grybauskaite
Tässä on Liettuan presidentti, Dalia grybauskaite. Hän on ollut presidentti vaaleista 12.heinäkuuta Liettua on ollut itsenäinen vuodesta Liettuassa on ollut toinen presidetti nimeltä aleksandras Stulginskis. Tässä on liettuan ystävä herra hymy!!! Ja mikä on tämän herran oikea nimi? se selviää jos käytte Liettuassa.

5 Liettuan rahayksikkö on kruunu. Mutta myös eurot on käypää valuuttaa
Liettuan rahayksikkö on kruunu. Mutta myös eurot on käypää valuuttaa. Kruunussa on kuninkaan, carl xvi.n sivuprofiili.

6 Merkittävät luonnonvarat ovat öljyliuske, turve ja meripihka
Merkittävät luonnonvarat ovat öljyliuske, turve ja meripihka. Kauneimmat (joskin kalliit) korut Saadaat kovettuneesta meripihkasta, jonka sisään on kuollut hyönteinen. Se on mahtavan sopiva matkamuisto.

7 Liettua on voittanut kaksi hopeamitalia ja kaksi pronssimitalia kesä olympialaisissa vuonna 2008 (Edvinas krungolas viisiottelussa ja Gintare´ volkngeviciute purjehduksessa).

8 Piuh olipa työ!! Liettuan pinta-ala on 65300km. Väkeä ASUSTAA LIETTUASSA N ! Korkein kukkula on juozapine, joka kohoaa tosin vain 293 metrin korkeuteen.

9 talous Liettuassa: Maatalous19% Teollisuus44% palvelut37%
talous Liettuassa: Maatalous19% Teollisuus44% palvelut37%. Suurin osa palveluelinkeinoista on vilnassa, joka on liettuan pääkaupunki. Eniten kasvatetaan maitokarjaa. Mutta myös koiria, kissoja, hevosia kasvatetaan siellä.

10 KIITOKSIA! LÄHTEET Wsoy, luonnonkirja 4 Wikipedia, liettua
Weilin, tietoretki ANIMAATIO Vilma Amanda ESITYSOHJELMA PoverPoint VALOKUVAT clipart


Lataa ppt "Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google