STALKER (ohj. Andrei Tarkovski, 1979)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
Modernismi ja 1800-luvun vaihteessa ensimmäisestä maailmansodasta jääneen epävarmuuden vuoksi alettiin etsiä uusia sanoja, muotoja ja kuvia maailmasta.
Alfred Hitchcock Takaikkuna Elokuvalukupiiri
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Internet-kenttä ja aineistontuotanto Tietoyhteiskunnan etnografiaa
KORKALOVAARAN LUKIOSSA
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
L’art pour l’art Taidetta taiteen vuoksi
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Uskonnon ulottuvuudet
Ko-Ke-Va Käsityön taiteen perusopetus aikuisille
Evankelis-luterilaisen uskonnon didaktiikan perusosa op
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA! Salon ammattistartin yhteisöprojekti; KOTIVÄENILTA
4girls1club Muuan Vahvin Desucon Frostbite, Lahti.
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry:n lausunto perusopetuksen tuntijaon ja tavoitteiden uudistamisesta.
Keskiaika (500 – 1500).
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
{ 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää Cristian Mungiu Kulma ry:n elokuvalukupiiri.
Medioiden historia ja nykykehitys ma 10. ja : 10-12, F133; ti 11. ja : 11-14, F416 viikko 41 ma-ti Medioiden historia viikko 42.
Kiinan varhaisuskonnot
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
Myöhäis- ja postmodernin teoriat
Neuvostoliiton ulkopolitiikka:
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
1800-LUVUN LOPPU – 1900-LUVUN ALKU
RUOTSI.
Äänielokuvan taide: realismi. Äänielokuvan estetiikka Äänielokuvan tulo muutti (taiteellisen) elokuvakerronnan periaatteita ”Purkitettu teatteri” Marcel.
Miten pitäisi elää?.  Keskittyy kysymykseen ’’miten pitäisi elää?’’  Tarkoituksena on löytää pohtimalla elämälle merkitys  Painottaa tekemistä ja henkistä.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Metropolis - innovaatioviikko järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulussa nyt neljättä kertaa. Innovaatioprojektia.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
NUORISOKULTTURIEN SYNTY
3.11. Johdanto: Mikä Afrikka? Risto Marjomaa
ISLAMILAISUUS; KULTTUURIEN KOHTAAMINEN. KÄSITTEITÄ  Islam= jumalan tahtoon alistuminen  Muslimien yhteisö= umma  Saria= jumalan pyhä laki, eri tulkinnat.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
Bysantti Itä-Rooma keskiajalla. Bysantin perustana Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa 395 Jatkoi roomalaista kulttuuria Rooman jakautuessa.
UUSI TESTAMENTTI UE1 LAJM. Uuden testamentin maailma.
FEMINISTINEN FILOSOFIA -MIELENKIINTOINEN MATKA ITSEEN VAI YHTEISKUNTAAN ?
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Proosatekstin analyysi
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
VENÄLÄISTÄ TAPAKULTTUURIA
6 MORAALIN PAIKKA JA MERKITYS
Muotoiluluotain Tarkoituksena: Asiakkaan ääni kuuluviin
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
Uskonto ilmiönä - uskonnollisuus ihmiselle tyypillistä (lat. homo religiosus = uskonnollinen ihminen)   yliluonnollinen ulottuvuus (transsendenssi) keskeinen.
Tehtävänanto yleensä jokin seuraavista:
Eksistentialismi Martin Heidegger.
FYSIIKKA - oppi luonnosta
Maailmanuskonnot maailmassa n uskontoa
Mitä uskonto on?.
OPETUSVINKKI.
Eksistentialismi Eero Jussila.
Viisauden rakastamista……
Kertausta tärkeimmistä asioista
Materialismi.
Onko kaikki ainetta?.
MEDIAKASVATUS 2009 Antti Lokka.
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
YDINSISÄLTÖ Luku 2 – Myytit Luku 2 – Myytit.
Jakso III Monikasvoinen Aasia.
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

STALKER (ohj. Andrei Tarkovski, 1979) Elokuvalukupiiri 17.1.2013

Andrei Tarkovski (1932-1986) Neuvostoliiton toisen maailmansodan jälkeisen ajan kansainvälisesti tunnetuin (ja arvostetuin) elokuvaohjaaja yksi 1900-luvun tärkeimmistä auteur-ohjaajista toiminut myös kirjailijana, teoreetikkona, teatteriohjaajana Neljä klassikkoa: Solaris (1973) Peili (1975) Stalker (1979) Nostalgia (1983)

Tarkovskin elokuvien maailma unenomaisia tutkielmia ihmisestä, uskonnosta ja filosofiasta (metafyysiset ulottuvuudet) ”ikoninomaisia” ja ”maalauksellisia” venäläisen kulttuurin merkitys tärkeä (piilomerkitykset) rikkovat tietoisesti perinteistä Hollywood-konventiota (helposti tunnistettava draaman kaari puuttuu, selväpiirteistä juonta ei ole olemassa, otokset paikoin äärimmäisen pitkiä) tuokiokuvat täynnä symboliikkaa: toistuvia aiheita ovat vesi, nukahtaminen, huivit, kellot ja kynttilät ”elämä on unta, vangittua aikaa, se ei ole koskaan läsnä todellisuudessa muuttumattomana” (Tarkovski, Vangittu Aika, 1989)

Stalker (v. 1979) ohjaajan toinen tieteiselokuva perustuu löyhästi Arkadi ja Boris Strugatskin romaaniin Piknik na obočine (1972, eng. Roadside Picnic, suom. Stalker – huviretki tienpientarelle, 1982)

Elokuvan teema & sisältö ”Stalker”, opas joka johdattelee matkalaiset kielletylle ja vaaralliselle Alueelle, jossa normaalit fysiikan lait eivät enää päde tarkoituksena löytää Huone, joka toteuttaisi matkalaisten suurimmat toiveet tärkein teema on *matka*, joka eri uskonnoissa tulkitaan itsensä etsimisen välineeksi ihmisen vaellus epätodelliseen valtakuntaan, tutkimus sielusta ja persoonasta hengellinen tulkinta: ”Jumalan / totuuden etsintä” huomioitavaa: ikonit, ihmeet, koira, vesi, juomalasi, romu ja saaste

Elokuvan kulttuurinen vaikutus sai heikon vastaanoton ilmestyessään, mutta menestyi elokuvateatterissa, länsimaissa kriitikkojen ja ammattilaisten ylistämä klassikko populaarikulttuurinen merkitys: myöhemmin ”Stalker” on viittaus matkaan, joka suoritetaan jollekin vaaralliselle alueelle (esimerkkinä Tšernobyl-turistiretket, S.T.A.L.K.E.R –tietokonepeli v. 2006, ”stalkkaus”)

http://www.youtube.com/watch?v=inD0SmbBY5k