Liikennevirasto ja Espoon kaupunki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HPN3 lämmitysvoimalaitosprojekti
Advertisements

Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Muutoksen tuki.
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Reija Viinanen/ KKTM ry
Vatek ry:n syyskoulutus Harmaan talouden torjunta ja vastuullisuus rakentamisessa Jari Raatikainen.
ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Hämeenlinna, keskustan länsireuna vaiheittain rakentaminen ve. 1+1 Kaivokatu Eureninkatu Tampere Helsinki TuruntieTuruntie PaasikiventiePaasikiventie.
Tekn.lis. Teppo Salmikivi
Rakentamiseen mahdollisuuksia
Lievestuoreen päiväkoti - Projektin johtopalvelun arviointi -
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
Teknisten palvelujen ulkoistaminen
Jousenpuiston ja Matinkylän metroasema-alueet KEHITTÄMISIDEAT INFO
PSK Kevätseminaari 2013 Risto Koivunen
PK-kehittämispalvelut
Taloyhtiöiden kulutusseurantapalvelu - ja lämmönjakohuoneen tekninen tarkastuspalvelu Jouko Viikilä.
Kirjan laadinnassa ovat olleet mukana seuraavat yhteistyökumppanit ja rahoittajat: Tilaajaorganisaatioina: Helsingin kaupunki, HKR-Rakennuttaja Kruunuasunnot.
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Ennakkomaksut Saadut ennakkomaksut Maksetut ennakkomaksut Muut ennakot
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
HSL-poikkiliikenne Hannu Koponen Tausta • Heinä- ja elokuun aikana tein 30 vrk:n aikana yli 300 eri reitillä noin 134 tunnin verran HSL-matkoja.
SOPIMUS PRO: VIESTINTÄMODUULI ”ASIAKKUUKSIEN HALLINTAA JA YHTEYDENPITOA NYKYAIKAISILLA SÄHKÖISILLÄ MENETELMILLÄ” MARLEENA LEHTONEN.
Avointa-hanke ja Prime Solutions Oy PlugIT-loppuseminaari
Suunnittelutilanteen analysointi
Liikennehankkeet hallituskaudella 2012–2015
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
LINNAKESKUS vaiheittain rakentaminen ve. tilapäinen silta Kaivokatu Eureninkatu Tampere Helsinki TuruntieTuruntie PaasikiventiePaasikiventie.
KRYSP-projektin tulokset kuntien ja yritysten käytössä
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
Asemaympäristöjen kehittämisen mahdollisuudet Infra 2012, Wanha Satama Mikko Silvast
Projektipäällikkö Tiehallinto
RAKENTAMISPALVELUT URAKKATIETOJEN ILMOITTAMINEN VERO- HALLINTO
RESCA-verkosto RESCA-seminaari , Tampere.
TALONRAKENTAMISEN TYÖMAAPROSESSIN RE-ENGINEERING
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Näin varmistamme viihtyisät ja turvalliset
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri Kansallinen digitaalinen kirjasto ASIAKASLIITTYMÄ- Projektin tilanne Ari Rouvari.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
ASUNTOJEN VUOKRAT - KOLMAS NELJÄNNES 2013 Kehittämispäällikkö Ilkka Lehtinen
NÄKÖKULMA INFRA-ALAN TULEVAISUUDEN OSAAMISTARPEISTA JA NÄKYMISTÄ
KISA – Kysely kaupungin viestinnästä Sari Koski Yhteenveto: Helsinki.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Kahvi Pähkinärinne-seura ry, Arno de la Chapelle Alueen valtuutettu, Lauri Kaira Kirjastotoimen johtaja, Mikko Vainio Nuorisotoimen johtaja, Eija Ahola.
Miten turvata infraosaaminen 2020 Turku
HALLINTOKUNNAT JA ESTEETTÖMYYDEN TARVE - HANKE Niina Kilpelä, Kynnys ry.
Case Hanke2007DW | Topi Laamanen | Case Hanke2007DW (Maaseudun hanke- ja yritystukien raportointiratkaisu ohjelmakaudella ) Topi Laamanen.
YIT Kiinteistötekniset palvelut
Rakennusvirastosta ja Katu- ja puisto-osastosta yleistä
Toimenpiteet vuosittain vuosi 2011 Entisen liimatehtaan alue, maaperä-tutkimus ja kunnostussuunnitelma € Torin ympäristön rakennettavuusselvitys9.
EVTEK T&K -seminaari EVTEK Mobiilisovellusten laboratorio Auditorio, Big Dry (B 327) Jörgen Eriksson Kehityspäällikkö.
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
Oivaltamisen iloa Anna-Liisa Karjalainen, IT-suunnittelija, TAMK
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä Kommenttipuheenvuoro Pekka Söderling
Mi Menetelmä tosiaikaiseen sivustomuokkaukseen Sulake Dynamoid | Strictly confidential – legally protected and privileged information Ilari Tuominen Software.
Tekninen toimi hankinnat
Vuosi 2011 lyhyesti: Tavoiteohjattuun suunnitteluun pohjautuva käyttäjä- ja vaatimusanalyysi valmistuu tammikuussa 2011  KONSEPTI Konseptin käytettävyystestaus.
Satama- ja vesirakennuskohteiden urakoitsijana
Suunnittelun lähtötiedot hallintaan rakennusprojektin alussa Kirsti Saarremaa EPSHP.
Tulevaisuuden kaupungin tukijalat maan alla -seminaari Säätytalo, Helsinki Länsimetron jatke Meeri Kaartinen.
Muutoksen hallinnan työvälinekokonaisuus
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Kunnallistekniikan investoinnit
Vt 19 Koveron liittymän parantaminen, Lapua
Polaris Business Park, Espoo
LVI-suunnittelu pientalohankkeessa Jesse Avikainen 2019
Esityksen transkriptio:

Liikennevirasto ja Espoon kaupunki Infra 2012 - Infrajohtamisen tulevaisuuspäivä 6.3.2012 Liikennetunneleiden rakentaminen case Kehä I Vallikallio ST-urakka 90 M€, 2008-2011 Liikennevirasto ja Espoon kaupunki Kokonaisvastuullinen päätoteuttaja YIT Mestarintunneli 530 m, 4+4 kaistaa 6.3.2012 Suunnittelupäällikkö Jere Keskinen

Haastava ja vaativa osa liikenneverkkoa Positiivinen vaikutus liikenteeseen ja ympäristöön Rakentamis- ja ylläpitokustannukset Monimutkainen tekninen ja toiminnallinen kokonaisuus Haastava - teknisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti - sekä toteutus- että ylläpitovaiheessa

Tekninen erityisosaaminen toteutuksen perusta Kalliorakentaminen ja tunnelin sisustus Suunnittelijana Fundatec

Tekninen erityisosaaminen toteutuksen perusta Kaivantotuennat ja pohjavedensuojaus Vaativat betonirakenteet - tunneli ja sillat Suunnittelijana FCG Suunnittelijana Suunnittelukide

Tekninen erityisosaaminen toteutuksen perusta Väylärakentaminen ja kunnallistekniikka Suunnittelijana FCG Telematiikka ja tunnelitekniikka Toimittajina Sabik, YSP Suunnittelijoina Trafix, AIRIX, Etteplan

Työnsuunnittelu ympäristön ja ihmisten ehdoilla Tässä: ensin johtosiirrot, sitten ponttiseinä jonka jälkeen kiertotie ja vasta sitten oikeisiin töihin Melu, pöly, tärinä, pohjavesi, työnaikaisten vesien johtaminen, kunnallistekniikka ja kaapelit

Työmaan logistiikan hallinta Nostot, siirrot, betoninpumppaukset suunniteltava huolella ja ajoissa Louheen varastointi ja murskaus tunnelihankkeessa tärkeää

Turvallisuus ja sujuvuus ykkösasiat 70 000 ajon/vrk Liikennejärjestelyjen toteutus ja liikenneympäristön kunnossapito YIT 70 000 ajon/vrk Liikenne- ja työturvallisuus Kevyt liikenne ja erityiskohteet (koulut yms.) Merkittävä osa hankkeen toteutuskustannuksista, vaikuttaa myös työtehoihin Suunnittelijoina FCG ja Trafix

Ennakoiva ja aktiivinen viestintä antaa työrauhan

Teknisten järjestelmien merkitys liikenneväylillä korostuu Järjestelmien yhteistoiminta ja käytettävyys Automaatio varmistaa toiminnan poikkeustilanteissa Suunnittelun, hankintojen, asennusten ja testausten hallittavuus osana projektia

Käyttöönotto ratkaisee Ennakointi ja suunnitelmallisuus Kokonaisuuden hallinta - tekninen laajuus ja monimutkaisuus - lukuisia osapuolia Oikeat menetelmät ja työkalut → simuloinnista nopeutta ja varmuutta Kehitystyötä jatketaan

Yhteinen tavoite = yhteinen projekti Tilaajan, rakennuttajan, urakoitsijan, alihankkijoiden ja suunnittelijoiden yhteistyö Hanke valmistui lähes vuosi etuajassa!

Muita YIT:n toteuttamia liikennetunneleita Hakamäentie, Helsinki, Kivihaan betonitunneli 300 m (Destia) Vuoli tunneliurakat TU2 ja TU5, rata- ja ajotunnelit (KU louhinta) Vt3 Hämeenlinna, moottoritien kattaminen keskustan kohdalla, betonitunneli 280 m, kokonaistoteutus (ST) E18/Vt7 Koskenkylä-Kotka ja Haminan ohitus Markkinamäen kalliotunneli 500 m, kokonaistoteutus (PPP, EKM) Husulan betonitunneli 500 m (KU) Kolsilan kalliotunneli 180 m (KU) Länsimetro, Espoo Keilaniemen ratatunnelit ja asema (KU louhinta) Lauttasaarensalmi, ratatunneli (KU louhinta) Niittykumpu, rata- ja ajotunnelit sekä asema (KU louhinta) Kehärata, Vantaa Aviapolis, ratatunneli ja asema (KU louhinta)

Käynnistä Mestarintunnelin esittelyanimaatio tästä. Kiitos! Käynnistä Mestarintunnelin esittelyanimaatio tästä.