työskentelyn hallinta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Työstressistä johtuvien riskien hallinta EDUCACONSULTissa M&J Consulting Pardubice, Czech Republic
Vaillinaiset apuverbit
Tarkoin määritellyt tavoitteet
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
T Software project – Final demo / 6 Metrix Workgroup Metrix Helsinki University of Technology Software Business and Engineering Institute.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Työrauha ja haastavat tilanteet
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Vaillinaiset apuverbit: can
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
VAPAAEHTOISTEN JOHTAMINEN. Minä “Happiness is a state of activity.” – Aristotle.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
YLEIS- JA KESTOPLUSKVAMPERFEKTI
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Viestintäsuunnitelma
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Esimiesviestintä.
ENA1 Today’s Special. Muotoseikkoja koko nimi oikeaan yläkulmaan, myös ryhmä otsikkoon numero; ei alleviivausta kolme tekstikappaletta älä tee mitään.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Tiedottajan ABC-3 * Tutustu sidosryhmiin * Tapahtumatiedottaminen
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Lauseen sanajärjestys
Today’s Special ENA2. otsikkoa ei alleviivata; muista numero älä viittaa kirjoitusprosessiin: In this essay, I’m going to tell you about --. a choice,
ENA TODAY’S SPECIAL. otsikko oltava täysin oikein; numero pitää olla; ei alleviivausta! oma nimi oikeaan yläkulmaan; marginaaliin ei mitään.
Today’s Special eli Päivän Pannu. otsikon numero oltava älä tavuta sanoja kappalejako: väh. kolme kappaletta, sisennys (ei tyhjää riviä väliin) muista.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Thoughts about Good Life Collected by Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun.
Ohjelmistotekniikka - Projektinhallinta
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Motivaatio oppimisessa Mari Lyyra Jämsän ja Jämsänkosken lukiot Oppimistaidon kurssi 2015.
PASSIIVI WHAT IS DONE?. Miksi passiivi? - huomio kohdistuu tekemisen kohteeseen - varsinaista tekijää ei tunneta, se on itsestään selvä tai sillä ei ole.
Pääsihteerin rekrytointiprosessi - välipäivitys
Infinitiivi + to-partikkeli
Konditionaali Mikä englannin apuverbi vastaa suomessa verbin -isi-liitettä? In your place, I’d buy a new laptop. I wish it would stop raining. Will said.
Specification by Example – Vaatimukset ja testaus ketterissä projekteissa Marko Taipale.
SANAJÄRJESTYS.
SANAJÄRJESTYS.
APUVERBIT.
AIKAMUODOT EHTOLAUSEET LIITEKYSYMYS
Edustajiston kokous 10/2016 Council meeting 10/2016
LIITEKYSYMYKSET … vai mitä?.
Power Grammar: Konditionaali
Words of quantity Open Road 6 pp
RELATIIVI- JA INDEFINIITTIPRONOMINIT
EHTOVIRKEPARIT YHTEENVETO.
Verbin perusmuoto 1 ’TO SING’ OR ’SING’.
Power Grammar: Menneen ajan konditionaali Suomen englanninopettajat ry
How should I ask my questions?
AINO LISÄMENOARVIO Edustajisto
Lue tekstikirjan sivut tarkkaan
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Volitioprosessi, tahdon!
COURSE: Indoor environment technology (5 ECTS)
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Esityksen transkriptio:

työskentelyn hallinta Mirja Iivonen Oman työskentelyn hallinta 1) ihmiset ja heidän osaamisensa ovat organisaation tärkein voimavara 2) mikään organisaatio ei toimi kuin kone vaan muistuttaa pikemminkin elävää organismia Tampereen kirjastopäivät 9.4.2002

Oman työskentelyn hallinta Miksi työn pitäisi olla raskasta? Miksi siitä ei voisi nauttia? Onko työpaikkamme sellainen, että soisimme sen lapsillemmekin? Voltaire: Tärkein päätös, minkä teet, on päätös olla hyvällä tuulella. Itseään voi palkita hyvästä suorituksesta. 1. Omasta työstä nauttiminen ja rentoutuminen

Oman työskentelyn hallinta 2. Konkreettisten tavoitteiden asettaminen Tavoitteiden jakaminen osatavoitteisiin Osatavoitteiden saavuttamiseen tarvittavien konkreettisten menettelytapojen tunnistaminen Todellisuuden tunnustaminen

Oman työskentelyn hallinta Aikataulun ja aika-tavoitteiden laatiminen Viivyttelyn syiden tunnistaminen ja poistaminen. Viivyttelyn syitä mm: - tehtävä tuntuu ylivoimaiselta tai vastenmieliseltä - tehtävän suorittamisesta ei seuraa välitöntä tulosta tai palkkiota - menestymisen tai epäonnistumisen pelko 3. Oman ajankäytön hallinta

Oman työskentelyn hallinta 4. Prioriteettien määrittämien Kaikki tärkeät asiat eivät ole kaikista tärkeimpiä. On paljon asioita, joissa ei voi olla mukana. Rutiinien pitäisi hoitua helposti. Rutiineja ovat mm.: - monet puhelut - suuri osa postia - monet raportit - monet kokoukset

Oman työskentelyn hallinta 4. Prioriteettien määrittämien (2) Toiminnan fokus pitäisi olla tavoitteisiin suuntautuneissa tehtävissä. Niitä ovat: 1) asiakkaiden kanssa toimiminen 2) ”tuotteen” valmistaminen 3) ”myynti/markkinointi” 4) koulutus- ja kehitystyö.

Oman työskentelyn hallinta 5. Yhteistyö ja töiden jakaminen Töiden jakamista estäviä uskomuksia ovat mm.: - ”Teen sen itse paremmin.” - ”Pääsen helpommalla tekemällä sen itse.” - ”En luota heihin.” Tunnista ”äidit” ja ”vauvat”.

The Story About Four People: Everybody, Somebody, Anybody, and Nobody ”There were an important job to be done and Everybody was sure that Somebody would do it. Anybody could have done it, but Nobody did it. Somebody got angry about it because it was Everybody’s job. Everybody thought that Anybody could do it, and Nobody wouldn’t do it. It ended up that Everybody blamed Somebody when actually Nobody blaimed Anybody.” Temme, Jim: Productivity Power, 1993.

Oman työskentelyn hallinta 6. Keskeytysten hallinta Joillakin ihmisillä on tapana keskeyttää muita jatkuvasti. Keskeytyksistä nopeasti selviämiseksi voi selittää oman tilanteen ja ehdottaa myöhempää asiaan palaamista tai muuta konkreettista toimenpidettä.

Oman työskentelyn hallinta 7. Stressin hallinta Tunnista stressin syyt ja tee jotain niiden poistamiseksi. Stressiä aíheuttaa mm. se - ettei tee sellaista työtä, mitä haluaisi tehdä - työtehtävien huono organisointi - liian luja työtahti - työtoverit - huono johtaminen/esimies