Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Raskaustestin pikkuinen plussa, Ei vielä höyhenkään.
Advertisements

Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
Perhevalmennus Hoiretahan mukulaa; vauvan hoito
Paljon Onnea tuoreet vanhemmat, Tervetuloa
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Leksandista Espooseen – rakenteita ja ratkaisuja
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Hyvinvointineuvola.
Lasten mielenterveyspalvelujen porrastus – uudet tehtävät 2012 alkaen
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Kehittäjätyöntekijä Merja Hakola Tavoite ; Imetystiedon anto ja kannustus imetykseen ja imetyksen pulmien selvittelyyn mikäli sellaisia syntyy.
Haapajärvi on alueen suurin kaupunki 7714 väestömäärällään
Pirjo Kotkamo Sirpa Kumpuniemi Vantaalaisen hyvä mieli –hanke
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Neuvolan mahdollisuudet lasten suojelussa
Raskaana olevan päihderiippuvaisen naisen hoito Vankisairaalassa
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
ISÄT NEUVOLAN PERHETYÖN, PERHEVALMENNUKSEN JA PARISUHDETYÖN SILMIN  ISIEN OSALLISUUS JA LÄSNÄOLO  ISÄ PARISUHTEEN TOISENA OSAPUOLENA Tarja Rantanen,
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
4-vuotiaan lapsen havainnointi neuvolassa
Naisten päihdetyön päivät kätilö Satu Viinikainen
ISÄNÄ PERHEESSÄ Ollaan yhdessä.
NEUVOLAN PERHETYÖ
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Synnytyksen jälkeen. Ensipäivät kotona Tärkeintä rauhoittaa ensipäivät kotona Muistakaa syödä, juoda, levätä Rentoutukaa, nauttikaa olemisesta kotona.
Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen.
VauvaSuomi ry Kohdatut vauvat elävät pidempään Varhainen kiintymys ja yhteisöllisyyden kokemus ratkaisevat Vuorovaikutus muovaa aivoja.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhepalvelukeskus Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Lähetekriteerit ja lähetteen sisältö. Lähetekriteerit erikoissairaanhoitoon Lastenpsykiatrian yksikköön tullaan hoitoon lääkärin lähetteellä Mikäli lapsella.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
UNTUVAINEN – Ryhmä odottaville äideille. Maarit Linnavuori perheohjaaja, neuvolan perhetyö Tarja Rantanen perheohjaaja, neuvolan perhetyö Riikka Okko-Holck.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Perhe - ja synnytysvalmennuksen merkitys Kauhajoki
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Psyykkisen kehityksen keskeiset tekijät ja uhkat eri ikäkausina
PERHEVALMENNUS valamihina ponnistamahan; synnytysvalmennus
Ilmoittautuminen mennessä.
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Vanhemmuus Raskaus on prosessi, jonka aikana on mahdollisuus alkaa matka vanhemmuuteen (vanhemmuuteen kasvua kuvataan myös kriisiperiodiksi, jonka raskaus.
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
Ilmoittautuminen mennessä.
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Anna-Kaisa Kortelainen
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
Naapurusto tutuksi Toiminnallinen ryhmä lasta kotona hoitaville vanhemmille Espoon maahanmuuttajapalvelut Maria Bakajic
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Perhevalmennus Lehtikankaan neuvolassa

Perhevalmennuksen tavoitteet Perhevalmennuksen kehittäminen on osana perhekeskukset Kainuuseen hanketta. Toteuttajana on moniammatillinen työryhmä. Tavoitteet Perhevalmennuksen tavoitteena on tukea vanhempia antoisassa ja haastavassa tehtävässä.Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa tietoja ja taitoja jotta kotona arki sujuisi hyvin vauvan kanssa.Vanhemmaksi kasvaminen ja vanhempana oleminen ovat asioita joita käsitellään kokoontumiskerroilla.

jatkuu Perhevalmennuksessa saatte tietoa myös mm. raskauden aikaisista muutoksista, synnytyksestä, imetyksestä,vauvan hoidosta ja vuorovaikutuksesta. Parisuhde vanhemmuus ja vauvaperheen arki ovat keskustelun aiheita. Perhevalmennus on ryhmämuotoista voimavaralähtöistä ja vuorovaikutuksellista.

Perhevalmennuksen sisältö 1. Äidiksi ja isäksi 20-25 rvk tutustuminen ryhmään odotusajan tuntemukset perheen voimavarat millainen äiti/isä minusta tulee 2. Fysioterapeuttinen ryhmäohjaus 15-20 rvk kehon muutokset ja liikunta 3.Parista perheeksi 25-28 rvk parisuhteen merkitys vanhemmuus vuorovaikutus

4.Synnytykseen valmentautuminen 30-34 rvk tietoa synnytyksestä ja ensi imetyksestä 5.Tutustuminen synnytyssairaalaan 32-36 rvk 6.Vastasyntynyt perheessä 32-36 rvk vauvan hoito vuorovaikutuksen ja kiintymissuhteen merkitys 7.Synnytyksen jälkeinen aika ja imetys 34-36 rvk synnytyksestä toipuminen hormonitoiminnan muutokset imetys, sen edut vauvalle ja äidille suun terveys

jatko 8. Perhe kotona vauvat noin 2kk valmennusryhmän vauvojen ja vanhempien tapaaminen 9. Avoin vauvaperheilta vauvat noin 6kk 10.10kk:n ryhmäneuvola vauvaperheen arki vauvaperheen palvelut 11.1-vuotis syntymäpäivätapahtuma lapset noin 1 v Rajoja ja rakkautta

Perhevalmennusryhmä kokoontuu aika paikka 1.kerta 2.kerta 3.kerta 4.kerta 5.kerta 6.kerta 7.kerta vauva syntyy

jatkuu 8.kerta 9.kerta 10.kerta 11.kerta

Yhteystiedot Terveydenhoitaja…………………………………. Perhetyöntekijä……………………………………. Perheneuvolan psykologi…………………………. Perheneuvolan sosiaalityöntekijä…………………. Kummikätilö……………………………………… Seksuaaliterapeutti………………………………... Varhaiskasvatuksen työntekijä……………………. Suuhygienisti………………………………………. MLL:n työntekijä………………………………..

Milloin on ihminen valmis äitinä olemaan? Tarpeeksi pätevä siihen olenko milloinkaan? Milloin on ihminen valmis kantamaan vastuun sen, jonka tuo tullessansa pikkuinen ihminen.? Jaksanko voimilla näillä lastani tukea, varustaa hoivata laulaa, leikkiä, lukea? Milloin on ihminen valmis vanhemman tehtävään lapseni seikkailuun suureen yhdessä lähdetään (Anna-Mari Kaskinen)