Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Advertisements

Yleistä Pääkaupunki: Brasília
Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy :: © TAK Oy Venäläisten matkailijoina Suomessa maaliskuu 2012 Kapustat Kaakkoon.
Metsäteollisuuden käyttämästä puusta 67 % tulee yksityismetsistä
Etelä-Savolla on ratkottavana monia haasteita, mm: Bkt/asukas Etelä-Savossa 73,3% koko maan tasosta vuonna 2010 Etelä-Savo keski-iältään (45,9 v) maan.
Lieksan kaupungin maaseutu
Sri Lanka.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Iso-Britannia Markus,Tuomas, Tapani.
Raasepori Lähde Wikipedia. Raasepori • Kaupunki Länsi-Uudellamaalla • Raasepori muodostui kunnista • Tammisaari • Karjaa • Pohja • Noin 70 km Helsingistä.
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
MAAPALLO HALTUUN.
Pakistan.
TANSKA.
LIETTUA LIETUVA.
Englanniksi on : Estonia. Viron pääkaupunki on Tallinna
Jos maailma olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 64,3 vuotta Jos Suomi olisi sadan asukkaan kylä odotettavissa oleva elinikä on 78,4.
Luonnonmukainen vesirakentaminen peruskuivatushankkeissa
Rakennetukien kesäpäivät Tampere
Suomen kartta.
Kuntalaisten mielipiteet - kunnallisvaaleissa äänestämisestä, - kunnallisista kansanäänestyksistä sekä - kunnanjohtajan valinnasta suoralla kansanvaalilla.
Pohjoismaat ja Venäjän markkinat Toimitusjohtaja Leif Fagernäs Pohjola-Nordenin seminaari
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Kiina.
Tekijät: Saara N, Laura & Mirella
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Iso-Britannia Essi & Henna.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Venäläinen kulttuuri Mirva SÄP13.
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Tulilintu / Koulutus- ja käännöspalvelut
Malta.
Vilma: Liettua sijaitsee balttiassa, helsingistä 600km etelään.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Taiga.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
Vuorovesi.
ISLANNIN LUONNONOLOT.
FILIPPIINIT.
Globaali monimuotoisuuskeskus
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
By: Venla ja Lotta. Pääkaupunki: Riika Asukasluku: n. 2 miljoonaa Pinta-ala: km² Viralliset kielet: Latvia Presidentti: Andris Bērziņš Itsenäistyi.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
VIRO Krista, Venla K, Liisa, Eveliina, Seela. Historia toisen maailmansodan jälkeen luvun lopulla osaksi Neuvostoliittoa. Kymmeniä tuhansia karkotettiin.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Helsingin perustaminen
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Alueiden Eurooppa.
Venäjä.
Ukrainan Historia.
Puola.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
Maaperä Tekijä:Minä.
VIRO.
SAARISTIO-SUOMI VEERA RASMUS..
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
Etsi Suomen kartta.
Esityksen transkriptio:

Tämän esityksen ovat tehneet Jonna ja Tilda-Laura 6 A lk Viro Pinta-ala:45 227 km2 Asukasluku:1 408556 milj. Asukastiheys:30,4 as./Km2 Kieli:viro Valtiomuoto:tasavalta Uskonnot:suurin osa luterilaisia, ortodoksit ja baptistit Valuutta:viron kruunu Vienti:kojeita, sähköteknisiä laitteita ja niiden osia ,sekä moottoriajoneuvojen turvavarusteita. Virosta tuli EU:n jäsen 1.5.2004. Naton jäsen siitä tuli 29.3.2004.

Sijainti kartalla Viro sijaitsee Suomenlahden etelärannalla Baltiassa. Viro on pohjoisin kolmesta Baltian maasta. Viro sijaitsee samalla leveyspiirillä kuin Keski-Ruotsi ja Skotlannin pohjois- kärki.

Korkeimmat kohdat Pohjois-Viron korkeimmat kohdat ovat Emumägi 166 m ja Laiuse mägi, 144 m. Etelän ylänköjä ovat Kuutse mägi, 217 m ja Haanja. Viron korkein kohta, Suur Munamägi, 318 m.

Saaret Viron rannikolla on n. 1 500 saarta, joista suurin osa on hyvin pieniä. Suurimmat saaret ovat Saarenmaa, Hiidenmaa, Muhu ja Vormsi. Riianlahden saaret Kihnu ja Ruhnu kuuluvat Virolle. Suomenlahden saarista suurin on Naissaari.

Joet ja järvet Viron 1 150 järvestä suurimpia ovat Peipsijärvi Itä-Virossa osittain Venäjän puolella ja Võrtsjärvi Etelä-Virossa. Suurin osa Viron järvistä on pieniä ja matalia. Tärkeimmät joet ovat Võrtsjärvestä Peipsijärveen laskeva Ema ja Peipsijär-vestä Suomenlahteen laskeva Narva.

Kasvillisuus Suot ja erityyppiset puuta kasvavat rämeet kattavat yli viidenneksen Viron pinta-alasta. Erityyppiset metsät kattavat hiukan yli puolet Viron pinta-alasta. Maailmassa on suhteessa enemmän suomaata vain Suomessa. Viron pinta-alasta n. 40 % on metsien peitossa. Mänty-, koivu- ja kuusimetsät ovat yleisiä.

Maatalous Maataloudessa tärkein ala on karjanhoito, joka tuottaa kaksi kolmasosaa Viron maatalouden kokonaistuotannosta. Eniten viljellään rehukasveja, ruista ja perunaa. Maatalouden kehittämistä haittaa mm. koneiden vanhanaikaisuus. Luonnonvaroja ovat puu, turve sekä palavakivi.

Teollisuus ja luonnonvarat Teollisuus tuottaa mm. elintarvikkeita, tekstiilejä, lannoitteita, jalkineita ja koneita. Viron luonnonvaroja ovat mm. palavakivi, fosforiitti, karbo- naattikivet, graniitti, hiekka ja sora, savi, turve, muta, kalkki, diatomiitti, pohja-ja kivennäis- vesi.

Väestö Väestöstä kaksi kolmannesta on virolaisia. Suurin vähemmistöryhmä on venäläiset (28 %). Tallinnalaisista vain puolet on virolaisia. Lukutaitoisia on 99 % väestöstä. 70 % väestöstä asuu kaupungeissa, joista suurimmat ovat Tallinna, Tartto sekä Narva ja Kohtla-Järve. Kuvassa virolaisia ja suomalaisia oppilaita

Tallinnan historia Tallinna on Viron pääkaupunki. Asukkaita siellä on noin 397 000. Tallinna oli rautakauden lopulla Rävalan maakunnan keskuspaikka. Tanska valloitti paikalla olleen Lindanisan linnan 1219 ja myi hansakaupungiksi nousseen Tallinnan 1346 Saksalaiselle ritarikunnalle. Ruotsi sai kaupungin 1561. Venäjä sai Tallinnan valtaansa vuonna 1710. Itsenäisen Viron pääkaupunkina Tallinna on ollut 1918–40 ja vuodesta 1991. Kuvassa Tallinnan satama

Võru Kaakkois-Virossa oleva Võrun maakunta rajoittuu idässä Venäjään ja etelässä Latviaan. Pinta-ala:2 305 km2 Asukasluku:n.40 000 as Kuvassa on kaverikoulumme Voru Kesklinna Gymnaasium, jossa on yli 600 oppilasta