Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Lasten Keskus Selvitystyö 2000-luvun lapsiperheiden huolenaiheista Osa 2 – Lapsiperheellisten tutkimus.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Perhetyö.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Perheen ja päivähoidon vuorovaikutusareenat
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Yhteisen seurakuntatyön tehtävät johtosäännön mukaan Yhteinen
Kuva: Lotta Numminen Mitä ovat 2010-luvun toimintatavat ?
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Kristittyjen yhteys ja monikulttuurisuus seurakuntaelämän rikkautena
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Tutkimusosasto Tuetaanko lastensuojelun asiakasperheitä riittävästi terveydenhuollossa? Marketta Rajavaara Professori, Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Tukea arjen vaativiin vaiheisiin
Kokemuksia pilottikouluista
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Matskua seurakuntiin Digikorvat.
Ryhmäytyminen nivelvaiheissa
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen.
Seurakuntien verotulojen kehitys
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Mitä seurakunta tekee? Miksi seurakunta on?.
Seurakunnat ja Lape Jarmo Kokkonen
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
Esityksen transkriptio:

Kirkko keskellä kylää Seurakuntien varhaiskasvatus ja perhepalvelut perheitten tukena Martti ESKO, kirkon perheasiain johtaja

Läsnäolon kirkko (2002) Suomen ev.lut.kirkon työn lähtökohtana on hyvän elämän edellytysten turvaaminen ”tukee perheitten hyvän elämän edellytyksiä” ”puolustaa oikeutta lapsuuteen ja nuoruuteen” ”ei jätä yksin isovanhempien sukupolvea”

Perhe – yhteistyökumppani erimuotoinen perhe on kirkon tärkein yhteistyökumppani eikä vain työn kohde ellei perhe selviä myöskään yhteiskuntamme eikä kirkkokaan selviä lapsiperheellä on edelleen elämän keskeisimmät ja tärkeimmät tehtävät hoidettavinaan varhainen vuorovaikutus (0-3v.) on tärkeä avainsana vanhemman ja lapsen suhteessa arvokasvatuksen perusta on omassa lapsuuden perheessä

Vanhemmuuden teesit lapsi tarvitsee vanhemmilta aikaa lasten tulee saada tuntea, että aikuiset huolehtivat ja välittävät heistä lapsella on oltava hyvä ja turvallinen kasvuympäristö

Lapset elämänkoulussa lapsi tarvitsee rakkautta,ystävyyttä, uskoa ja arvoja hyvä kasvatus kodissa ja koulussa edellyttää selkeitä kasvatustavoitteita ja voimavaroja meidän tulee tuntea lapsemme, arvostaa ja kuunnella heitä meidän tulee kasvattaa lapsemme hyviksi, tasapainoisiksi, itseään ja toisia kunnioittaviksi vanhempina meidän on kannettava kasvatusvastuumme, käytettävä auktoriteettiasemaamme ja asetettava lapsillemme tarvittavat rajat. ongelmiin on puututtava heti. olemme jättäneet lapsemme liian yksin

LAPSIIN KULUU ENITEN Toimintamenot 830 milj. lapset ja nuoret 253 milj jlanpalv & toimitukset 126 milj. hautaustoimi 83 milj. etc….

Tilastoja ja ”kosketuspintoja” Suomen ev.lut.kirkko; 576 seurakuntaa jäseniä: 4 379 511 (83,6%) diakonia; 739 276 kontaktia (as.268 149) lapsi ja nuorisotyö; n.350 000 lasta ja nuorta perheneuvonta; 97 290 nlua (17 096 as.) palveleva puhelin 42 189 plua

Lapsi- ja nuorisotyö v. 2005 perhekerhoja: 44 736 ( osall. 1 217 206) päiväkerhoja 4 680 koul. aamu- ja ip-toiminta: 771 srk (16 352) nuorten illat 20 429 rippikouluja 2 429 ( osall.87,9% ; 58 818) + partiot, retket, pyhäkoulut etc.-..

K I R K K O KOTI--- KOULU---KIRKKO FIL.TRI AIRAKSINEN:>>> KOTI--- KATU---KOULU ONKO NÄIN???