Microsoft® Lync™ 2010 Web App -koulutus

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Advertisements

Microsoft® Lync™ 2010 Pikaviestintä ja tavoitettavuus Koulutus
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Microsoft® Lync™ 2010 Attendant-koulutus
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
TILDA-Verkkotilastointi
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Profiilin ja tietosuoja-asetusten päivittäminen ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
Microsoft® Lync™ 2010 Ääni- ja videokoulutus
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Microsoft® Lync™ 2010 Edustajien koulutus
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Microsoft® Lync™ 2010 Vastausryhmä-sovelluskoulutus
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
Jakaminen ja yhteistyö
PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN
Word – joukkokirjeet ja tarrat
Microsoft® Lync™ 2010 Neuvottelut ja yhteiskäyttö Koulutus
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Vapaa aihe Kysymykset.
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
Virtuaalisointi.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
PowerPoint-esitys OHJE.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
Lync Web App Pikaopas: Kokoukseen soittaminen
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Keskusteluryhmän etsiminen ja keskusteluun liittyminen Voit etsiä ryhmiä, joihin sinulla on pääsyoikeus, käyttämällä Lync-hakua. 1.Napsauta Lyncin pääikkunassa.
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
Windows-kaupan Lync-sovelluksen käytön aloittaminen
LUOTTAMUKSELLINEN. Jakelu vain salassapitosopimuksen allekirjoittaneille kumppaneille. Microsoft ei anna suoria tai epäsuoria takuita. © 2012 Microsoft.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lync-kokouksen ajoittaminen Jos käytät Outlookia, voit ajoittaa Lync-kokouksen käyttämällä Lyncin.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
© 2012 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Yhteyshenkilön lisääminen Oma Yhteystietoluettelosi helpottaa yhteydenpitoa, ja sen avulla näet.
E –oppikirjan käyttöönotto
Office 365.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
Kirjaston avoimet tietotekniikkaopastukset
Esityksen transkriptio:

Microsoft® Lync™ 2010 Web App -koulutus

Tavoitteet Tässä koulutuksessa esitellään Microsoft Lync Web App -sovelluksen toiminta. Koulutuksen aiheet: Lync Web App –yleiskuvaus Online-kokoukseen osallistuminen Muiden osallistujien kutsuminen Sovelluksen jakamisen aloittaminen Asiakaspuolen lokien hankkiminen Liite

Takaisin Tavoitteisiin Yleistä Lync Web App tarjoaa selainpohjaisen vaihtoehdon Lync online -kokoukseen osallistumiseen. Lync Web App -sovelluksen käyttämistä varten tarvitaan selain, johon on asennettu Microsoft Silverlight. Lync Web App tarjoaa samanlaisen online-kokouskokemuksen kuin Lync 2010 - asiakassovellus, mutta osallistujien ei tarvitse asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja osallistuakseen online-kokoukseen. Työpöydän jakaminen edellyttää kuitenkin ylimääräisen jakamislaajennuksen asentamista. Silverlight Kaikki Silverlight-sovellusta tukevien selainten ja käyttöjärjestelmien käyttäjät, joilla on käytettävissään internetyhteys, voivat osallistua Lync online -kokoukseen asentamatta Lync- tai Lync Attendee -asiakassovellusta. Silverlight on eri selaimissa ja eri alustoilla toimiva selaimen laajennus, joka mahdollistaa verkkosovellusten käyttämisen. Kun käyttäjä osallistuu kokoukseen Web App -sovelluksen välityksellä, selain hakee automaattisesti Silverlight-asennuksen ja kehottaa käyttäjää asentamaan sen tarvittaessa. Vaihtoehtoisesti voit asentaa Silverlightin sovelluksen kotisivulta. Takaisin Tavoitteisiin

Online-kokoukseen osallistuminen Seuraavassa osiossa on kuvattu online-kokoukseen osallistuminen Lync Web Appin välityksellä. Seuraavissa dioissa esitetään kokoukseen osallistumisen työnkulku ja eri käyttövaiheet. Järjestelmä saattaa kehottaa osallistujaa asentamaan Silverlightin tai sallimaan ponnahdusikkunan, minkä jälkeen osallistujan tietokone hoitaa loput. Takaisin Tavoitteisiin

Kaavio: Online-kokoukseen osallistuminen Online-kokoukseen osallistuminen nopeasti Lync Web App -sovelluksen avulla vaatii vain vähän käyttäjän toimia. Onko Silverlight asennettu? Ohjaa asentamaan Silverlight Asenna Silverlight Napsauta URL-osoitetta Ei Sähköposti-kutsu Kyllä Käynnistä Web Client -asiakasohjelma Onko Native Client asennettu? Ei Käyttäjä voi halutessaan käynnistää asiakasohjelman samassa ikkunassa Onko ponnahdus-ikkunat estetty? Kyllä Kyllä Käynnistä asiakasohjelma uudessa ikkunassa Ei Käynnistä Native Client Takaisin Tavoitteisiin

Online-kokoukseen osallistuminen Lync Web App -sovelluksen avulla Näissä ohjeissa on kuvattu online-kokoukseen osallistuminen ja yhteyden muodostaminen kokouksen ääniosuuteen. Huomio: tätä varten tarvitaan Silverlight. Online-kokoukseen liittyminen Avaa online-kokouksen kutsu. Napsauta Liity online-kokoukseen -hyperlinkkiä tai kopioi ja liitä kokouksen URL-osoite selaimen osoiteriville. Liity kokoukseen vieraana tai käytä yrityksesi tunnistetietoja. Valitse Liity vieraana, jos osallistut kokoukseen yrityksen ulkopuolelta. Jos käytät yrityksen tunnistetietoja, valitse Liity yrityksen tunnistetietoja käyttämällä. Täydennä näytön tiedot, kuten nimesi, ja valitse sitten Liity kokoukseen. Napsauta valintapalkin Puhelin-painiketta. Kirjoita työ- tai matkapuhelinnumerosi Puhelintiedot-kohtaan ja valitse sitten Soita minulle. Takaisin Tavoitteisiin

Yleisimpien tehtävien suorittaminen Seuraavassa osiossa on kuvattu online-kokouksen osallistujan tärkeimmät toiminnot. Takaisin Tavoitteisiin

Muiden osallistujien kutsuminen Esittäjä voi kutsua kokoukseen lisää osallistujia Ihmiset-valikon kautta. Osallistujan kutsuminen neuvottelupuheluun Napsauta avattavaa Ihmiset-valikkoa. Valitse Kutsu puhelimitse ja kirjoita osallistujan puhelinnumero. Online-kokous valitsee tämän numeron automaattisesti ja yhdistää osallistujan neuvottelupuheluun. Osallistujien kutsuminen online-kokoukseen Valitse Kutsu sähköpostitse. Napsauta Kopioi kaikki tekstit -painiketta. Avaa Outlook ja valitse Uusi sähköposti. Täydennä Vastaanottajan tiedot ja Aihe. Liitä teksti sähköpostiviestiin valitsemalla Ctrl + V. Valitse Lähetä. Takaisin Tavoitteisiin

Sovelluksen jakamisen aloittaminen Sovellusten jakaminen on ensisijainen tapa näyttää online-kokousten sisältöä. Esittäjät voivat jakaa koko työpöytänsä tai yksittäisen sovelluksen, kuten PowerPoint- esityksen. Huomio: ensimmäisellä käyttökerralla käyttäjän on asennettava sovellusten jakamiseen tarvittava Lync Web App -laajennus. Sovelluksen jakamisen aloittaminen Valitse Jaa. Valitse Jaa työpöytä tai Ohjelma. Valitse kehotettaessa varoitusikkunassa Salli. Valitse Aloita jakaminen. Huomio: osallistujat näkevät vihreiden palkkien sisällä olevan sisällön. Voit jakaa esityksen hallinnan toisen osallistujan kanssa valitsemalla Luovuta hallinta. Voit lopettaa tietojen jakamisen valitsemalla Lopeta jakaminen. Takaisin Tavoitteisiin

Asiakaspuolen lokien hankkiminen Lync Web App -sovelluksen kautta voidaan hankkia asiakaspuolen lokeja vianmääritystä tai eskalointia varten. Huomio: asiakaspuolen lokit ovat .log- muodossa, ja ne voi lukea millä tahansa tekstieditorilla, kuten Notepad.exe:llä. Asiakaspuolen lokien hankkiminen Napsauta Asetukset-valikkoa. Valitse Asetukset. Tarkista, että Ota kirjaaminen käyttöön - vaihtoehto on valittuna. (Tämä vaihtoehto on käytössä oletusarvoisesti.) Valitse Tallenna lokit. Kirjoita lokien tiedostonimi ja valitse Tallenna. Tiedostonimi voi olla mikä tahansa nimi, joka auttaa muistamaan tiedoston sisällön. Voit nimetä tiedoston esimerkiksi palvelupyynnön (SR) numeron mukaan. Esimerkkejä: SR0000999.log Lync Web App -loki kk-pp-vv.log Voit avata asiakaspuolen lokin tai tyhjentää henkilötietoasetukset napsauttamalla Asetukset-valikkoa. Takaisin Tavoitteisiin

Takaisin Tavoitteisiin Yhteenveto Tässä koulutuksessa on käsitelty seuraavat Microsoft Lync Web App - sovelluksen käyttämiseen liittyvät asiat: Lync Web App –yleiskuvaus Online-kokoukseen osallistuminen Muiden osallistujien kutsuminen Sovelluksen jakamisen aloittaminen Asiakaspuolen lokien hankkiminen Liite Takaisin Tavoitteisiin

Takaisin Tavoitteisiin Liite Takaisin Tavoitteisiin

Takaisin Tavoitteisiin Lync Web App -termit Termi Määritelmä Kokouksen osallistujat Osallistujat voivat tarkastella vain sisältöä. Osallistujilla ei ole oikeuksia jakaa sisältöä, tiedostoja, työpöytää tai luonnoslehtiötä. Osallistujat voivat kutsua kokoukseen muita osallistujia. Kokoukset esittäjät Esittäjillä on kaikki samat oikeudet kuin osallistujillakin. Esittäjät voivat myös jakaa työpöydän tai sovelluksia. Esittäjät voivat ladata sisältöä ja tallentaa sisältöä paikallisesti. Esittäjät voivat luoda luonnoslehtiöitä. Esittäjät voivat hyväksyä henkilöitä odotustilasta. Esittäjät voivat poistaa muita osallistujia, lukuun ottamatta kokouksen järjestäjää. Esittäjä voi ylentää osallistujia. Esittäjä voi siirtää muita esittäjiä alemmalle tasolle (lukuun ottamatta kokouksen järjestäjää). Esittäjät voivat vaimentaa muita osallistujia. Esittäjät voivat selata sisältöä. Esittäjät voivat lukita kokouksen. Kokouksen järjestäjä Kokouksen järjestäjällä on kaikki samat oikeudet kuin esittäjilläkin. Muut eivät voi poistaa kokouksen järjestäjää neuvottelusta. Kokouksen järjestäjää ei voi siirtää alemmalle tasolle. Kokouksen järjestäjää ei voi koskaan asettaa odottamaan odotustilaan. Kokouksen järjestäjää ei ilmoiteta erikseen kuvakkeella tai tekstillä osallistujaluettelossa. Kokouksen järjestäjän roolia ei voi siirtää joten käyttäjää ei voi ylentää kokouksen järjestäjäksi. Yhteinen nimitys esittäjälle, kokouksen järjestäjälle ja osallistujille. Takaisin Tavoitteisiin

Lync Web App -termit (jatkoa) Määritelmä Osallistujaluettelo Osallistujaluettelossa näkyvät kokouksen osallistujat. Esittäjän odotustila Odotustilassa ovat kaikki kokoukseen kutsutut henkilöt, jotka odottavat esittäjän hyväksymistä. Kokoukseen osallistuminen Ohjaustoiminto, jolla esittäjät voivat muuttaa kokouksen osallistumiskäytäntöjä. Kokouskäytäntö Kokouksen käytännöt määrittää järjestelmänvalvoja. Kokouksen käyttöoikeudet Ohjaustoiminto, jolla esittäjät voivat muuttaa kokouksen osallistujien ennakkoon määritettyjä tehtäviä kokouksen aikana. Julkiset kokoukset Kokoukset, joiden osallistujien välinen luottamustaso on korkea. Näille kokouksille tunnusomaisia piirteitä ovat: kaikista todennetuista käyttäjistä tulee automaattisesti esittäjiä kaikki liitetyt/liittämättömät/nimettömät käyttäjät ovat osallistujia.   Yksityiset kokoukset Yksityisten kokousten yhteydessä kokoukseen osallistujat on tarkastettava. Näissä kokouksissa kokouksen järjestäjä määrittää esittäjät ja osallistujat etukäteen. Takaisin Tavoitteisiin

Takaisin Tavoitteisiin © 2010 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Microsoft, Exchange ActiveSync, Excel, Lync, Outlook, PowerPoint, SharePoint, SQL Server, Windows, Windows Live, Windows Mobile, Windows Server ja muut tuotenimet ovat tai saattavat olla rekisteröityjä tuotemerkkejä ja/tai tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa / muilla alueilla. Nämä tiedot on tarkoitettu vain epäviralliseen käyttöön, ja ne edustavat Microsoft Corporationin julkaisuhetkellä voimassa olevia tietoja. Koska Microsoftin on vastattava muuttuviin markkinaolosuhteisiin, näitä tietoja ei voida tulkita Microsoftia sitoviksi, eikä Microsoft voi taata näiden tietojen paikkansapitävyyttä julkaisuajankohdan jälkeen. MICROSOFT EI ANNA MITÄÄN SUORIA, EPÄSUORIA TAI LAKISÄÄTEISIÄ TAKUITA TÄMÄN ESITYKSEN SISÄLTÄMISTÄ TIEDOISTA. Takaisin Tavoitteisiin