Toimintakyvyn tukeminen taidolla ja laadulla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ECVET tulee, oletko valmis!
Advertisements

KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Katariina Haapasaari Hanna Lahti
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitos
MISTÄ OIKEIN ON KYSE?.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Ohjauksen toimintamalli tietoverkkojen avulla *Toimintamallissa kuvataan opiskelijan ohjausprosessia Skypen ja Connect Pron välityksellä *Toimintamalli.
Erilaiset oppimisympäristöt ja –menetelmät oppimisen tukena
Projektisalkun hallinta
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Koulutuskeskus Salpaus Hyvä Yritys /Georges Segura - Outi Salmela Tervetuloa! Hyvä Yritys (ammatillinen oppimisympäristöjen kehittämishanke)
PALVELUSUUNNITELMA JA TOTU -suunnitelma
KAARINA KANGAS SOSIAALI- JA TERVEYSALA
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
Projektiryhmän aloituskokous Pj. Merja Saarela
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen Pohjois-Savon ELY -
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
KORKEAKOULUOPISKELI- JOIDEN LIIKKUVUUTTA TUKEVAN OHJAUKSEN JA NEUVONNAN LAADUN PARANTAMINEN (SUMOHE)
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
HUKI-rahoitus ja sen käyttö, ohjeistus ja lomakkeet Lajipäällikkö-valmentajapäivä Helsinki Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland.
HANKEINFO
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
VERKOSTON VOIMAA! - Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen - oppimisympäristöhanke Juulia Tuominen
Routes towards Europe RTE Oppimiskumppanuushanke vuosina
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Laatuseminaari Jyväskylä Leena-Maija Talikka/ Sari Turunen -Zwinger.
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
KIELISALKKU JA ARKIOPPIMINEN – OPISKELIJALIIKKUVUUS- LEONARDOHANKE Kevät 2005 –kevät 2007 Liisa Pöykkö Hyvinvointiala.
Kilda-projektin tulokset ja tavoitteet Kildan ohjausryhmä Marja-Liisa Seppälä.
Eija Hautala OAMK Toward Active Old Age ”Kohti Aktiivista Vanhuutta” TAOA.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
Joustavat opetusjärjestelyt Siilitien peruskoulu
Työikäisen CP-vammaisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ja niiden ylläpitäminen Kuntoutuspolut ja asiantuntijaverkostot.
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Aulangolla Leena-Maija Talikka CIMO.
WBL–TOI Manual -projekti Development of work-based learning by transferring existing good practices in Common Quality Assurance Framework 2008−2010 Project.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Nuorisopalveluiden tavoitetila
Yritysviestintä, hankeviestintä, projektiviestintä
TKK:n auditointi kirjaston näkökulmasta Ari Muhonen Tampere.
Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
4/1/2015 Kv-toiminta Kiipulan ammattiopistossa Opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuus –Comenius (1 hanke), LdV (4 hanketta), OPH Kv-kehittämishankkeet.
Verkostossa mukana: – Turun aikuiskoulutuskeskuksen Paimion yksikkö (ent. Paimion aikuiskoulutuskeskus PAKK) –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto Rahoitus:
DVD-oppimateriaali Niko Silventoinen Esityksen sisältö 1. Johdanto 2. Projektin kulku 3. Skiaskopia objektiivisena näöntutkimusmenetelmänä.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2012 aikana -”Vanhojen hankkeiden” tilanteiden koordinointi.
Projektin toiminta 1. Koordinaatiohankkeen laajentuminen - Vierailu uusiin hankkeisiin kevään 2013 aikana -Raahe, Akaa/Valkeakoski, Proficom -”Vanhojen.
Yrittäjyyden vaikutus alueeseen Alueen vaikutus yrittäjyyteen Pia Arenius, professori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
Ready Study Go Around Europe! RSGAE Projektin esittely.
Projektikoordinaattori Anne Siekkinenpuh Setlementtien sosiaalisen tilinpidon verkostohanke 2008–2011 Setlementtien.
Nousevan alan perustiedot
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO
LIITE ARTTU2: Uudistusten reaaliaikaisten arviointien työsuunnitelmaluonnos I Uudistusten lähtökohtatilanteen ja toimijakentän kartoitus.
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
ODA – Omat digiajan hyvinvointipalvelut
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Toward Active Old Age ”Kohti Aktiivista Vanhuutta”
Esityksen transkriptio:

Toimintakyvyn tukeminen taidolla ja laadulla Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

SUFUCA –PROJEKTIN TOTEUTUS JA SEN TULOKSET PROJEKTIN TUOTOKSET JA TULOKSET VIRO Tartu Hooldekodu PROJEKTIN SUUNNITTELU SUOMI Oulaisten ammattiopisto 1. TOIMINTAMALLI, JOLLA ARVIOIDAAN JA TESTATAAN PROJEKTISSA KEHITETTÄVIÄ TOIMINTAKYVYN TUKEMISEN MENETELMIÄ JA AKTIVITEETTEJA TOTEUTUS Toiminta ja sen eteneminen suunnitelman ja budjetin mukaan. Kaikki projektin yhteistyökumppanit ovat sitoutuneita projektiin ja sen tavoitteisiin. Kaikki yhteistyökumppanit ovat halukkaita toimimaan työpakettien mukaisesti. VIRO Tartu Tervishoiu Kõrgkool VANHUSTEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN TAIDOLLA JA LAADULLA SUOMI Kartanonväki, Haapavesi SAKSA Berufskolleg Kleve SUOMI Jokihelmen opisto 2. WWW-SIVUT LIITTYEN VANHUSTEN TOIMINTAKYVYN TUKEMISEEN FYYSISELLÄ, PSYKO-SOSIAALISELLA JA HENGELLISELLÄ OSA-ALUEELLA ENGLANNIN, SAKSAN, SUOMEN JA VIRON KIELILLÄ Kirjallinen dokumentti, jossa kuvataan toimintakyvyn tukemisen prosessi Fyysisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit Psyko-sosiaalisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit . Hengellisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit PROJEKTIN PÄÄTTÄMINEN 3. PROJEKTIN TUOTOSTEN LEVITTÄMINEN PARTNERIMAISSA Levityssuunnitelmat Posterit Esitteet ja lehdistötiedotteet Kansallinen seminaari Virossa Kansallinen seminaari Saksassa Kansallinen seminaari Suomessa Kansainvälinen seminaari Suomessa 4. PROJEKTIN EVALUAATIORAPORTIT Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

SUFUCA –PROJEKTIN YHTEISTYÖKUMPPANIT SUOMI Oulaisten ammattiopisto VIRO Tartu Hooldekodu VANHUSTEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN TAIDOLLA JA LAADULLA SUOMI Kartanonväki, Haapavesi VIRO Tartu Tervishoiu Kõrgkool SUOMI Jokihelmen opisto SAKSA Berufskolleg Kleve Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009 SUFUCAN RAHOITUS Leonardo da Vinci -ohjelman Innovaatioiden siirto -hanke Hallinnoija Kam / Oulaisten ammattiopisto, sosiaali- ja terveysalan yksikkö Hankkeen kesto 1.10.2008 - 30.9.2010 Hankkeen kokonaiskustannusarvio ja rahoittajat: Kokonaisbudjetti: 227 074 € Leonardo da Vinci -tuki 170 304 € Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

PROJEKTIN TUOTOKSET JA TULOKSET 1. TOIMINTAMALLI, JOLLA ARVIOIDAAN JA TESTATAAN PROJEKTISSA KEHITETTÄVIÄ TOIMINTAKYVYN TUKEMISEN MENETELMIÄ JA AKTIVITEETTEJA Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

PROJEKTIN TUOTOKSET JA TULOKSET 2. WWW-SIVUT LIITTYEN VANHUSTEN TOIMINTAKYVYN TUKEMISEEN FYYSISELLÄ, PSYKO-SOSIAALISELLA JA HENGELLISELLÄ OSA-ALUEELLA ENGLANNIN, SAKSAN, SUOMEN JA VIRON KIELILLÄ Kirjallinen dokumentti, jossa kuvataan toimintakyvyn tukemisen prosessi Fyysisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit Psyko-sosiaalisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit Hengellisen toimintakyvyn tukemisen luovat ja innovatiiviset menetelmät ja aktiviteetit Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

PROJEKTIN TUOTOKSET JA TULOKSET 3. PROJEKTIN TUOTOSTEN LEVITTÄMINEN PARTNERIMAISSA Levityssuunnitelmat Posterit Esitteet ja lehdistötiedotteet Kansallinen seminaari Virossa Kansallinen seminaari Saksassa Kansallinen seminaari Suomessa Kansainvälinen seminaari Suomessa Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

PROJEKTIN TUOTOKSET JA TULOKSET 4. PROJEKTIN EVALUAATIORAPORTIT Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

TYÖPAKETTIEN AIKATAULU SUFUCA -PROJEKTISSA 1.10.1.11.1.12.1.1.1.2.1.3.1.4.1.5.1.6.1.7.1.8.1.9.1.10.1.11.1.12.1.1.1.2.1.3.1.4.1.5.1.6.1.7.1.8.1.9 2008 2009 2010 2010 I Koordinointi II Orientaatio vanhusten toimintakyvyn tukemiseen III Toimintamalli menetelmien ja aktiviteettien arvioimiseen ja testaamiseen IV Fyysisen toimintakyvyn tukemisen menetelmät ja aktiviteetit V Psyko-sosiaalisen toimintakyvyn tukemisen menetelmät ja aktiviteetit VI Hengellisen toimintakyvyn tukemisen menetelmät ja aktiviteetit VII www-sivut VIII Levittäminen IX Arviointi I Työseminaari Suomessa II Työseminaari Virossa IIITyöseminaari Saksassa IV Työseminaari Virossa V Työseminaari Saksassa VI Työseminaari Suomessa Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009 KV-KONFERENSSI SUOMESSA

E VA L U A T I O E VA L U A T I O E VA L U A T I O E VA L U A T I O VANHUSTEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN TAIDOLLA JA LAADULLA FYYSISEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN PSYKO-SOSIAALISEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN HENGELLISEN TOIMINTAKYVYN TUKEMINEN E VA L U A T I O E VA L U A T I O E VA L U A T I O E VA L U A T I O LUOVAT JA INNOVATIIVISET MENETELMÄT JA AKTIVITEETIT LUOVAT JA INNOVATIIVISET MENETELMÄT JA AKTIVITEETIT LUOVAT JA INNOVATIIVISET MENETELMÄT JA AKTIVITEETIT Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009

VIERIVÄ KIVI EI SAMMALOIDU Leena Lähdesmäki ja Pia Koistinen kevät 2009