Eurooppa Internetissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ECVET tulee, oletko valmis!
Advertisements

KDK:n Kansallisen näkymän ryhmän työskentelystä
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
TerveTie Tampereen ryhmä
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
Kehittynyt Informaatiopalvelu, joka keskittyy Euroopan unioniin, Euroopan maihin sekä kansalaisia, sidosryhmiä ja tutkijoita koskettaviin aiheisiin tämänpäivän.
Cogeca: Maatalousosuuskuntien yhteinen eurooppalainen ääni.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
STEKAN YKSITYISEN SEKTORI
Sensing the Web 2. lokakuuta, 2007Puh: Petteri Hannonen
Maaseutuvirasto Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö
Kehittynyt Informaatiopalvelu, joka keskittyy Euroopan unioniin, Euroopan maihin sekä kansalaisia, sidosryhmiä ja tutkijoita koskettaviin aiheisiin tämänpäivän.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Tiedonhaku Ensyklopediat Kommentaarit Journaalit.
TWITTER KIRJASTOPALVELUNA Krista Auvinen Lähteet:
Kääntäjät osana EU-viestintää
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
Uudet Europe Direct -tiedotuspisteet Komission paikallinen äänitorvi kansalaisten kanssa käytävää vuoropuhelua varten Euroopan komission Suomen edustusto.
EU-vaikuttaminen Suomessa
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen.
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Europe on the Internet Eurooppa Internetissä Valikoima hyödyllisiä nettisivuja Euroopan unionista ja Euroopasta Ian Thomson Johtaja, Cardiff EDC Viimiesin.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Tiedonhaun työkalupakki - tiedonhaun tekniikka haltuun
The Annual Policy Report 2009 Vuosittainen raportti maahanmuuttopolitiikasta Suomessa HUOM : Voit täydentää ylätunnisteen Näytä/Ylä- ja alatunniste (Älä.
Sosiaalisen median suihku Mistä on kyse?. Miten ja missä viestit?
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta: iGoogle ja RSS-syötteet Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
TIEDONHAUN PERUSTEET JA KIRJASTON PALVELUITA. Sisällöt Aiheen ja tiedonlähteen valinta Haku- ja asiasanat Tiedonhaun perustekniikka Kirjastoverkon palvelut.
TIETOA JA TAITOJA TIEDONHANKINTAAN: Marttaliitto ry:n ja Uudenmaan Marttojen toimiston henkilökunnalle.
Klikattuasi Uusi… saat seuraavan näytön. Dashboard kohdasta voit luoda minkä tahansa aiheisen Netvibesin. Jos haluat lähteä luomaan itse rakennellen Netvibesia.
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
Tiivistelmä sisällöstä:  Facta Tietopalvelu on kotimainen hakupalvelu, joka vastaa sisällöltään moniosaista painettua tietosanakirjasarjaa Miten käytössä?
Metropolian kirjasto oppimisen tukena. Häkkinen / Ylitalo-Kallio Mistä tietoa? Metropolian kirjaston kokoelmat ja www-sivut
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.JohdantoJohdanto 2.Tiedonhaku Europa-portaalistaTiedonhaku.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
1ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala 09. Wiki-ideologiaa yhteisöllisyys avoimuus vuorovaikutteisuus yhteiskäyttö 2ePassi / wiki-työpaja Hanna Toijala.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT. Sisällöt artikkeliviitetietokannat Arto ja Aleksi Elektroniset lehdet ePress, PressDisplay, Suoma ja Googlen lehdet.
ARTIKKELI- JA LEHTITIETOKANNAT
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Lehtiartikkelitietokannat ja elektroniset aineistot Mitä tietoja tai asioita asiakkaat voivat löytää kirjaston elektronisista aineistoista? Faktat, tilastot,
Euroopan Unionin perustuslaki ja Lissabonin sopimus EU:n tulevaisuuskonventti valmisteli sopimuksen EU:n perustuslaista Piti tulla voimaan jo 2006, mutta.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
1 European Commission Agora ICT-foorumi, Jyväskylä, Olli Rehn Euroopan komission jäsen Kasvu ja työllisyys Euroopan unionin haasteena.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS YH 4 EU:N TOIMIELIMET.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
LAINSÄÄDÄNTÖ JA ERI TOIMIELIMET.  Asetukset: Ylikansallinen oikeus koko Unionin alueella *Esim. paljon Maatalous, kilpailu Direktiivit: Jäsenvaltion.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU:n PERUSSOPIMUKSET.
Apurahojen haku Jouko Miettunen
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
EU lyhyesti 28 jäsenmaan muodostama vapaakauppa-alue
Eduskunta Eduskunnan tärkeimmät tehtävät
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
Työpaja: englanninkielisiä tiedonlähteitä mediatekniikan opiskelijoille Kevät 2014, Kaisu Sallasmaa.
Artikkelihakujen tekeminen
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
luotettavaa tietoa lääkkeistä?
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Esityksen transkriptio:

Eurooppa Internetissä Europe on the Internet Eurooppa Internetissä Valikoima hyödyllisiä nettisivuja koskien Euroopan unionia ja Eurooppaa Ian Thomson Johtaja, Cardiff EDC Viimeisin päivitys: helmikuu 2013, Petra Pentzin

Hyödyllisiä nettisivuja ja muita lähteitä Euroopatiedon etsintään Sisällys Mistä etsiä tietoa Euroopasta Tietoa lainsäädännöstä, juridiikasta ja poliittisten päätösten teosta Ajankohtaisen tiedon etsintä Tietoa EU politiikasta ja maista EU:n myöntämät tuet ja lainat - Tilastoa Yhteystietoja Terminologia ja kielitietoutta

Searching for European information Mistä etsiä tietoa Euroopasta Searching for European information EUROPA –haku on EU:n oma hakukone, josta löytää tietoa EU:n instituutioista ja edustajistoista. [EUROPA –hausta et löydä tietoa EUR-Lex:stä] Search Europa –palvelu käyttää Googlen hakupalvelua EUROPA portaalin hauissa. Palvelun on perustanut European Journalism Center ja se on saatavilla vain englannin kielellä. [Sisältää myös EUR-Lex hakutulokset] ECLAS on merkittävä EU:n aihealueita käsittelevä bibliografinen luettelo, josta voi löytää EU julkaisuja, akateemisia kirjoja, lehtiartikkeleita ym. Palvelu on saatavana englannin ja ranskan kielellä. [Hyperlinkki koko tekstiin, jos vapaasti käytettävissä] EU Bookshop tarjoaa EU –julkaisuja, joita voi ostaa painettuina versioina tai ladata elektronisina tiedostoina. [Kaikki vanhemmat julkaisut eivät ole elektronisesti saatavilla. Ei sisällä EU –asiakirjoja] EUR-Lex on virallinen EU:n lainsäädäntöelimen tietolähde. Sivulta löydät EU:n asiakirjoja.

Searching for European information Mistä etsiä tietoa Euroopasta Searching for European information Erilaiset dokumenttirekisterit, kuten Euroopan Parlamentti, Euroopan Unionin Neuvosto ja Euroopan Komissio + Komiteamenettelyrekisteri tarjoavat monia “julkaisemattomia” EU tiedotteita, joihin ei ole pääsyä EUROPA –haulla. Dokumentti rekisterit Vanhempia EU dokumentteja ei ole tarjolla sähköisesti, mutta EU:n ulkopuolisten organisaatioiden tietokanoista näitä voi etsiä. Kokeile näitä vaihtoetoisia englanninkielisiä lähteitä: ArchiDok Archive of European Integration 3. CVCE (entinen European Navigator (ENA)) Arkistot Google on hyvä apukeino etsiessä tietoa EU:sta ja Euroopasta. KAIKKI tieto ei kuitenkaan löydy Googlen kautta. HUOM: Google Scholar rajaa hakutulokset akateemisesti luotettavimpiin materiaaleihin. ESO:a voit kayttää etsiessäsi EU dokumentteja, nettisivuja, akateemisia kirjoja ja lehtileikkeitä, tietoa sidosryhmistä, uusia lähteitä ym. [Palvelun kuvaus: painopisteenä englanninkieliset lähteet + ainutlaatuinen kokoelma tieto-oppaita, EU politiikasta, instituutiosta ja maista]

Euroopan Unionin lainsäädäntöelimet Lainsäädäntötoimiet Ensisijainen lainsäädäntö Sopimukset Toissijainen lainsäädäntö Rajoitukset [Euroopan laki] Direktiivit [Euroopan kehyslaki ] Ei lainsäädännölliset toimet Euroopan rajoitukset Euroopan päätökset Suositukset Mielipiteet Lisätietoa

Euroopan Unioni: Juridisten päätöstenteko Tuomioistuin Euroopan unionin tuomiistuin (C tapaukset) EU:n yleinen tuomioistuin [entinen ECFI] (T tapaukset) EU:n virkamiestuomioistuin (F tapaukset) Oikeustoimet Ratkaisut Mielipiteet Toimeksiannot

Tietoa lainsäädännöstä EU:n virallinen lehti [1952-] COM- ja JOIN- asiakirjat [1989-] SEC- ja SWD- asiakirjat [1999-] EU:n voimassaoleva lainsäädännön luettelo EU:n valmisteilla olevan lainsäädännön luettelo Yksinkertainen haku LexAlert Eurovoc Konsolidoitu lainsäädäntö EUR-Lex on EU:n lainsäädäntöelimen virallinen tiedonlähde Vanhemmat aineistot lisätään sahköiseen muotoon vähitellen (EUR-Lex uudistumassa 2013) Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä ovat hyödyllisiä (Liitetään Eur-Lexiin 2013) Kansalaisten yhteenvedot: Komissio on alkanut käydä läpi kansalaisten yhteenvetoja merkittävissä lainsäädäntö ehdotuksissa (Esim: DG SANCO/ DG AGRI/ DG RTD )

Euroopan yhteisöjen tuomioistuin: Oikeuskäytäntö Juridinen tieto Euroopan yhteisöjen tuomioistuin: Oikeuskäytäntö CURIA: Hakulomake – Asianumerot Lehdistötiedotteet Istuntohaku EU:n Oikeuskäytäntö: Haku and Numerojärjestys Yhteenveto tärkeistä päätöksistä [englanniksi] Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen oikeuskäytännöt löytyvät EUR-Lex:stä tai Tuomioistuimen nettisivuilta, CURIA:sta

Seuraa EU lakiehdotuksia ja muita aloitteita Politiikan seuranta: Seuraa EU lakiehdotuksia ja muita aloitteita Täydentävät tietokannat auttavat seuraamaan laki- ja muiden aloitteiden edistymistä Tarjoaa englanniksi linkkeja IPEX:iin ja PreLex:iin liittyen [katso myös] + teke yhteenvetoja tärkeistä asioista Sisältää aikajanan + linkkejä tärkeisiin tietolähteisiin

EU information review of the year 2010 EU jäsenmaiden kansallinen lainsäädantö ja oikeuskäytantö EU information review of the year 2010 EUR-Lex:stä löytää tieoa kansallisesta lainsäädännöstä, joka tukee EU:n lainsäädäntöä ja EU:n lakeihin nojautuvista kansallisista oikeuskäytäntöistä N-Lex tarjoaa lähteitä useimpien EU:n jäsenvaltioiden kansallisesta lainsäädännöstä. Joskus on myös mahdollista etsia suoraan tietoa kansallisesta lainsäädänöstä. “InterParliamentary Exchange” Mahdollistaa pääsyn kansallisia parlamentteja koskeviin EU raportteihin lainsäädännön ehdotuksista ja aloitteista COSAC on EU:n jäsenvaltioiden kansallisten valiokuntien konferenssi. Sivut saatavana englanniksi. European Centre for Parliamentary Research & Documentation toimii kanavana, kun maan parlamentti haluaa saada lisätietoa toisen maan parlamentin käytännöistä ja politiikasta. Sivut saatavana englanniksi. Etsi linkkejä EU:n jasenmaiden kansallisista lainsäädännöistä ja oikeuskäytännöistä e-Justice portaalin kautta.

Asiakirjarekisterit Politiikan seuranta: Euroopan unionin neuvosto [Esimerkiksi] Euroopan parlamentti Euroopan komissio Komiteamenettelyrekisteri Vanha rekisteri / Lista komiteoista Vuosiraportit EU:n dokumenttirekistereistä löytyy sellaisia EU dokumentteja, joihin ei ole muuta kautta pääsyä. Rekistereistä löytää erityisesti asiakirjaluonnoksia ja työryhmien/komiteoiden asiakirjoja

Avoimuusportaali Politiikan seuranta: Uusi Avoimuusportaali julkaistiin kesäkuussa 2012. Portaali auttaa kansalaisia seuraamaan EU:n päätöksentekoprosessia. Pääsy lainsäädäntöihin Sinun äänesi Euroopassa – Neuvottelut Vaikutusten arviointi Asiantuntijaryhmärekistri Komitologia (neuvoa-antava ryhmä) Avoimuusrekisteri Pääsy asiakirjoihin (Asiakirjarekisterit) EU:n apurahojen saajat Henkilöstö etiikka

Euroopan komissio työssään Politiikan seuranta: Euroopan komissio työssään

Näiltä sivuilta löydät Euroopan komission tärkeimmat tapahtumat Politiikan seuranta: Euroopan komissio Näiltä sivuilta löydät Euroopan komission tärkeimmat tapahtumat Viiden vuoden suunnitelma [ei käytössä vuosina 2009-2014, mutta katso presidentti Barroso:n Poliittiset ohjeet + Päivitetty 2011] Euroopan komission presidentin pitämä puhe Unionin tilasta vuonna 2010 [ Viimeisin SotU –puhe, syyskuu 2012] Lainsäädäntö ja työohjelmat [2013 + Annex + Roadmap+ aikaisemmat LWP:t] Komission viikottaiset tapaamiset [Esityslistat & Poytakirjat] Komission toimintojen päivittäiset ja yksityiskohtaiset suunnitelmat [2013] Komission pääosastojen ja palveluiden nettisivut Pääosastojen johtosuunnitelmat [Vuosittaiset johtosuunnitelmat / Vuosiraportit/ Keskeiset asiakirjat] Komission kasittelyt 2010

Näistä nettisivuista saat tietoa EU:n talousarviosta (englanniksi) Politiikan seuranta: EU:n talousarvio Näistä nettisivuista saat tietoa EU:n talousarviosta (englanniksi) Talousarvion selitys Monivuotinen rahoituskehys [2007-13 / 2014-20] Tietoa vuoden 2012 budjetista [Yhteenveto] Tietoa vuoden 2013 budjetista ECA suorittaa EU:n tilintarkastuksen Vuosikertomus Erityiskertomukset Dokumentit EU budjetin ehdotuksista ja hyväksymisistä löytyvät täältä

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan kotisivut Lehdistötiedotteet Politiikan seuranta: Eurooppa-neuvosto Kotisivut Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan kotisivut Lehdistötiedotteet

EU:n puheenjohtajavaltiot Politiikan seuranta: EU:n puheenjohtajavaltiot Kolmen puheenjohtajavaltion ohjelmat englanniksi Irlannin, Liettuan ja Kreikan puheenjohtajuuden 18 kuukauden ohjelma, Tammikuu 2013- Kesä 2014) [kolmen maan konsepti/ kolme puheenjohtajavaltiota] Puheenjohtajavaltioiden ohjelmat ja nettisivut englanniksi Irlanti: EU puheenjohtajavaltio, tammi-kesäkuu 2013 Työ ohjelma: For stability- For Jobs- For growth Entisten puheenjohtajavaltioiden nettisivut Päätelmät Kaikkien EU:n puheenjohtajavaltioiden Päätelmät 1975-

Politiikan seuranta: Euroopan unionin neuvosto Neuvosto toimii kahdella tasolla Ministeriön / Kansallisten virkamiesten työryhmätasolla Ministeriöt Neuvoston istunnot Neuvoston tapahtumien ja istuntojen seuraaminen netistä Istuntojen esityslistat: tammi-kesäkuu 2013 Kansallisten virkamiesten työryhmät Luettelo neuvoston valmistelemista elimistä(Tammikuu 2013) Esityslistat / Raportit istunnoista

Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Politiikan seuranta: Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Euroopan unionin Ulkosuhdehallinto (EEAS)

Politiikan seuranta: Euroopan Parlamentti Euroopan Parlamentin toimet Ajankohtaista Täysistunnot Lista täysistunnoista, huhtikuu 2006- EPTV EuroparlTV Pöytäkirjat Hyväksytyt tekstit Valiokunnat

Pysy ajantasalla: Viralliset EU lähteet: Nettilähteet (englanniksi) Sisäänpääsy Euroopan komission uutisiin ja mediatarjontaan Tärkein tietokanta EU:n Press lehdistötiedotteisiin, puheisiin ja muihin uutisiin Midday Express / Tärkeimmat uutiset/ Uusimmat Tältä sivustolta löydät tietoa EU:n toimielinten menneistä ja tulevista tapahtumista Täätä löydat kaikki EU:in RSS syötteet, tekstiviestit, Podcastit, sähköpostihälytykset ym.

Viralliset EU lähteet: TV / Nettitoistot Pysy ajantasalla: Viralliset EU lähteet: TV / Nettitoistot Eurooppa satellitista (EbS) Europarl tv EPTV Valtuusto Live TV Uutishuone Euroopan Keskuspankki

Pysy ajantasalla: Viralliset EU lähteet Yleiskertomus Euroopan Unionin toiminnasta EUROPA: What’s New (englanniksi)

Keeping up-to-date: EU sources Pysy ajantasalla: Euroopan mediaseuranta (englanniksi) Keeping up-to-date: EU sources

Epäviralliset lähteet (englanniksi) Pysy ajantasalla: Epäviralliset lähteet (englanniksi) Netti-uutislähteet EUObserver EurActiv The Parliament.COM / EUBusiness Lehtiä PressEurop EUFeeds Financial Times: European stories European broadcasters (EBU) Euronews European News from: BBC / DW / France24 Euranet: (European radio network/ Kuuluvuutta vähennetty 2013 lähtien komission taloudellisen tuen vähentämisen johdosta) EUX.TV

Valikoima uutislähteitä Nämä lehdet tarjoavat uutisia englanniksi Pysy ajantasalla: Valikoima uutislähteitä Nämä lehdet tarjoavat uutisia englanniksi

Pysy ajantasalla: Sosiaalinen media: Blogit Blogikokonaisuudet kokoavat yhteen erillaisia EU:iin keskittyviä blogeja Esimrkkejä blogeista, jotka tarjoavat erillaisia ajatuksia EU:sta

The increasing role of new media Web 2.0: Twitter Pysy ajantasalla: Sosiaalinen media: Twitteri The increasing role of new media Web 2.0: Twitter Monet EU:n toimielimet, virkamiehet, Parlamentinjäsenet, sidosryhmät ja uutislähteet käyttävät Twitteriä (vaikka samaanaikaan kyseinalaistavat sen arvoa) Tweet kokoaisuudet: pyrkivät kokoamaan yhteen EU:n tweetit Ketkä ovat tärkeita EU-tweettipiireissä? TweetLevel arvioi tweetit

The increasing role of new media Web 2.0: Facebook Pysy ajantasalla: Sosiaalinen media: Facebook The increasing role of new media Web 2.0: Facebook Euroopan unionin toimielimet käyttävät Facebook:kia (kuten myös muut EU:n sidosryhmät)

The increasing role of new media Web 2.0: Facebook Pysy ajantasalla: Sosiaalinen media: Flickr The increasing role of new media Web 2.0: Facebook Euroopan unionin toimielimet käyttävät myös Flickr:ia (kuten myos muut EU:n sidosryhmät)

Tietoa Euroopan unionin maista ja politiikasta EUROPA: Euroopan Unioni: Politiikat Euroopan parlamentti: Tietosivu EUROPA: Euroopan maat Euroopan komissio: Pääosastot ja yksiköt 2013: Euroopan kansalaisten teemavuosi A-Ö luettelo EU:n nettisivuista Sinun Eurooppasi - kansalaisille European Sources Online: Tieto-oppaat Politiikka (englanniksi) Maat (englanniksi)

Information on European Statistics Tietoa Euroopan tilastoista Information on European Statistics Eurostat Hyödyllisiä Euroopantason englanninkielisiä tilastolähteita löytyy myös: Energia ja Liikkuvuus ja Kuljetus, Eurobarometer, ECHO, YK:ECE, OECD, WHO Maailman terveyden tarkkailu ja YK:n InfoNation nettisivut

Tietoa EU:n avustuksista ja lainoista ESO Information Guide Funding

Tietoa EU lainojen ja avustusten saajista EU:n avustusten saajat EU:n jasenmaiden hallinnoimat lainat ja avustukset EU:n toimielimet hallinnoimat lainat ja avustukset

Ota yhteyttä Euroopan Unioniin Contacting the EU EU:n toimielimet EU:n virastot Yhteydenotot EU: WhoisWho -hakemisto Commission Directory (englanniksi)

Ota yhteyttä Euroopan Unioniin Contacting the EU Ota yhteyttä Euroopan parlamentin jäseniin

Ota yhteyttä Euroopan Unioniin Contacting the EU Tietolahteet: kehen ottaa yhteytta Europe Direct EU omassa maassasi [Europe Direct – omassa maassasi]

Ota yhteyttä Euroopan Unioniin Contacting the EU Löydä tietoa organisaatioista, jotka pyrkivät vaikuttamaan (‘lobbaamaan’) EU:n päätöksentekoon Tällähetellä rekisterillä on vapaaehtoinen vaatimus. Avoimuusrekisteri avattiin vuonna 2011. Se yhdistää vanhan Euroopan Komission listan edunvalvojista ja Euroopan parlamentin listan lobbareista Tietoa ihmisistä/asiantuntijaryhmiin nimetyistä edustajista, jotka neuvovat Euroopan Komissiota

Terminological information Tietoa terminologiasta Terminological information Käännösapua IATE: Interinstitutional- termistötietokanta Termisanasto Euroslangin käsikirja Lyhenneluettelo Google Kääntäjä Altavista kääntäjä

For further information and help… Lisatietoa ja apua tarvittaessasi… For further information and help… Osoite: Cardiff EDC, Guest Building, Colum Drive, Cardiff, CF10 3EU Aukioloajat: maanantai – perjantai klo: 09:00 - 17:00 Ota yhteyttä: Cardiff EDC, Information Services, Cardiff University, PO Box 430, Cardiff, CF24 ODE, Wales puh: +44 (0)29 2087 4262 Email: edc@cardiff.ac.uk Nettisivut: http://www.cardiff.ac.uk/insrv/edc/index.html