Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014
Isättömyys Poikien Talon sukupuolisensitiivisen poikatyön näkökulmasta
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Naisten palveluohjaus osana väkivallasta selviytymistä Sanna Eskola ja Arto Halme.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Perhetyö.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
MOTIVAATIO SYNTYY HENKILÖIDEN VÄLISESTÄ VUOROVAIKUTUKSESTA
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Sosiaalinen kuntoutus
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Ystäväpiiri-toiminta verkostoi ja lievittää ikääntyvien ihmisten yksinäisyyttä iAreena Anu Jansson Vanhempi suunnittelija (toimintaterapeutti,
Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla – vinkkejä vertais- ja toiminnallisten ryhmien perustamiseen Turun Kaupunkilähetys ry Pirjo-Riitta Kataja.
Koulussa elämää opettelemassa
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Nuorten miesten ja aikamiesten terveyden edistäminen Meri-Lapissa
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Hannu Hätinen LAPE-kehittämispäivä
Erityisalueet.
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Millainen oppija sinä olet?
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
Läheisen ohjaus terapiatyössä
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
MIELI pt (personal trainer)
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä Mika Värränkivi Miika Peltonen Lyömätön Linja Espoossa ry

Mikä Isi tuli? Lyömätön Linja Espoossa ry:n järjestämä ja heidän tiloissaan toteutettava vertaistukiryhmä Suunnattu päihdekuntoutuksessa oleville isille (Helsingin Ensikoti ry:n yksiköt, Helsingin Diakonissalaitoksen PYY-hoito) Sisältää 10 ryhmäkertaa, kerran viikossa Käynnissä neljäs ryhmäohjelma (toiminta aloitettu syksyllä 2012)

Tavoitteet Laadittu ensisijaisesti asiakkaiden tarpeista käsin Tietoisuuden lisääminen omasta roolista osana perhettä Hyvien kasvatukseen liittyvien toimintamallien ja työkalujen jakaminen Oman hyvinvoinnin tukeminen Tietoisuuden lisääminen lähisuhdeväkivallasta Väkivallan ennaltaehkäisy (ristiriitatilanteiden väkivallattomaan käsittelemiseen tukeminen) Vanhempien väliseen tasavertaisuuteen liittyvien asenteiden vahvistaminen

Teemoja Muodostetaan yhdessä ryhmäläisten kanssa ”Uusi” ja ”vanha” elämä Miehen roolit Isyys; kokemus isyydestä, vaiheet, roolit, vahvuudet, tunteet ym. Vanhempien yhteistyö Parisuhde Riidat ja väkivalta Oma hyvinvointi

Menetelmiä Ammatillisesti ohjattu vertaiskeskustelu Keskustelun virikkeeksi toiminnallisia menetelmiä, kuten Askartelu Itsenäisiä kirjoitus- ja pohdintatehtäviä Draamaharjoituksia Kokemusasiantuntijan vierailu ryhmässä Video- ja muu materiaali

Palaute ryhmästä Ryhmään mukava tulla, lähtee hyvällä mielellä Palauttava kokemus Ryhmää odotettu jo päiviä ennen ryhmää Ei painostava eikä kiireen ilmapiiri Hämmentävän positiivinen vaikutus Sitoutuminen tärkeää ryhmän toimivuuden kannalta Juttuja joita ei tulisi muuten käsiteltyä Saanut pohtimaan oman hyvinvoinnin tärkeyttä ja keinoja ylläpitää sitä Saa jutella muiden miesten kanssa Oppii tunnistamaan oman uhkaavan käytöksen ja mitä silloin voi tehdä

Huomioita ryhmätoiminnasta Isäksi tuleminen elämän kohokohta ja suunnan muuttaja Vastuu omasta lapsesta koetaan positiiviseksi - vastuuttoman elämänvaiheen jälkeen Myös omista heikkouksista, epävarmuudesta ja hankaliksi mielletyistä teemoista puhutaan avoimesti ja rohkeasti Siinä, että ryhmässä on vain miehiä, on ”jotain” tärkeää ja arvokasta Ryhmätoiminta on isä- , päihde- , väkivalta- ja miestyötä samanaikaisesti, ja teemat ovat vahvasti sidoksissa toisiinsa