Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen 26.6.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Verotili ja Kausiveroilmoitus
Veronumero.fi - suosittelumarkkinointi
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Matkalippujen tilaaminen internetin kautta
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Suoraveloituksesta e-laskuun SEPA-viestintätyöryhmä, toukokuu.
Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen
Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen
Suoraveloitusten migraatio Ratkaisuehdotus
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti laskuttajille
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Veronumero.fi - suosittelumarkkinointi
Finvoice-verkkolasku yritysten välillä
Finvoice-verkkolasku yritysten välillä
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Sähköinen laskutus taloushallinnon tehostajana
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Finanssialan Keskusliitto
Palveluhakemiston prosessit Marketvisio Oy1.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v •Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
PILOTTI VIE PARHAILLE OSTOPAIKOILLE. Uusi tapa tavoittaa asiakkaat • Kaakkois-Suomen sähköinen palveluhakemisto • Palvelu, jossa myyjät ja ostajat kohtaavat.
SEPA - muutoksia pienille ja keskisuurille yrityksille
Tilastotietoja pankkien maksu-järjestelmistä Suomessa
E-lasku  osa tehokasta maksuprosessia
1 TILASTOTIETOJA PANKKIEN MAKSU- JÄRJESTELMISTÄ SUOMESSA
Jakaminen ja yhteistyö
Tukioikeuksien siirrot
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND EKP:n seitsemäs SEPA-seurantaraportti : käyttöönotto etenee, mutta tarvitaan velvoittava takaraja Marianne.
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
VLF Seminaari Pirjo Ilola.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä Suomessa
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Suonenjoen lukio1 YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista.
1 Ohjeet sähköpostiviestin tekoon.  Hae raporttityökalulla kohderyhmä, jolle haluat sähköpostin lähettää. Vaihtoehtoisesti klikkaa aiemmin tallennetun.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
E-lasku ja Finvoice-verkkolasku e-laskutilaisuus
Finanssiala pähkinänkuoressa
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
Lakitieto VELKA JA VAKUUDET.
MYYNTIRESKONTRA. RESKONTRA Yritys kirjaa myyntilaskunsa myyntireskontraan ja ostolaskunsa ostoreskontraan Mikä on reskontra? Miten reskontra.
Kuluttajan e-Lasku Juha Mäkinen
SÄHKÖINEN LASKUTUS Lähde: Taloushallinnon taitajaksi, 2014.
TIEDELEIRIMATKAN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT LUKIO/CERN-2016.
TIETOA TOIMITTAJILLE E-LASKUISTA UPM Financial Services ja Sourcing Lokakuu 2016.
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Uudelle opiskelijalle
Suoraviivainen viestintä julkishallinnon asiakkaille
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Apurahan maksu maksuosoituksena
Kansainvälisen jäsenmaksun maksutavat 2017
Verkkokauppa Internetissä on isompi tavaravalikoima kuin lähimmässä kauppakeskuksessa, siitä voit olla varma.
EmCen käyttöönotto.
TAHE keskitetty toimintamalli
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Suomen verotus selkokielellä
Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä mahdollista alkaen
Verokortti verkossa opiskelijalle
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Opintotuki ulkomaanjaksolle
Suomi.fi-viestit some-banneripohjat organisaatioille
Sujuva ja viiveetön kiinteistöasiointi
Esityksen transkriptio:

Kotimainen suoraveloitus poistuu käytöstä – Laskuttajan uudet vaihtoehdot kuluttajalaskutukseen

 Kotimaisesta suoraveloituksesta ollaan luopumassa kaikissa euroalueen maissa arviolta vuoden 2014 alkupuolella.  Kysymys on Euroopan laajuisesta hankkeesta, jonka tavoitteena on yhtenäistää ja siten helpottaa maksamista koko 32 maata käsittävällä SEPA-alueella.  Suoraveloituslaskuttajille suositellaan kotimaisen suoraveloituksen korvaamista e-laskulla ja suoramaksulla.  Muita suoraveloituksen korvaavia palveluita laskuttajille ovat:  SEPA-suoraveloitus (mikäli laskuttajan pankki tarjoaa palvelua)  Paperilasku Kotimaisesta suoraveloituksesta luovutaan kaikissa euromaissa © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

© Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund Näin suoraveloitus korvataan: e-lasku ja suoramaksu Verkkopankkia käyttävä maksajaMaksaja, joka ei käytä verkkopankkia Laskuttaja E-laskuun pohjautuvat palvelut E-laskuSuoramaksu E-lasku on monipuolisempi kuin suoraveloitus. - Maksaja voi halutessaan esimerkiksi maksaa automaattisessa maksamisessa olevan laskun heti sen saavuttua. Maksajan kannalta suoramaksu vastaa täysin suoraveloitusta.

E-laskupalvelu © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund LaskuttajaMaksaja Maksaja valitsee verkkopankissa laskuttajan, jolta haluaa vastaanottaa e-laskuja Maksaja valitsee maksutavaksi automaattisen maksamisen tai hyväksyy maksut yksittäin. 1. Maksaja näkee e-laskun veloituksen verkkopankissaan tai tiliotteellaan ja laskuttaja hyvityksen tiliotteellaan. 5. Pankki laittaa laskun esille maksajan verkkopankkiin ja veloittaa sen eräpäivänä. Maksaja näkee e-laskun maksuehdotuksen verkko-pankissa ja voi halutessaan tehdä maksuun muutoksia. 4. Laskuttaja lähettää e-laskun pankkiin. 3. Pankki välittää laskuttajalle tiedon maksajan tilaamasta e-laskusta. Tieto maksajan valitsemasta maksutavasta ei näy laskuttajalle. 2. Pankki

E-laskulla tarjoat myös suoramaksupalvelua © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund LaskuttajaMaksaja Laskuttaja ilmoittaa pankeille tarjoavansa suoramaksupalvelua. 1. Maksaja sopii suoramaksupalvelun käytöstä pankissaan. Maksajalle perustetaan pankkiin sähköinen laskujen vastaanotto-osoite. 2. Pankki Maksajan pankki välittää laskuttajalle tiedon maksajan valitsemasta maksutavasta. 3. Laskuttaja toimittaa maksajalle laskun ja siitä kopion e-laskuna pankkiin. Laskulla on maininta, että lasku maksetaan automaattisesti maksajan tililtä eräpäivänä. 4. Maksajan pankki veloittaa suoramaksun e-laskun pohjalta eräpäivänä. 5. Laskuttaja näkee hyvityksen tiliotteellaan ja maksaja veloituksen tiliotteellaan. 6.

 Laskuttaja ottaa yhteyttä omaan pankkiinsa sopiakseen e- laskun ja suoramaksun käyttöönotosta.  Pankissa tehtävien sopimusten lisäksi laskuttaja tarvitsee e- laskuttamista varten laskuttamisohjelmiston päivityksen, joka tukee myös suoramaksu-toimintoa. E-laskutuksen käyttöönotto © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

 Pankit tarjoavat suoraveloituslaskuttajille muuntopalvelua, jossa suoraveloitusasiakkaat siirretään automaattisesti e- laskun ja suoramaksun käyttäjiksi.  Palvelun käyttö edellyttää, että yritys lähettää e-laskuja.  E-laskuissa käytettäviin sanomakuvauksiin ja laskuttajan järjestelmiin tarvitaan kuitenkin muutoksia.  Muuntopalvelua tarjotaan vuoden 2013 alusta alkaen.  Maksajalle muutos on helppo! Laskuttaja ja pankki huolehtivat muutoksista asiakkaan puolesta.  Laskuttajan kannattaa siirtyä e-laskuun jo nyt. Miten siirtää suoraveloitusasiakkaat e-laskun ja suoramaksun käyttäjiksi? © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

© Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund 1.Laskuttaja ottaa e-lasku- tuksen käyttöönsä. 2.Laskuttaja ilmoittaa pankeille tarjoavansa e-laskua ja suoramaksua. 3.Laskuttaja tiedottaa kirjeitse maksajaa laskutustavan muutoksesta ja lähettää tiedot maksajan suoraveloitusvaltakirjoista pankkiin. 4.Pankki tarkistaa, että maksajalla on voimassaoleva suoraveloitus- valtakirja laskuttajalle. 5.Pankki siirtää maksajan e-laskun tai suoramaksun käyttäjäksi. 6.Pankki toimittaa laskuttajalle e-laskun ja suoramaksun vastaanotto- ilmoitukset. 7.Laskuttaja siirtää maksajan uuteen laskutustapaan ja toimittaa seuraavan laskuaineiston pankkiin e-laskuna. 8.Pankki veloittaa laskun maksajan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Tilinumeron ja suoraveloituksen palvelutunnuksen on täsmättävä. Verkkopankkia käyttävä maksaja siirretään e-laskuun ja verkkopankkia käyttämätön suoramaksuun. Laskuttaja lähettää maksajalle laskun tiedot laskuttajan ja maksajan keskenään sopimalla tavalla Laskuttajan siirtyminen suoraveloituksesta e-laskun ja suoramaksun käyttöön muuntopalvelua käyttäen

E-laskutuksen käyttöönotto ilman muuntopalvelua © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund  Tarkista, että laskutusohjelmistollasi voidaan tehdä e-laskuja.  Tarkista, että pystyt jatkossa käsittelemään kuluttajien vastaanotto- ilmoitukset.  Tee sopimus e-laskujen lähettämisestä.  Tee laskuttajailmoitus ja kerro, että tarjoat sekä e-lasku- että suora- maksuvaihtoehtoa.  Lähetä laskuttajailmoitus pankkeihin.  Tallenna e-laskun tai suoramaksun valinneen asiakkaasi vastaanotto- ilmoitukset.  Lähetä e-laskut.  Ilmoita suoramaksu- asiakkaille laskun tiedot.  Nouda saapuneet viitteet ja päivitä myynti- reskontra. Laskuttaja, Päästä Irti Paperista! Kerro suoraveloitusta käyttäville asiakkaillesi suoraveloituksen päättymisestä ja lähetä heille jatkossa paperilasku.

Vuosi 2012  Laskuttajien kannattaa suunnitella ja toteuttaa suoraveloituksesta luopumisen edellyttämät tekniset muutokset jo hyvissä ajoin ennen sen päättymistä.  Laskuttajat voivat tarjota e-laskupalvelua maksajille ja kannustaa suoraveloitusasiakkaita siirtymään e-laskun käyttöön. Vuosi 2013  Pankit tarjoavat suoramaksupalvelua.  Laskuttajat ottavat suoraveloituksen korvaavat palvelut käyttöönsä omalla aikataulullaan, viimeistään vuoden 2013 loppuun mennessä.  Maksajat voivat ottaa e-laskun käyttöönsä verkkopankissaan milloin tahansa. Vuosi 2014  Kotimainen suoraveloitus päättyy vuoden alkupuolella. Suoraveloituksen päättymisen aikataulu © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

 SEPA-suoraveloitus eroaa merkittävästi suomalaisesta suoraveloituksesta.  Esim. valtakirja annetaan suoraan laskuttajalle. Laskuttaja ei voi tarkistaa maksajan tilinumeron oikeellisuutta eikä tilin käyttöoikeuksia. Valtakirjan antajan tunnistaminen on laskuttajan vastuulla. Maksajalla on oikeus vaatia maksun palautusta 8 viikon aikana.  Kotimaan suoraveloituksia ei automaattisesti muunneta SEPA-suoraveloituksiksi.  SEPA-suoraveloitus sopii rajat ylittävään kaupankäyntiin euroalueella. SEPA-suoraveloitus © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund

Inkeri Tolvanen Johtava asiantuntija Finanssialan Keskusliitto Puh © Finanssialan Keskusliitto | Finansbranschens Centralförbund Pirjo Ilola Kehityspäällikkö Finanssialan Keskusliitto Puh Kysy lisää!