Yrittäjyyskoordinaattorin toimenkuvasta Eri yksiköissä toimii yrittäjyyskoordinaattoreita, joiden tehtävänä on: *kehittää tapoja ja metodeja opettaa yrittäjyyttä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kausi Alustus ● Nokian Torpedo käynnistää kaudelle oman kuntourheilujaoston, jonka tavoitteena on liikkua iloisella ilmeellä yhteisissä.
Advertisements

Maahanmuuttajien joustava perusopetus
YLIOPISTOJEN AASIA-VERKOSTO
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Tatu Eija Karjalainen Kari Rautiainen. Opiskelemaan valituille opiskelijoille lähetettiin alkuhaastattelulomake (tullaan tutuiksi) Opiskelijoista saadaan.
Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Harvialan koulu ja päiväkoti
PK-kehittämispalvelut
Kurre Oulun seudun ammattiopistossa Matti Leskelä,
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
Suomen latu ry Marina Tuura.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Satu Helmi & Ismo Kantola
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Vastuun tasot Tukikohta-seurakunnassa
HOLLIHAAN KOULUN JOUSTO-OPETUS
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
NY Vuosi yrittäjänä.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
ID Point - Palvelumalli
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Harvialan koulu ja päiväkoti
KEHITTÄMISTEHTÄVÄN SUUNNITELMA
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
FUAS Kielet ja viestintä
PK-yritysten liiketoiminnan kehittäminen osana perusopetusta 1 A M K: perustehtävät OPETUST & KALUE- VAIKUTUS.
Tytöt teknologian taitajiksi
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
HSE/PYK Mikkeli Yrittäjyyskasvatuksen teoreettinen viitekehys – metakognitiosta, meta- konatioon ja meta-affektioon Paula Kyrö Helsingin kauppakorkeakoulu.
Henkilöstön teemapäivä KOOVEE AJANKOHTAISTA Tekijä, pvm.
SÄDEHOITO.
TVT projekti esikoululaisille
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Bisnestä Myllypurossa Kulttuurin ja hyvinvoinnin innovaatioprojektit, syksy 2014 Projektin kuvaus Myllypuroon ollaan rakentamassa uutta Metropolian kampusta,
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
VESO Anne Hakanen Pirjo Vuorio Jaana Karlamaa NOPS 7.5. Osa-aikainen erityisopetus.
Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa.
TOY Työssäoppiminen Yrittäjänä Esimerkkinä SASKY/Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos.
Minna Busch, Teemu Joensuu
Tulevaisuuden koulu -kysely
”ompeluseurat” kouluissa 2017
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Yrittäjyys antaa virtaa
FIT – Finanssitietojen päivitys
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

Yrittäjyyskoordinaattorin toimenkuvasta Eri yksiköissä toimii yrittäjyyskoordinaattoreita, joiden tehtävänä on: *kehittää tapoja ja metodeja opettaa yrittäjyyttä *suunnitella ja osallistua yrittäjäaiheisiin tapahtumiin *käytännön yrittäjäaiheisten asioiden koordinointi

 Jokainen yrko on melko vapaasti saanut etsiä oman tavan toteuttaa työtä  Itse osallistun moniin yrittäjäaiheisiin projekteihin  Olen järjestelemässä tapahtumia kuten joulumarkkinoita ja yrittäjyysviikkoa  Osallistun kaikkien yrkojen yhteisiin yrkopalavereihin Työ käytännössä

 Yrkot toimivat toisaalta oman yksikkönsä ja sen esimiesten (mm. koulutusjohtaja) alaisuudessa  Toisaalta työtä ohjaa enenevässä määrin InnoOmnia, jonka tehtäväkenttään yrkotyöt kuuluvat  InnoOmnia pyrkii löytämään tapoja, jolla jokaisen yrkon työpanos allokoituisi järkevästi eri tehtäviin Yrkojen viiteryhmä

 Yrkon resurssit ovat olleet erisuuruiset eri vuosina  Myös resurssien antaja on vaihdellut  Tällä hetkellä yrkojen keskimääräinen vuosiviikkotuntiresurssi on n. 2 vvh  Ensi vuonna yrkojen toimintaa on InnoOmnian yhteydessä tarkoitus jämäköittää niin, että resurssit nousisivat 2,5 päivään/vko Resursseista

 Yrkojen yhtenä tehtävänä on ollut testata erilaisia pilotteja, joiden avulla opetusta voisi kehittää yrittäjämäisemmäksi  2. jaksolla ohjasin yhteisopettajuutena toisen opettajan kanssa 10 viikon pituisen yrittäjyyskurssin, jossa kokonainen merkonomiluokka osallistui täysipäiväisesti yrittäjyystoimintaan Esimerkki

 Luokka jaettiin 3-4 hengen pienryhmiin, joista jokainen perusti Ny-ryn ohjelman mukaisia pienyrityksiä (Vuosi Yrittäjänä-ohjelma)  Tarkoitus oli testata, kuinka vuoden pituisen ohjelman voisi viedä läpi näin intensiivisesti  Pienyritykset kehittivät liikeidean ja yrittivät tehdä bisnestä sen mukaan  Toiminta kattoi eri liiketoiminnan alueet Miten se tapahtui

 Omaan yrko-työnkuvaani kuuluu myös erilaisia kv- toimiston projekteja  Tarkoitus on kehittää metodeja opettaa yrittäjyyttä kansainvälisissä puitteissa  Laajempana tarkoituksena on saada aikaan kv- toimintaan pohjautuva merkonomien opetus, jossa käytettäisiin englannin kieltä ja muitakin kieliä tarpeen mukaan Muuta