FinELib 10 vuotta 29.5.2007 Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki
Advertisements

kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
Puitelaki ja sen tulkinta - oikeudellista tarkastelua
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Länsi-Suomen lääninhallitus Marjariitta Viiri Kirjastotoimen henkilöstöresurssien määrän ja laadun kehitys Anneli Ketonen Länsi-Suomen.
PERUSTURVA SIVISTYS - tuottaja MAATALOUS - tuottaja TEKNINEN - tuottaja VAPAA-AIKA - tuottaja YMPÄRISTÖ - tuottaja RAK.VALV. - tuottaja JÄRVINET OY -atk.
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alue •1• Järvi-Pohjanmaan kunnat Alajärvi, Soini ja Vimpeli siirtävät palvelujen tuottamisen kuntien yhteisiin.
Kunta- ja palvelurakenne uudistuu –seminaarit Marras- joulukuussa 2006 Opetus-, kirjasto-, kulttuuri- liikunta- ja nuorisotyöpalvelut.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
PARAS-ARVIOINTITUTKIMUSOHJELMA
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
Esitys Juha Mieskolainen
Korkeakoulukirjastojen rakenteellisen kehittämisen hanke
Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
AMKIT-konsortio Pääkonttorihanke Iris Tahvanainen
OPS-KOULUTUKSEN YLEINEN TILA JA SEN KEHITTÄMINEN HEIKKI SUOMALAINEN SELVITYSMIES OPSO-KOKOUS
Länsi-Suomen lääninhallitusLänsi-Suomen lääninhallitus Liikunnan ja kulttuurin PARAS Kokkola Liikunnan edellytysten kehittäminen.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
VARASTOINTI KIRJASTOPALVELUT TYÖRYHMÄ UusiKunta-
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
KUNTA- JA PALVELURAKENNE UUDISTUU
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
Kunta- ja palvelurakenneuudistus -pikakysely
MUUTOS ON MAHDOLLINEN – MUTTA MILLAINEN? FinElib –päivä Rakenteet muuttuvat – entä yleiset kirjastot? Hannu Sulin.
Ks Oulun Eteläinen  3 seutukuntaa  Nivala - Haapajärven  Siikalatvan  Ylivieskan  17 kuntaa
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Sastamalan kaupunki SASTAMALAN TALOUS VUOTEEN 2012 Valtuustojen seminaari Elina Alajoki.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
FinElib-päivä Kai Ekholm. Strategiset teesit 1.Digitaalinen kirjasto kansalaisten käyttöön 2.Kansallisen kulttuuriperinnön säilyttäminen digitoinnilla.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Kunnat muutosjohtajiksi Varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma Suomen Kuntaliitto Kunta- ja palvelurakenneuudistus, maakuntatilaisuus Lahti
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä ALUEHALLINNON UUDISTAMISHANKE SEKÄ KUNTA- JA PALVELURAKENNEUUDISTUS MAAKUNTAVALTUUSTON.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
1 Opetusministeriön hallinnonalan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskushanke OPM-PAKE: Työsuojelupäivät Projektipäällikkö Ulla Kauppi.
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Ajankohtaista – Päivähoitopalvelujen yhteistyö Leena Viitasaari.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Perusterveydenhuollon yksikkö Lapin shp Valtuustoseminaari / Tapio Kekki.
Kaikki käyttävät sosiaali- ja terveyspalveluita, mutta missä palvelut määritellään? Antti Kuopila Erityisasiantuntija Kuntaliitto
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
Kelpo-hanke Amisto
Esityksen transkriptio:

FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus

Miksi PARAS, kunta- ja palvelurakenneuudistus ? •Kuntien rakenteet muuttuvat. •Kuntien rahoitus- ja valtionosuusjärjestelmiä uusitaan. •Eläkeläisten määrä kasvaa. •Peruspalvelut on hoidettava. •Osaavan henkilöstön rekrytointi vaikeutuu. •Palvelutuotantoa järkeistämällä vapautuu resursseja.

PARAS-hankkeen aikataulusta •Puitelaki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta •Kuntien selvitys toimenpiteistä ja toimeenpanosuunnitelma •Suunnitelmien arviointi syksy 2007: ovatko esitetyt toimenpiteet riittäviä? •Kuntajaon muutokset: jos vuoden 2009 alusta, esitys kuntajaon muutoksesta vuoden 2007 loppuun mennessä. Jos erityinen selvitys, kuntajaon muutosesitys maaliskuun 2008 loppuun mennessä. •Yhteistoiminta-alueiden perustaminen viimeistään vuoden 2013 alusta.

Kirjastot PARAS –hankkeessa •Lähtökohta kirjastolaissa: väestön yhtäläiset mahdollisuudet kirjasto- ja tietopalveluihin •Kirjastopalvelut ovat lähipalveluja •Haasteina: lähipalvelu, aukioloajat, toimipaikat, riittävä ja koulutettu henkilöstö, uusiutuva, monipuolinen kokoelma, paikalliset erityistarpeet •Kunnan tieto- ja kirjastopalvelut yhtenä kokonaisuutena (koulut ja kirjastot) •Tavoitteena nykyistä suuremmat hallinnolliset yksiköt •Yhteisiä tietojärjestelmiä, sähköistä asiointia •Hallinnonrajat ylittävät yhteispalvelupisteet kirjastoissa

Toimeenpanosuunnitelmassa kunta esittää, millainen on kirjastopalvelujen… palveluverkon kattavuus, suunnitelma toimintojen järjestämisestä, henkilöstön riittävyys ja kehittäminen ja väestö- ja palvelutarveanalyysi vuosina 2015 ja 2025.

Kirjastojen PARAS-tulevaisuus •Yhteistyö jatkuu kuten ennen? •Seutukirjastot (isäntäkuntamalli)? - haastavin, mutta myös antoisin vaihtoehto kirjastojen kannalta. •Kuntaliitokset? •Tilaaja-tuottaja –malli?

Kirjastot PARAS-hankkeessa •Kirjastojen oma aktiivisuus ja osallistuminen suunnitteluun on tärkeää. •Säästäminen ei voi olla palvelujen järjestämisen ainoa motiivi.

Kiitos mielenkiinnosta, hyvää kesää!