Oppimisen pelejä alakouluun

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
6 Digitaalisen materiaalin käyttöliittymästä
Advertisements

Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Ranskan etäopetus alakoulussa
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Moodlen ohje opiskelijoille
Laatinut Maija Halme-Briedis
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Oppiminen ja oppimisvaikeudet
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Topintupa , mobiilipilotti Blogien käyttöönotto.
Kuvakäsikirjoitus.
SUULLINEN HARJOITTELU
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Lukemaan oppii vain lukemalla
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
Käyttäjäksi kirjautuminen ja kursseille liittyminen 2013
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
3. luokan englanti Vanhempainilta
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Tietotekniikkaa Ohkolan koululla
SMART Table (Kaijan kokeilu)
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Vanhempainilta
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Tai vaihtoehtoisesti
3. luokan englanti Vanhempainilta
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
3. luokan englanti Vanhempainilta
Tervetuloa kouluun!.
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
1. luokkien vanhempainilta
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Oppimisen pelejä alakouluun Kota-projekti, diat laati Maija Halme-Briedis

Ilmaiset tai koulun ostamat materiaalit Tällä kertaa esittelyssä ainakin nämä: Erilaiset ekapelit - Muillekin kuin ekaluokkalaisille! Valttikortti Lasku-Lassi Sanoma Pro Molla ABC Lisäideoita muilta vanhemmilta!

1) Ekapeli Erilaisia pelejä tarjolla osoitteessa http://www.ekapeli.fi/ Klikkaa kohtaa: Käynnistä Ekapeli. Näitä voit ladata:

Kaikissa Ekapeleissä toivotaan, että oppilas tekisi omat tunnukset ja rekisteröityisi. Ilman rekisteröitymistä voi myös pelata, mutta ei tallentaa. Suorituksia käytetään tieteellisen tutkimuksen tekemisessä - yhden lapsen suorituksia ei voi tunnistaa. Tutkimuksen takia Ekapelistä on kerätty lupalappuja kotoa.

Ekapeli - Lukeminen Sopii ekaluokkalaisille, jotka harjoittelevat lukemaan tavuja tai sanoja. Peli sopii myös sanojen oikeinkirjoituksen harjoitteluun. Opetetaan kaikki aakkoset ja niiden oikeaa käyttöä (esim. kk vai k) Hauska ja visuaalisesti kiva!

Ekapeli Sujuvuus Lausetason lukijoille lukutaidon parantamiseen ja nopeuttamiseen Ei liian aikaisin!

Ekapeli Maahanmuuttaja Maahanmuuttajien omat kielet erillisissä peleissä

2) Valttikortti

Valttikortti opettaa keskittyvää kuuntelemista S2-oppilaille sanastoa ja rakenteita Peli on ollut oppilaiden mieleen! Tämän pelin nettikäyttöoikeus loppuu jouluna, (muiden tässä diasarjassa esiteltyjen jatkuu ainakin lukuvuoden loppuun).

Miten Valttikorttiin pääsee? Voi pelata Fronterissa jouluun asti: -> Mene www.edu.vantaa.fi -> valitse vasemmasta reunasta siniseltä pohjalta Fronter -> sama salasana ja käyttäjätunnus kuin koulun koneelle (lapsen omat, luokanopettaja tietää) -> Etsi ylhäältä huoneet -> kaikki huoneet -> suomi 2 -> avaa peli uuteen ikkunaan/välilehteen

3) Lasku-Lassi

Lasku-Lassin osoite on www.opinaika.fi/vantaa Samat salasanat ja käyttäjätunnus kuin koulun koneeseen Tehtäviä luokka-asteille 1 - 6 Kone lukee ääneen tehtäviä - sopii siis lukutaidottomillekin.

4) SanomaPro http://sanomapro.fi/ on laaja sivusto, josta meidän koululle on ostettu seuraavat sisällöt: 1. luokan aapinen 2. luokan lukukirjan lisämateriaalit 3. luokalle on runsaasti materiaalia, mm. kaksi englannin kirjaa (mm. kappaleita luettuna ääneen ja lisätehtäviä), ympäristöoppia ja matematiikkaa.

SanomaPron sivulla paina oikeasta yläkulmasta avaimen kuvaa! Tarvitset luokan oman avaimen eli salasanan. En voi laittaa niitä nettiin, mutta voin kertoa ne Wilman välityksellä. Siksi tässä on *-merkkejä. 1. luokka-aste:  7le** 2. luokka-aste: kur*** 3. luokka-aste: 4hio***

5) Molla ABC Koululla ei ole kämmentietokoneita, mutta jos lapsella on sellainen, suosittelen 1. luokan oppilaille kirjoittamisen harjoitteluun Molla ABC-ohjelmaa. http://nordicedu.fi/molla/ Se opettaa, miten kirjaimet ja numerot tehdään oikeasta suunnasta. Liian usein lapset oppivat väärän suunnan. Kirjoittamisesta tulee hankalaa tai hidasta.

Mikä vielä kannattaisi? Jaetaan hyviä kokemuksia ja linkkivinkkejä! Mikä on teidän perheen sääntö ruutuajasta – ja voiko sitä nykyään edes valvoa, kun kännykkäkin on verkkolaite? Tätäkin on hyvä miettiä yhdessä.

Lisää tapahtumia Matematiikkakoulutusta Riihipellossa ke 27.11. illalla Maanantaisin on 1.-2. luokkien atk-kerho, jonne pääsevät erityisesti ne lapset, joilla ei ole kotona konetta tai joille tietokone on uusi juttu. Kerhossa voidaan opettaa tietokonejuttuja myös aikuisille! Ota yhteyttä Maijaan, niin hän kertoo enemmän.