Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laatinut Maija Halme-Briedis

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laatinut Maija Halme-Briedis"— Esityksen transkriptio:

1 Laatinut Maija Halme-Briedis
Alku on aika hankala, mutta käyttö aika helppoa! Wilma alkuun! Laatinut Maija Halme-Briedis

2 1) Tunnusten luominen

3 Aloitetaan avainkoodista
Sait avainkoodin postissa, kun lapsi tuli kouluun. Jos avainkoodi on hukassa, uuden saa kansliasta Veromäen koululla. Ota esim. passi mukaan. Avainkoodi voi olla esim. tällainen: a24M-kU52-Rn65-653x. Avainkoodi on tärkeä paperi – säilytä niin kuin pankkitunnukset!

4 Alussa siis tarvitaan Avainkoodi
Joku oma sähköpostiosoite (esim. aikuisen työsähköposti tai joku kaupallinen, niin kuin Yahoo, Hotmail…) Noin 15 min aikaa, jos tietokoneen käyttö on muuten tuttua

5 Mihin avainkoodilla pääsee?
Mene Internet-osoitteeseen Näkyviin tulee laatikko, johon pitää kirjoittaa oma sähköpostiosoite. Mene sitten sisälle omaan sähköpostiin.

6 Tällainen viesti on tullut sähköpostiisi. Klikkaa sinistä linkkiä.

7 - Paina sitten Lisää- ja Jatka-nappia.
-Laita avainkoodi. Jos lapsia on useampia, voit syöttää tässä kaikki avainkoodit. - Paina sitten Lisää- ja Jatka-nappia.

8 Rekisteröidy Wilmaan! Täydennä vielä lapsen syntymäaika, esim (Ei koko sosiaaliturvatunnusta!) Kirjoita vanhemman nimi. (Ei lapsen nimeä!) Keksi oma salasana. Siinä pitää olla 8 merkkiä, joista ainakin yksi on numero ja ainakin yksi on iso kirjain. esim. 2Lastani. Salasana kannattaa ehkä kirjoittaa muistiin. (Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi.) Tarkista tiedot ja klikkaa Hyväksy.

9 Tunnus on luotu! Nyt voit aloittaa Wilman käytön.

10 2) Wilman käyttäminen

11 Ensimmäistä kertaa Wilmaan
Pääset Vantaan Wilmaan esim. opetustoimen tai Veromäen koulun kotisivulta. Käyttäjätunnus oli sähköpostiosoitteesi. Salasanan keksit itse edellisessä vaiheessa.

12 Lapsen tietojen etusivu

13 Tärkeitä välilehtiä Pikaviestit: Eri aineiden opettajat lähettävät tätä kautta tärkeää tietoa vanhemmille. Myös muut koulun työntekijät käyttävät tätä viestijärjestelmää (esim. terveydenhoitaja). Tiedotteet: Rehtori ja Vantaan kaupunki lähettävät vanhemmille tärkeitä tietoja tätä kautta. Täällä on toisinaan kerrottu myös lasten loma-ajan kerhotoiminnasta, jota nuorisotalo on järjestänyt. Tuki: Joskus lapselle tehdään pedagoginen asiakirja. Se on tärkeä paperi, jota halutaan usein katsoa tarkemmin myös kotona ja jota voidaan tarvita muissakin paikoissa.

14 Tuntimerkinnät Tässä voi lukea monenlaisia asioita: ”Myöhästyi 10 min”
”Kirjat kotona viidettä kertaa” ”Häiritsi oppituntia huutelemalla kaverille” => Yhdestä merkinnästä ei yleensä tarvitse huolestua, mutta on hyvä seurata tilannetta. Jos merkintöjä on paljon, se voi vaikuttaa todistukseen tai voi tulla jälki-istuntoa. ”Poissa ranskan tunnilta – lähti lääkäriin?” Nämä punaiset merkinnät aikuisen on aina selitettävä! Merkitse vihreällä, jos lapsi on sairas. Punainen tarkoittaa, että lapsi on ollut pois ilman aikuisen lupaa. ”Ihanaa tuntiaktiivisuutta!” => Positiivistakin yritetään merkitä, mutta ei siihen tahdo riittää aikaa. ”No news is good news.” Lapsia toki kehutaan tunnilla ihan puhumalla – se kai on tehokkaampaa ja arvokkaampaa.

15 Ilmoitusasetukset Haluatko ilmoituksen vanhemman sähköpostiin, jos Wilmaan tulee viestejä? Klikkaa lapsen tietojen etusivulla oikeasta reunasta Ilmoitusasetukset-välilehteä. Wilmassa kannattaa kyllä silti välillä käydä, sillä ihan kaikesta ei tule ilmoitusta sähköpostiin.

16 SISARTUNNUKSET Jos haluat yhdellä kertaa päästä katsomaan kaikkien lasten tietoja, tarvitset jokaisen lapsen avainkoodit. Koodit lisätään Käyttöoikeudet- välilehteen, joka on Etusivun oikeassa reunassa. Tarkempi ohje:


Lataa ppt "Laatinut Maija Halme-Briedis"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google