2. Tim 4:1-5 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen viimeisessä luvussa Paavali tilittää nuorelle ysätävälleen omia kokemuksiaan. Päällimmäisenä on luottamus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
Heijastuksia elämästä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Totuus.
Jumalan kanssa.
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Arkki Varustamo Raamattukoulu
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Hepr. 4:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen neljäs luku kehottaa meitä pitämään huolta siitä, että pääsee kerran perille taivaaseen. Kysymyksiä, esirukousaiheita.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
2. Tim 2: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen toisessa luvussa Paavali rohkaisee ja neuvoo Timoteusta vaikeassa työssä seurakunnan johtajana. Kysymyksiä,
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Paavalin kirje Filemonille
1. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Aloitamme nyt enimmäisen Timoteus-kirjeen läpikäymisen. Kirje on kirjoitettu nuorelle seurakunnan johtajalle rohkaisuksi.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
2. Piet. 3:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Rakkaat ystäväni!.
Gal. 3:1 Hyvä Sisärengaslainen
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Valittu kansa – Israel vai me?
Hyvä Sisärengaslainen Galatalaiskirjeessä Paavali opettaa seurakuntalaisia, jotka ovat ajautuneet lakihenkisyyteen. Paavalin jälkeen seurakuntaan tulleet.
Loisto yllättää Matt. 17: Pirkko Valkama.
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Hepr. 2:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen toisessa luvussa kehotetaan pitämään kiinni evankeliumista ja opetetaan Jeesuksen pelastustekoa. Kysymyksiä,
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
2. Tim 3: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen kolmannessa luvussa Paavali antaa ohjeita oikeassa uskossa pysymiseen. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit.
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Hepr. 1:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Heprealaiskirjettä on vanhastaan sanottu Paavalin kirjeeksi heprealaisille. Tässä määrittelyssä lienee kaikki väärin.
Hepr. 8:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Kahdeksannessa luvussa kirjeen kirjoittaja vertaa vanhaa ja uutta liittoa, niiden temppeleitä ja uhripalvelusta toisiinsa,
1. Tim 5:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 5. luvussa Paavali antaa Timoteukselle käytännön ohjeita leskistä huolehtimiseen ja muuhunkin.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
2. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Syytön tuomittavana Matt. 27: 11 – 31 Mikko Haapasaari.
Hyvä Sisärengaslainen, Ensimmäisen kirjeensä viimeisessä luvussa Pietari antaa vielä ohjeita seurakunnan johtajille ja seurakuntalaisille, sekä varoittaa.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Mitä asenne tarkoittaa?
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Tapahtukoon sinun tahtosi
1. Tim 4: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 4. luvussa Paavali varoittaa harhaopeista ja anta ohjeita Timoteukselle viran hoitoa varten. Kysymyksiä,
1. Tim 3: 1 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 3. luvussa Paavali antaa ohjeita pastoreille ja diakoneille. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

2. Tim 4:1-5 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen viimeisessä luvussa Paavali tilittää nuorelle ysätävälleen omia kokemuksiaan. Päällimmäisenä on luottamus siihen, että pian matka on takana ja taivas odottaa. Kysymyksiä, esirukousaiheita yms voit lähettää osoitteeseen Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen nimessä, hänen, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta: julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen. Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen sitä mitä kulloinkin mieli tekee. He tukkivat korvansa totuudelta ja kääntyvät kuuntelemaan taruja. Mutta pysy sinä järkevänä kaikissa tilanteissa, kestä vaivat, julista evankeliumia ja hoida virkasi tehtävät. (2. Tim. 4:1-5) Paavali vannottaa hyvin juhlallisesti ja vakavasti Timoteusta hoitamaan uskollisesti virkaansa. Nyt on tärkeää, että Timoteus ahkerasti joka tilanteessa opettaa ja julistaa oikean opin mukaista Jumalan sanaa, sillä pian tulee aika, jolloin oikeaa opetusta ei haluta kuulla. Samasta pian koittavasta luopumuksen ajasta Paavali puhui jo luvun 3 alussa.

2. Tim 4:6-8 Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. Minua odottaa nyt vanhurskauden seppele, jonka Herra, oikeudenmukainen tuomari, on antava minulle tulemisensa päivänä, eikä vain minulle vaan kaikille, jotka hartaasti odottavat hänen ilmestymistään. (2. Tim. 4:6-8) Paavali puhuu oman vaelluksensa lopusta. Hän tietää, että hänen aikansa on pian lopussa, ja ilmeisesti hän odottaa marttyyrikuolemaa (jae 6 sanatarkasti: "minut vuodatetaan juomauhrina"). Paavali ymmärtää, että hänelle kuolema merkitsee kilvoituksen voitollista päättämistä, maaliin pääsemistä. Aikaisemmissa kirjeissään (1. Kor. 9:24-27 ja Fil. 3:12-14; katso myös 2. Tim. 2:5) Paavali on verrannut kristillistä elämää yleensä tai omaa elämäänsä kilpajuoksuun, jossa tavoitellaan voittopalkintoa. Nyt kilpailu on Paavalin kohdalla lopussa, hän on jo kalkkiviivoilla, ja hän voi hyvin mielin sanoa kilpailleensa hyvin ja päässeensä maaliin asti. Paavalin mielessä ei ole pelkoa vaan ennemmin innokasta odotusta. Paavalin esimerkki rohkaisee Timoteusta ja yhtä hyvin myös meitä kilvoittelemaan. Mekin saamme saman voittopalkinnon, jos säilytämme uskon loppuun asti.

2. Tim. 4:9-15 Koeta päästä pian luokseni. Demas on tähän maailmaan mieltyneenä jättänyt minut ja lähtenyt Tessalonikaan. Crescens on mennyt Galatiaan ja Titus Dalmatiaan. Vain Luukas on täällä kanssani. Ota Markus mukaasi, sillä hänestä olisi minulle paljon apua. Tykikoksen olen lähettänyt Efesokseen. Tuo mukanasi myös viittani, jonka jätin Troakseen Karpoksen luo, sekä kirjat, ennen kaikkea pergamenttikääröt. Kupariseppä Aleksandros on tehnyt minulle paljon pahaa, mutta Herra kyllä maksaa hänelle hänen tekojensa mukaan. Varo sinäkin häntä, sillä hän on vastustanut kiivaasti meidän opetustamme. (2. Tim. 4:9-15) Demas mainitaan Paavalin kirjeissä muuallakin. Sekä Kolossalaiskirjeen (Kol. 4:14) että Filemoninkirjeen (Filem. 1:24) lopussa hänet mainitaan yhtenä tervehdyksen lähettäjänä. Hän on siis ollut Paavalin läheinen ystävä ja työtöveri. Miten kipeältä onkaan Paavalista mahtanut tuntua, kun Deemas jätti hänet ja luultavasti myös Kristuksen – mitä ei tosin suoraan sanota. Maailma houkutti ja houkuttaa yhä edelleen.

2. Tim. 4:16-18 Kun ensimmäisen kerran puolustauduin oikeudessa, ei kukaan tullut avukseni vaan kaikki jättivät minut yksin. Älköön sitä luettako heille viaksi! Herra kuitenkin auttoi minua ja antoi minulle voimaa, jotta voisin saattaa julistustyöni päätökseen ja evankeliumin kaikkien kansojen kuuluville, ja näin pelastuin leijonan kidasta. Herra pelastaa vastedeskin minut kaikesta pahasta ja vie minut turvaan taivaalliseen valtakuntaansa. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen. (2. Tim. 4:16-18) Se, että muut olivat jättäneet Paavalin yksin, tuntui varmasti ikävimmältä silloin, kun hän joutui oikeudessa puolustamaan itseään. Ystävien poissaolon korvasi kuitenkin Herran läsnäolo ja apu. Paavali "pelastui leijonan kidasta" eli häntä ei vielä ensimmäisen kuulustelun yhteydessä tuomittu kuolemaan. Sen seurauksena Paavali voi viedä työnsä päätökseen ja evankeliumin kaikille kansoille Tämän voi ymmärtää niin, että Paavali vapautettiin ja hän saattoi jatkaa lähetysmatkojaan – hänen tavoitteenaan oli julistaa evankeliumia Espanjassa (Room. 15:23-24) –, mutta "kaikkien kansojen kuuluville" voi tarkoittaa myös Paavalin työtä Roomassa vankina. Sitä hän saattoi nyt jatkaa, kun kuolemantuomiota ei vielä langetettu. Se, että Herra antoi voimaa työn loppuunsaattamiseen juuri oikeuden istunnossa, saattaa tarkoittaa myöskin sitä, että juuri tuossa tilanteessa Paavali julisti evankeliumia. Oman kokemuksen kautta Paavali on oppinut luottamaan siihen, että Herra pelastaa pahasta. Pahasta pelastaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Herra pelastaisi Paavalin marttyyrikuolemasta, sillä juuri sitä Paavali osasi odottaa kohdalleen (vertaa jae 6). Mutta juuri sellaisen kuoleman kautta Herra vie Paavalin turvaan taivaalliseen valtakuntaansa. Kristukseen uskovalle kuolemakin on voitto (Fil. 1:21).

2. Tim. 4:19-22 Sano terveisiä Priscalle ja Aquilalle sekä Onesiforoksen perheelle. Erastos jäi Korinttiin. Trofimoksen, joka oli sairaana, jätin Miletokseen. Yritä päästä tulemaan ennen talvea! Sinulle lähettävät terveisiä Eubulos, Pudens, Linos, Claudia ja kaikki veljet. Herra olkoon sinun henkesi kanssa! Armo teille! (2. Tim. 4:19-22) 2. Timoteuskirje päättyy muiden kirjeiden tapaan lopputervehdyksiin ja armon toivotukseen. Pähkäiltävää: • Mitä voisi tarkoittaa sanan julistaminen sopivaan ja sopimattomaan aikaan? • Miten maailma houkuttelee? Opetus: Ville Auvinen