ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA OHJELMAN HAKIJAT JA TOTEUTTAJAT - Foodwest Oy - Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (Turku Science Park Oy) - Teknia Oy - Viikki Food Centre (Helsinki Business and Science Park Oy) - (Agropolis Oy)
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA VISIO: Elintarvikekehityksen klusterin visio on kehittää suomalaista elintarviketeollisuutta panostaen terveellisten ja turvallisten elintarvikkeiden kehittämiseen tunnistamalla kuluttajien odotukset ja hyödyntämällä kansainvälistymisen mahdollisuuksia
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGISET TAVOITTEET: 1.Suomalaisen elintarviketeollisuuden ja sitä lähellä olevien toimialojen kilpailukyvyn lisääminen sekä Suomessa että kansainvälisesti 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikkeiden turvallisuuden ja terveellisen koostumuksen kautta sekä ottamalla huomioon erilaisten kuluttajaryhmien tarpeet
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGIOITA TOTEUTETAAN 3 KEIHÄÄN- KÄRJEN AVULLA 1.Terveyttä ylläpitävien ja edistävien elintarvikkeiden kehittäminen ja tuotteistaminen 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikealan palveluiden kautta 3.Riskienhallinnan ja turvallisuuden kehittäminen koko elintarvikeketjussa
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA TERVEYTTÄ YLLÄPITÄVIEN JA EDISTÄVIEN ELINTARVIKKEIDEN KEHITTÄMINEN JA TUOTTEISTAMINEN -KOTIMAISEN RAAKA-AINEEN HYÖDYNTÄMINEN -PROSESSIEN, PAKKAUSTEN JA TEKNOLOGIOIDEN KEHITTÄMINEN -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTAEHKÄISY ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA KULUTTAJAN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN ELINTARVIKEALAN PALVELUIDEN KAUTTA -KULUTTAJAN ODOTUSTEN TUNNISTAMINEN -ELINTARVIKEMARKKINOIDEN TUNTEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN -RAVITSEMIS- JA RUOKAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA RISKIENHALLINNAN JA TURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN KOKO ELINTARVIKEKETJUSSA -SUOMALAISEN ELINTARVIKEKETJUN TURVALLISUUSJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN -ELINTARVIKETURVALLISUUDEN HALLINTAAN LIITTYVÄN OSAAMISEN VIEMINEN -PATOGEENIRISKIEN HALLINNAN KEHITTÄMINEN ELINTARVIKEKETJUJEN SISÄLLÄ
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA KAUDEN ALUSSA : -YRITYS- JA TUTKIMUSLAITOSYHTEISTYÖN SYVENTÄMINEN ERITYISESTI KAUKOITÄÄN (JAPANI, KIINA) -YRITYKSILLE SUUNNATTAVIEN MARKKINA- TUTKIMUSPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN KOKO ITÄMEREN ALUEELLE (EPANET-YHTEISTYÖ) -YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN METSÄKLUSTERIN KANSSA TAVOITTEENA METSÄN SIVUVIRTOJEN HYÖDYNTÄMINEN
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA (jatkuu) -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTA EHKÄISEMINEN ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN (LIHAVUUS) -ELINTARVIKEFOORUMITOIMINNAN JATKAMINEN ETELÄ- POHJANMAALLA -MAKUJEN SATUMAA-TOIMINNAN JATKAMINEN JA LAAJENTAMINEN KOKO VANHAN VAASAN LÄÄNIN ALUEELLE
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA AIKATAULUJA / TOIMENPITEITÄ -KLUSTEREIDEN JA OSAAMISKESKUSTEN LOPULLINEN HYVÄKSYMINEN (9.11.) -KLUSTERIKOORDINAATTORIEN HAKEMINEN (9.11. ALKAEN) -VUODEN 2007 TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (MARRASKUUN AIKANA) -UUDEN OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN TAMMIKUUSSA 2007