ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA 2007-2013 Foodwest Oy.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma Johtajuusosaamisen lisääminen kehittämisohjelman näkökulmasta.
Advertisements

Sapuska - Kansainvälistä liiketoimintaa elintarvikkeista 2008 – 2012 Joensuu DM Copyright © Tekes.
Kite – Kites – Leija ? Kites - Language Cluster Finland Kites-toimialalla tarkoitetaan tietotekniikan, kielen ja kulttuurin sekä.
Team Finland -henkinen roadshow Venäjällä ja Kiinassa - Laadukkuus - Luotettavuus - Puhtaus - Turvallisuus -
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
TEKNOLOGIAOSAAMISEN JOHTAMINEN Kajaanin ammattikorkeakoulu • Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu 1 Ohjelma on tarkoitettu amk- insinööritutkinnon suorittaneille,
Kylämatkailuhankkeen kuulumiset Projektipäällikkö Tiina Perämäki
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Ideahaku 1.6. – Kehittämisjohtaja Kaj Lyyski.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
RUOKAPROVINSSI Food Province Province Alimentaire Matregion 食料産業先端地帯 Lebensmittelprovinz Продовольственная провинция.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Mobiililiiketoiminnan tutkimusyhtestyö: VTT & OY/TaTK.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
W w w. h a m k. f i Hämeen innovaatioympäristön kehittämisohjelma Jarno Tuimala Hämeen amk.
LUONNONTUOTTEET LEADER –RYHMISSÄ ohjelmakausi 2000 – 2006 KAINUUN NAISYRITTÄJYYS LEADER RY EI ERITYISESTI MAINITTU OHJELMASSA TUKEMINEN OLLUT MAHDOLLISTA.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Oppimisratkaisut-ohjelma
Julkisten ja hyvinvointialojen tulevaisuus ja osaamistarpeet Skills-seminaari Tuire Santamäki-Vuori puheenjohtaja Julkisten ja hyvinvointialojen.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Helsinki Region Centre of Expertise Tools for Regional Development and Co-operation Mikko Juntunen Culminatum Ltd Oy
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Taustatietoja maatalouteen liittyen Lähde: MTK / MTK-Pohjois-Savo
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,
Yrittäjyysväylät Yrittäjyysopinnot Poistu Yrittäjän ammattitutkinto ammattitutkinto.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Anna Hirsikoski Projektiässät Korkeakouluopiskelijoiden valmennuskurssi, jossa opiskelijat kerryttävät projektinhallintaosaamista oikean asiakasprojektin.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
VAASAN TYÖSUOJELUPIIRI
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toimintalinja 1 ( EAKR) Laadullisesti korkeatasoisiin aineettomiin ja aineellisiin yrityshankkeisiin Tuki yritysten kehittämisinvestointeihin Tuki yritysten.
Jasmin Al-Rammahi 8E :44 Sekametsä Turku, Varissuo 1. kuva.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Kulttuuriviennin kehittämisohjelma Esityksen osat: –Kulttuuriviennin visio 2011 –Kulttuuriviennin ydinviestit –Kulttuuriviennin kehittämiskohteet.
Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon maaseutupäivä Mikkeli
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Suomen- ja ruotsinkieliset koulutuspalvelut
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
Digitiekartta ja Luova- laboratorio
Esityksen transkriptio:

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA OHJELMAN HAKIJAT JA TOTEUTTAJAT - Foodwest Oy - Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (Turku Science Park Oy) - Teknia Oy - Viikki Food Centre (Helsinki Business and Science Park Oy) - (Agropolis Oy)

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA VISIO: Elintarvikekehityksen klusterin visio on kehittää suomalaista elintarviketeollisuutta panostaen terveellisten ja turvallisten elintarvikkeiden kehittämiseen tunnistamalla kuluttajien odotukset ja hyödyntämällä kansainvälistymisen mahdollisuuksia

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGISET TAVOITTEET: 1.Suomalaisen elintarviketeollisuuden ja sitä lähellä olevien toimialojen kilpailukyvyn lisääminen sekä Suomessa että kansainvälisesti 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikkeiden turvallisuuden ja terveellisen koostumuksen kautta sekä ottamalla huomioon erilaisten kuluttajaryhmien tarpeet

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA STRATEGIOITA TOTEUTETAAN 3 KEIHÄÄN- KÄRJEN AVULLA 1.Terveyttä ylläpitävien ja edistävien elintarvikkeiden kehittäminen ja tuotteistaminen 2.Kuluttajan hyvinvoinnin edistäminen elintarvikealan palveluiden kautta 3.Riskienhallinnan ja turvallisuuden kehittäminen koko elintarvikeketjussa

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA TERVEYTTÄ YLLÄPITÄVIEN JA EDISTÄVIEN ELINTARVIKKEIDEN KEHITTÄMINEN JA TUOTTEISTAMINEN -KOTIMAISEN RAAKA-AINEEN HYÖDYNTÄMINEN -PROSESSIEN, PAKKAUSTEN JA TEKNOLOGIOIDEN KEHITTÄMINEN -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTAEHKÄISY ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA KULUTTAJAN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN ELINTARVIKEALAN PALVELUIDEN KAUTTA -KULUTTAJAN ODOTUSTEN TUNNISTAMINEN -ELINTARVIKEMARKKINOIDEN TUNTEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN -RAVITSEMIS- JA RUOKAPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA RISKIENHALLINNAN JA TURVALLISUUDEN KEHITTÄMINEN KOKO ELINTARVIKEKETJUSSA -SUOMALAISEN ELINTARVIKEKETJUN TURVALLISUUSJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN -ELINTARVIKETURVALLISUUDEN HALLINTAAN LIITTYVÄN OSAAMISEN VIEMINEN -PATOGEENIRISKIEN HALLINNAN KEHITTÄMINEN ELINTARVIKEKETJUJEN SISÄLLÄ

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA KAUDEN ALUSSA : -YRITYS- JA TUTKIMUSLAITOSYHTEISTYÖN SYVENTÄMINEN ERITYISESTI KAUKOITÄÄN (JAPANI, KIINA) -YRITYKSILLE SUUNNATTAVIEN MARKKINA- TUTKIMUSPALVELUIDEN KEHITTÄMINEN KOKO ITÄMEREN ALUEELLE (EPANET-YHTEISTYÖ) -YHTEISTYÖN KEHITTÄMINEN METSÄKLUSTERIN KANSSA TAVOITTEENA METSÄN SIVUVIRTOJEN HYÖDYNTÄMINEN

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA FOODWEST Oy:n TAVOITTEITA (jatkuu) -HYVINVOINTISAIRAUKSIEN ENNALTA EHKÄISEMINEN ELINTARVIKEKEHITYKSEN KEINOIN (LIHAVUUS) -ELINTARVIKEFOORUMITOIMINNAN JATKAMINEN ETELÄ- POHJANMAALLA -MAKUJEN SATUMAA-TOIMINNAN JATKAMINEN JA LAAJENTAMINEN KOKO VANHAN VAASAN LÄÄNIN ALUEELLE

ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSKEOHJELMA AIKATAULUJA / TOIMENPITEITÄ -KLUSTEREIDEN JA OSAAMISKESKUSTEN LOPULLINEN HYVÄKSYMINEN (9.11.) -KLUSTERIKOORDINAATTORIEN HAKEMINEN (9.11. ALKAEN) -VUODEN 2007 TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN (MARRASKUUN AIKANA) -UUDEN OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN TAMMIKUUSSA 2007