Seksuaalinen väkivalta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylilääkäri Kaarina Järvenpää
Advertisements

Nettikiusaaminen ja seksuaalirikokset netissä
Kotiseutumme luontoa.
Milloin lastensuojeluilmoitus on tehtävä ja mitä siitä seuraa?
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Tasa-arvo ja seksuaalisuus kotoutumisen tueksi
Jumalan kanssa.
Väkivallan ja seksuaalisuuden psykodynamiikkaa
Dialogin olemuksesta kari.kaipainen(at)datainnovations.fi.
LAPSET JA KATUJEN VÄKIVALTA
PARANNUKSIA UHRIN OIKEUSTURVAAN ?
Työpaikkaväkivallan yleisyys kyselytutkimusten valossa Väkivalta työpaikalla - entä sen jälkeen? Reino Sirén Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos.
Valehtelu.
Seksuaalisuuden huomioiminen päihdetyössä
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Taulukko1.. Naisten ja miesten tietoturvaa koskevat huolenaiheet vuonna Prosenttia 12 kuukauden aikana internetiä käyttäneistä 16–74-vuotiaista.
Rakkaussuhteen tuhoojat
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Mihin kiusaamisen muotoihin KiVa Koulu vaikuttaa?
Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…
Soile Alanko Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö Soile Alanko
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Lapsen kaltoinkohtelu sijaishuollossa – tunnistaminen ja puuttuminen
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
MITEN MÄÄRITTELEMME VAMMAISUUTTA?
Raiskauksen uhrin asema ennen ja nyt
Älä riko hoitajaasi -diasarja ammattiosastojen käyttöön
Seksuaaliterveys.
Miten alkoholi näkyi päivystyksessä kahden vuoden aikana? tapaturmapotilaat puhallutettiin alkometrillä hoitoon tullessa päihtyneiden tapaturmapotilaiden.
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
Lapsen arjen turvallisuus
Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
MARAK THL1. Miksi tarvitaan moniammatillista lähestymistapaa korkean riskin uhrien auttamiseen? Puutteet uhrin auttamiseen erikoistuneissa palveluissa.
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö katsaus, tutkimustietoa ilmiöstä K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät
Väkivalta lapsiperheissä Valtakunnallinen väkivaltatyön foorumi Yliopistonlehtori Noora Ellonen Tampereen yliopisto
Nainen ja seksi eri ikävaiheissa. Vanhan sanonnan mukaan nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana. Mutta vaikka alle parikymppinen neito onkin ulkoisesti.
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö Jyväskylä Matti Tolvanen OTT, rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen OTT, rikos ja prosessioikeuden.
Kanta-Hämeen poliisilaitos Nuorten rikoksiin ja häiriökäyttäytymiseen sekä perhe- ja parisuhdeväkivaltaan puuttuminen Sirkku Nurmi vanhempi konstaapeli,
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Lapsiin kohdistuva seksuaalirikollisuus Suomessa Työskentely seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten ja nuorten kanssa Yliopistonlehtori Noora.
Lapseen kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö Tuija Valkonen, Äänekosken perheneuvola, sosiaalityöntekijä Päivi Paavilainen, johtava sosiaalityöntekijä.
Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Tampereella Pirkanmaan kuntien lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyön yhdyshenkilökokous AVI/Tampere.
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
EFCAP ry Vrk Marko Lehtoranta Sisä-Suomen poliisilaitos Tampereen pääpoliisiasema Keskitetty rikostutkinta.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
SEURUSTELU POHTIKAA: Mitä on seurustelu? Mitä siihen kuuluu? Mitä siihen ei kuulu? Minkä ikäisenä tykkäämisestä voi siirtyä seurusteluun? Miten seurustelu.
8 Seksuaaliterveys Elämää yhdessä. Seksuaaliterveys Seksuaali- terveys fyysinen sosiaalinen psyykkinen.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Seksuaalisuuden lieveilmiöitä
VII Buddhalaisuus Buddhan viisi ohjetta.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
Äitiyshuollon koulutuspäivä Seri-tukikeskus
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Seksuaalirikoslainsäädännön muutokset
Yhdyntä puolustuskyvyttömän kanssa katsottiin ennen ”Seksuaaliseksi hyväksikäytöksi”  muuttui raiskaukseksi 2011 Poliisin kirjaamat raiskaukset,
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Esityksen transkriptio:

Seksuaalinen väkivalta Jarkko, Jani, Juho, Kiia & Kari 2010

Mitä on seksuaalinen väkivalta? Se voi olla henkistä, fyysistä tai sosiaalista Seksiin tai vartaloon liittyvä vihjailu, uhkailu, kiristäminen, johdattelu, viettely, lahjonta tai pakottaminen yhdyntään, suuseksiin tai suutelemiseen Myös pakottaminen katsomaan tai kuuntelemaan seksiin liittyviä asioita, pakottamaan koskemaan tai väkisin koskettelu ovat myös seksuaalista kaltoin kohtelua Luvatta kuvaaminen ja kuvien, elokuvien levitys täyttää myös seksuaalisen väkivallan kriteerit

Sukupuolittunut väkivalta Väkivalta on henkistä tai fyysistä tahallista vallankäyttöä toista elävää olentoa kohtaan. Sukupuolittuneella väkivallalla tarkoitetaan sellaista väkivaltaa, joka liittyy sukupuolten välisiin suhteisiin tai seksuaalisuuteen. Sukupuolittunut väkivalta tarkoittaa laajasti kaikkea alistavaa ja epäkunnioittavaa sukupuolittunutta toimintaa.

Jatkoa edelliseen… Sukupuolittuneella väkivallalla on pitkät perinteet ja hiljaisen sallimisen historia. Kaikkia seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan muotoja ei pidetä väkivaltana tai niihin ei osata puuttua. Esimerkiksi miehen naiseen kotona kohdistama väkivalta on ollut pitkään historiassa hiljaa hyväksyttyä.

Pahimmillaan… Seksuaalinen väkivalta voi ilmetä pedofiliana, insestinä tai raiskauksena. Pedofilia on lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä Insesti eli sukurutsa tarkoittaa seksuaalista tekoa jossa uhrina on alle 18-vuotias ja tekijänä on lapsen vanhempi, isovanhempi tai tai muu lähisukulaiseksi rinnastettava henkilö Raiskaus on toisen henkilön pakottamista sukupuoliyhteyteen. Raiskaus voi tapahtua jopa avioliiton sisällä. Naisten ympärileikkaus ?

Uhriksi joutuminen Seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuminen on niin uhkaavaa, yllättävä ja hämmentävä tilanne, ettei ihminen yleensä tiedä miten reagoisi Lähes jokainen uhri kokee häpeää ja syyllisyydentunnetta ja syyllistävät itseään tapahtuneesta. He näkevät painajaisunia ja saavat joissakin tapauksissa vakavia mielenterveysongelmia. Monet uhrit joutuvat käymään läpi pitkän hoitoprosessin selvitäkseen väkivallanteon aiheuttamasta ahdistuksesta. 

Mistä apua? Naisasialiitto Unionin perustama raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisipäivystys Rikosuhripäivystys Muita auttavia elimiä ovat yleensä terveyskeskukset ja muut sosiaaliviranomaiset ja niissä muodostetut kriisiryhmät

Ihmisoikeusjärjestöt ”Seksuaalinen itsemääräämisoikeus on ihmisoikeus, ja seksi ilman toisen osapuolen suostumusta on seksuaalista väkivaltaa. Tätä tosiasiaa eivät muuta flirttailu, lyhyt hame, humala tai yhteinen parisänky.” – Amnesty International

Lähteet http://www.tukinainen.fi http://www.amnesty.fi/ http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2003/200 3-11-26/henkilokemiaa/kasvot2 http://naistenymparileikkaus.nettisivu.org/na isten-ymparileikkaus-mita-se-on/