Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seksuaalisuuden lieveilmiöitä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seksuaalisuuden lieveilmiöitä"— Esityksen transkriptio:

1 Seksuaalisuuden lieveilmiöitä
Hurtig

2 haluttomuus Seksuaalisuus ja sen ilmentämisen muodot vaihtelevat elämän kulussa. Rakkaus ja seksi eivät ole synonyymeja. Yhteiskunnan medikalisaatio pyrkii tekemään ongelman myös luonnollisista, ohimenevistä vaiheista ihmisen elämässä, ja ratkaisemaan sen lääkkeiden avulla. Aina molempien toiveet ja mieltymykset eivät kuitenkaan kohtaa.

3 eettistä pohdintaa seksuaalisuuteen liittyen
Onko oikein teeskennellä ihastunutta? Entä pitää yhdenyön juttuna itseensä ihastunutta? Millainen kumppaneiden välinen ikäero pysyy sopivuuden rajoissa? Entä saako kavereiden entisiin koskea? Mikä on uskottomuutta? Onko se vain tekoja vai myös ajatuksia? Mikä on hyväksikäyttöä? Mihin pitää suostua?

4 Seksi kauppatavarana Seksiä käytetään monenlaisten tuotteiden ja tavaroiden markkinoinnissa. Seksin ei tulisi koskaan olla uhkailun, kiristyksen tai kaupankäynnin väline. ”Olenko jotain velkaa miehen tarjoamasta drinkistä…” ”Jos hierot niskaani ensin, niin katsotaan sitten…”

5 Pois prostituutiosta! http://www.exithanke.fi/
Seksin osto, seksin oston yritys, seksuaaliseen tekoon houkuttelu tai lahjojen tarjoaminen alaikäiselle vastineeksi seksistä ovat rikoksia. Millaisia yhteiskunnallisia ongelmia prostituutioon liittyy? Entä mitä on seksiturismi?

6 Seksiturismi: seksipalveluiden ostoa ulkomailta
Prostituution syitä: Suuri kysyntä seksipalveluille Taloudellinen ahdinko (esim. huumeiden käytön rahoitus) Suuret palkkiot houkuttavat Ihmiskaupan uhri Oma halu toimia prostituoituna Seksiturismi: seksipalveluiden ostoa ulkomailta Hyväksikäyttöä, pääasiassa miehiä Köyhät alueet, pakko saada elanto Naiset, lapset, pornokauppa ja –tuotteet Suomen lainsäädäntö, YK:n lasten oikeuksien julistus: alle 18v suojattava

7 Seksuaalinen väkivalta ja hyväksikäyttö
Ahdistavaa, epämiellyttävää ja sopimatonta käytöstä, puhetta tai kuvamateriaalin näyttämistä → vakavimmillaan pakottamista sukupuoliyhdyntään Seurauksena vihaa, häpeää, syyllisyyttä, sukupuolitauteja, raskauksia.. Elämän vaikeimpia kokemuksia uhrille. → voi jättää jälkensä ihmisen tunne-elämään

8 Lain mukaan seksuaalirikoksia ovat:
Raiskaus Seksuaalinen hyväksikäyttö Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö Näihin liittyvät myös pakottaminen sukupuoli-yhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon (esim. koskettelemaan sukupuoli-elimiä) seksuaalinen hyväksikäyttö käyttäen asemaansa hyväksi sukupuoli-yhteys lapsen kanssa (alle 16-v) tai lapsen seksuaalinen ahdistelu seksuaalipalvelujen ostaminen, jos siihen liittyy ihmiskauppaa tai paritusta, alle 18-vuotiaalta tai yleisellä paikalla paritus eli seksipalvelujen välittäminen

9 Poliisin ohjeet raiskauksen uhrille
Tee rikoksesta heti ilmoitus poliisille soittamalla numeroon 112. Älä pese itseäsi tai vaihda vaatteita, sillä rikoksentekijästä mahdollisesti jääneet tahrat, karvat ja kuidut ovat tärkeitä todistuskappaleita. Paina mieleesi rikoksentekijän tuntomerkit ja tapahtumapaikka. Jos olet ollut rikoksentekijän autossa, paina mieleesi auton rekisterinumero, väri, merkki ja erityistuntomerkit Jos joudut käymään lääkärissä ennen kuin otat yhteyttä poliisiin, ilmoita selvästi joutuneesi raiskauksen uhriksi ja pyydä lääkäriä ottamaan tarvittavat näytteet. Poliisi ohjaa uhrin aina myös oikeuslääkärin tutkittavaksi, sillä tutkimus on tarpeen todisteiden saamiseksi.

10 Insesti Alle 18-vuotiaan lapsen perheen sisäinen seksuaalinen hyväksikäyttö Insesti pidetään helposti piilossa, joten julkitulleiden tapausten lisäksi se on todennäköisesti paljon yleisempää Tytön hyväksikäyttö yleisempää kuin pojan hyväksikäyttö PEDOFILIA Aikuisen tai yli 16-vuotiaan henkilön seksuaalinen halu kohdistuu pakonomaisesti alle 13-vuotiaisiin lapsiin Tyttöihin kohdistuva pedofilia on yleisempää kuin poikiin kohdistuva Kaikki pedofiilit eivät toteuta mielihalujaan käytännössä

11 Apua seksuaalista väkivaltaa kokeneille
Raiskauskriisikeskus Tukinainen maksuton kriisilinja (Ma-to 9-17, pe-su 17-24) maksuton juristipäivystys (Ma-to 14-17) Rikosuhripäivystys auttava puhelin (Ma,.ti 13-21, ke,pe 17-21) juristineuvonta (Ma-to 17.19) Suomen Mielenterveysseura kriisipuhelin (Ti-la 15-06, su-ma 15-22) Miestenkeskus Miestenkeskuksen esittelyvideo:


Lataa ppt "Seksuaalisuuden lieveilmiöitä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google