Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tulevaisuuden palvelukokonaisuus yrityksellesi
Advertisements

Toiminnan tunnuslukuja Lokakuu 2011 Yrityksiä 588.
OIS-design – innovatiivinen näköala oppimiseen
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Itä-Suomen ESR –ohjelma Toteutus ajalla
Virtuaaliammattikorkeakoulu Tuottamisen malli
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
Kyläfoorumi Valtimolla
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
PeLE-henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen ( PLE = Personal Learning Environment)
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
Savonia Asio EduErp-integrointi
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen Pohjois-Savon ELY -
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Savonia-ammattikorkeakoulu on maakunnan aktiivinen kehittäjä, joka palvelee yhteistyökumppaneitaan kouluttamalla monitaitoisia ja oma-aloitteisia osaajia.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Sykettä Savilahdella - Kuopion korkeakoululiikunnan yhdistämis- ja kehittämishanke Sykettä Savilahdella Hakijoina: Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta.
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Maatilojen hyvät ympäristökäytännöt Itä-Suomessa Opintoprojekti RAE -hankkeelle Ympäristöosaaminen maatilan toiminnan vahvuutena | Kuopio Ulla.
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
Vuosi 2003 Projektisuunnitel- man täsmentäminen Tiedottaminen, benchmarking Verkostoituminen Suunnittelu, valmistelu tiedon hankinta Hoiva – ja hoitoyritykset.
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
Raija Hirvonen ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen Savonia-ammattikorkeakoulu.
-eri tasoilla toimintana Uusien toimintamallien kehittäminen
-eri tasoilla toimintana Uusien toimintamallien kehittäminen
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
EWorking, eLearning käytännöt TKI:n ja opetuksen integroinnissa Leena Vainio, HAMK
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Löytöretkipuisto Opas toiseen maailmaan Minna Kytölä, OVI-hanke Anna Linnakylä, OVI-hanke.
ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
MOBIILIHOIVA turvallisen kotihoidon tukena – Marja Gröhn-Rissanen, TtM, lehtori Savonia- ammattikorkeakoulu, Hyvinvointiosaamisalue,
Itä-Suomen alueverkosto
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vesistökunnostusverkosto kunnostajan tukena
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
Konstruktionismi - rakentelu aikuiskasvatustiede Avoin opetus
Savonia-ammattikorkeakoulu
Jatkoväylä – sujuvasti ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun Tki-asiantuntija Petra Paasonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
eAmmattilaiset tulevaisuuden työelämässä
Pohjois-Savon EU-rahoitusinfo 7. 11
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen Virtuaalinen ikääntyvän ideaalikoti oppimis- ja kehitysympäristönä (HIMA) 1.5.2010-30.4.2013 Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen

BUDJETTI JA TOTEUTTAJAT Budjetti 887 300€, ESR, Pohjois-Savon ELY-keskus Savonia-ammattikorkeakoulu (hallinnoija): Hyvinvointiala, Kuopio ja Iisalmi Tekniikka Osatoteuttajat: Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu,Joensuu Pohjois-Karjalan ammattiopisto, Outokumpu

TAUSTA Ikäihmisten määrä kasvaa Itä-Suomen väestö on nopeimmin vanhenemassa Vanhustyön ja sen koulutuksen huono vetovoima

TAVOITTEENA ON LUODA RATKAISUJA, JOILLA Lisätään vanhustyön vetovoimaisuutta Uudistetaan vanhustyön opetus- ja oppimisprosessia asiakaslähtöisemmäksi Kehitetään yritysten ja järjestöjen verkostoitumista Edistetään ikääntyneiden itsenäistä kotona selviytymistä Lisätään ikääntyneille suunnattujen palveluiden ja tuotteiden saatavuutta

UUDISTUNUT VIRTUAALINEN VANHUSTYÖN OPETUS- JA OPPIMISYMPÄRISTÖ

VIVA- PELI Internetissä avoimesti pelattava Pelin kehitystyökaluna on Unity 3D Hoito- ja palvelusuunnitelmaharjoitus Virtuaaliset kotikäyntitilanteet: Kolme erilaista asiakasta Kolme erilaista elämäntarinaa Kolme erilaista kotiympäristöä Jokaisella asiakkaalla kolme erilaista tilannetta kotona

SECOND LIFEN IDEAALIKOTI Vanhustyön opetukseen liittyvää materiaalia Yhteisöllinen ja kokemuksellinen oppimisympäristö ja toiminnallinen harjoittelupaikka Täydennyskoulutusympäristö Yritysten ja järjestöjen tiedottamis- ja verkostoitumisfoorumi Rekrytointiympäristö

SISÄLLÖN SUUNNITTELIJAT PALAVERISSA SECOND LIFESSA

HYÖDYNSAAJAT Opiskelijat ja opettajat Sosiaali- ja terveysalan vanhuspalveluiden henkilöstö Ikääntyvät Yritykset ja järjestöt

PILOTOINTI Vuosi 2012 Neljä koulutusorganisaatiota mukana n. 200 opiskelijaa N. 600 ikääntynyttä Tutkimus

KIITOS! Lisätietoja: www-sivut: http://hima.savonia.fi Blogi: http://himassa.wordpress.com Päivi Tiilikainen, paivi.tiilikainen@savonia.fi Puh. 044 785 6423