Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leikkaukset koulutuksesta ja tutkimuksesta. Leikkaukset koulutukseen ja tutkimukseen tällä hallituskaudella Leikkauksia on tehty • laskennallisista valtionosuuksista,
Advertisements

Ydinvoimaa rakennetaan lisää – miten suomalaista osaamista kehitetään
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
Suomen koulutusjärjestelmä
 VARSINAIS-SUOMEN AIKUIS- JA  AMMATILLISEN KOULUTUKSEN KEHITTÄMISPIKNIK   Kehittämispäällikkö Martti Rantala  Koulutusjaoston puheenjohtaja,
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Savonian koulutus tulevaisuudessa Vararehtori Mervi Vidgrén
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Hallitusohjelman haasteita koulutusjaoston kannalta Mika Helva
Hallitusohjelman ja KESUn linjaukset Valtiosihteeri Tapio Kosunen, OKM Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät Rovaniemi
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
Tulevaisuuden koulutus ja osaamistarpeet IOY:n koulutuspäivä , Turku Hamburger Börs.
Sunnuntai, 23. marraskuuta 2014 TASAVERTAINEN KORKEAKOULUTUKSEN KEHITTÄMINEN (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry.:n tavoitteet)
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta OPSO ry:n seminaari Tampere Pasi Rentola.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
HUOMENNA AVOIN YLIOPISTO Puheenjohtaja Kari Seppälä Yliopistojen aikuiskoulutusverkosto
FUAS Kielet ja viestintä
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Hannu Sirén/ as / /1.
INSSI-KEHITTÄMISSEMINAARI Teknillisen korkeakoulutuksen kehittämisen tilanne Johtaja Hannu Sirén.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Hallitusohjelma II asteen koulutuksesta, lukio & yo
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
Lisää tähän otsikko Selvityshanke kansalaisten yksilöllisistä koulutustileistä Mirja Hannula.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö /Markku Mattila/ tk / /1 ELINIKÄINEN OPPIMINEN YLIOPISTOISSA -TYÖRYHMÄ.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita 507 –Päätoimista henkilökuntaa 38 Koulutusohjelmat:
Ajankohtaista yliopistosektorilla MYR Koulutusjaosto Riitta Pyykkö.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
O PETUSMINISTERIÖ /Jukka Lehtinen / / 1. Ammatillisen koulutuksen tuloksellisuuden kehittäminen Koulutuspoliittisia tavoitteita:
Musiikin koulutusseminaari - valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Maija Innola Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
AMMATILLINEN KOULUTUS UUDISTUU – AJANKOHTAISTA KOULUTUKSESTA Koulutuspolitiikan asiantuntija Soile Koriseva Metsäteollisuus ry.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN OHJAUS JA RAHOITUS TULEVAISUUDESSA Johtaja Hannu Sirén
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Pelastustoimen uudistaminen
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tilastolukuja 2012–2016
TTS Työtehoseura kouluttaa – tutkii – kehittää
Opiskelijavalinnat ja korkeakoulu-opintojen nopeuttaminen
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Osaamisella soteen! TEHY
MITKO-ryhmän työskentelyä
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä. •Muutosvaikutus: KH on päättänyt, että Turku valmistelee oy-mallia. Tämä linjaus tukee valmistelua. •Toimenpiteet: Jatketaan oy-mallin valmistelua seuraten kansallista tilannetta 2.Ammattikorkeakoulujen toimiluvat uudistetaan korostaen toiminnan laatua ja vaikuttavuutta. •Muutosvaikutus: Lisätietoja saataneen KESU:n valmistelun yhteydessä. •Toimenpiteet: OKM päivittää poistuneet sivutoimipisteet toimilupiin. Osallistutaan OKM:n seminaariin ja seurataan tilannetta. 3.Opiskelijavalinnan päävalinnat varataan hakijoille, joilla ei ole aiempaa vastaavan tasoista tutkintoa tai opinto-oikeutta. •Muutosvaikutus: Lisätietoja saataneen KESU:n valmistelun yhteydessä. •Toimenpiteet: Osallistutaan OKM:n seminaariin ja seurataan tilannetta.

4.Opiskelijat valitaan pääsääntöisesti nykyistä laajempiin koulutusalakokonaisuuksiin, alakohtaiset erot huomioiden •Muutosvaikutus: Merkittävin hallitusohjelmaan sisältyvä ja vuosia valmisteltu rakenteellinen uudistus, jota oy-malliin siirtyminen helpottanee. •Toimenpiteet: Osallistutaan OKM:n seminaariin ja seurataan tilannetta. 5.Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoiminnan osuutta niiden rahoituksesta vahvistetaan nykyisestä •Muutosvaikutus: Mahdollisuudet ulkoiseen rahoitukseen paranevat. •Toimenpiteet: Varataan omavastuuosuuksia ulkoisen rahoituksen lisäämiseksi. 6.Terveyspalvelukokeilua jatketaan YTHS:s palveluiden laajentamiseksi ammattikorkeakouluopiskelijoille •Muutosvaikutus: Kokeilualueina ovat Seinäjoki ja Lappeenranta. •Toimenpiteet: YTHS-malli toteutunee Turussa vuodesta 2014 alkaen. Korkeakoulutus

7.Parannetaan korkeasti koulutettujen täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Kannustetaan yliopistoja ja ammattikorkeakouluja tarjoamaan aikuiskoulutuksessa laajoja osaamiskokonaisuuksia, osia tutkinnoista ja muuta tutkintoja lyhytkestoisempaa koulutusta, myös tutkintoon johtavaa koulutusta hyödyntäen. •Muutosvaikutus: Onnistuessaan uudistettu toiminta lisää ulkoista rahoitusta. •Toimenpiteet: AMK suunnittelee uusia koulutustuotteita. 8.Alueellisesti kattava korkeakouluverkosto on suomalaisen osaamisen perusta. Sen avulla turvataan osaamis- ja lahjakkuusreservien mahdollisimman tehokas käyttö ja alueilla tarvittava osaaminen. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyötä alueidensa innovaatiotoiminnan keskeisiin toimijoihin vahvistetaan. •Muutosvaikutus: Vahvistaa työssäkäyntialueiden roolia yhteistyössä. •Toimenpiteet: Yliopistot ja ammattikorkeakoulut vahvistavat koulutus- sekä TKI- yhteistyötä. Korkeakoulutus

9.AMK-verkon ja rahoitusjärjestelmän uudistaminen –51 milj. € •Muutosvaikutus: Vaikutus valtion menoihin vuositasolla vuonna 2015 •Toimenpiteet: Valtionosuusrahoitus vähenee, mutta toisaalta hallitusohjelma kannustaa ulkoisen rahoituksen lisäämiseen täydennyskoulutuksessa sekä TKI-työssä yhdessä yliopistojen ja muiden alueen innovaatiotoiminnan keskeisten toimijoiden kanssa. Ulkoisen rahoituksen lisäämiseksi tulisi kohdentaa riittävästi rahoitusta omavastuuosuuksiin. Korkeakoulutus