Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti 2009-2011 OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Star Eyes Unit Itenäinen Sales Director Tarja Laurén, Mary Kay®
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Helsinki
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Lasten Keskus Selvitystyö 2000-luvun lapsiperheiden huolenaiheista Osa 2 – Lapsiperheellisten tutkimus.
Jumalan kanssa.
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Virtuaalinen työmenestysvalmennus Työmenestysvalmennus © Mindwind Oy1 TUTKI VISIOI MAHDOLLISTA Selkeä näkemys siitä, mikä on juuri sinulle mielekäs työ.
PERHEHOIDON HYVÄT KÄYTÄNNÖT Perhehoitoliitto ry
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Koulutuksen toteutus - vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke/ P-K - Yksi naapureista –hanke/Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Koulutuksen aikataulu.
Mitä kirjoittaminen on?
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Lahden ensi- ja turvakoti ry TURVALLISTEN PERHEIDEN PÄIJÄT-HÄME -PROJEKTI Perheen ja sen lähipiirin huomioivan turvallisuustyön toimintamallien.
Pelastakaa Lapset ry Pohjois-Suomen aluetoimisto Tampere DiMeKe.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Blondin logiikkaa 1 Made by the Man.
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Aggressiontunne Luento nro 1..
Tämän esityksen pohdittavana teemana on yleisen kehittämisen näkökulmasta koulun toimintakulttuuri Lähtökohtaisesti jokaisessa kouluyhteisössä tarvitaan.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
ISÄNÄ PERHEESSÄ Ollaan yhdessä.
NEUVOLAN PERHETYÖ
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
Kannabis koulutyön näkökulmasta Anne Ahlefelt, Vanhempi kouluttaja, EHYT ry Kannabisakatemia
Saku Ylä-Soininmäki Psykologi, Lahden ammattikorkeakoulu
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Mikko Malmivuo. 1. Kirjallisuustutkimus nasta- ja kitkarenkaiden liikenneturvallisuuseroista 2. Kirjallisuustutkimus nastarenkaiden vähentämisen liikenneturvallisuusvaikutuksista.
Peruskoululaisten mielenterveystaidot –hanke Osaan ja Kehityn –hanke
Ratkaisukeskeisen psykoterapian ihmiskäsitys
Koulussa elämää opettelemassa
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Suomen mielenterveysseura
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Osaston potilaiden tyytyväisyys LLKY:n osastotoimintaan
KAUPUNKIELVI – PROJEKTI
Josh Harding – Elämää MS –taudin kanssa
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Ryhmäyttäminen ryhmän rakentamisen työkaluna
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
Tukihenkilöpäivät 2018 Jyväskylä Eija Himanen
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Esityksen transkriptio:

Kaikki lapsen parhaaksi

Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen perhe-elämä ei synny sattumalta” •Mitä sinä siitä ajattelet?

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Läheiset suhteet perheenjäsenten, sukulaisten ja naapureiden kesken.” •”Talouden tasapaino.” •”Ajatus siitä, että voin itse vaikuttaa omassa elämässäni tapahtuviin asioihin” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Toisistamme välittäminen ja huolehtiminen.” •”Lapsille hyvät eväät elämään.” •”Tiedostettavat turvaverkostot.” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”… ja se, että tuntee että sinun on hyvä ja turvallinen olla läheistesi kanssa ja ettei tarvitse pelätä mitään ja että mikään ei uhkaa oloasi.” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Seuranta. Minut muistetaan. •”Pyydetään käymään. Annetaan aikaa lapsille ja lastenlapsille.” •”Paistetaan yhdessä lettuja.” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Yhteistä aikaa läheisten kanssa.” •”Toisten kuunteleminen, välittäminen, halaaminen, rakastaminen.” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Hyvät suhteet läheisiin ja eri sukupolviin, kohtaamiset perheen ja suvun kanssa.” •”Arjen sujuminen” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”… ja edelleenkin se, että ”sopu sijaa antaa”, asioista on keskusteltava, ei jätettävä muhimaan, perheessäkään!” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Luottamus, tasapainoisuus, tunne siitä, että minua arvostetaan olin mitä tahansa, asioista keskustelu, toisten arvostaminen” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Mikä luo itsellesi ja läheisillesi turvallisuutta? •”Perhe on tärkein; saapuminen kotiin ilman fanfaareja, vain ovi aukaisten...” •”…ja kuuluminen TOINEN TOISILLEEN” •”Luottamus ja välittäminen” Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti

Lahden ensi- ja turvakoti ry Tavoitteena turvallisuus